top of page
Zoeken

De inhoud van het e-book De Magie van Dierenportretten.

Bijgewerkt op: 27 feb.

Toen ik mijn e-book lanceerde, heb ik de inleiding en het eerste hoofdstuk van het boek verwerkt in een blog. Daarbij zaten ook enkele bladzijden uit het boek en dat heeft een duidelijke intro gegeven over de inhoud van het boek. Graag vertel ik nog iets meer over de inhoud van mijn gloednieuwe e-book over dierenfotografie zodat jij het gaat lezen en zelf aan de slag kunt met het maken van de mooiste dierenportretten.Introductie tot dierenfotografie


Inmiddels fotografeer ik alweer heel wat jaar en mijn focus ligt vooral op het fotograferen van huisdieren, en dan met name honden. Daarnaast heb ik het fotograferen van wilde dieren helemaal ontdekt als hobby en daar heb ik ontzettend veel plezier in. Deze combinatie van werk en hobby vind ik fantastisch. Inmiddels geef ik ook workshops dierenfotografie en cursussen fotobewerking. Het is ontzettend fijn om een deel van wat je zelf door de jaren heen hebt geleerd en ontdekt te bundelen in een boek of een mooie cursusdag!


Graag vertel ik je meer over de inhoud van het e-book "De Magie van Dierenportretten". De eerste twee hoofdstukken zijn een introductie tot dierenfotografie. Een soort inleiding wat je in het e-book allemaal kunt gaan vinden. Elk hoofdstuk is aangevuld met één of meerdere mooie dierenportretten waar ik zelf enorm trots op ben, met daarbij de gebruikte camera-instellingen.De uitrusting van een dierenfotograaf


Hoofdstuk 3 gaat over de uitrusting en benodigdheden voor het fotograferen van dieren. Dierenfotografie vereist meer dan alleen een camera en een goed oog; het vereist een specifieke uitrusting en benodigdheden om de magie van dieren mooi vast te leggen. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de gereedschappen die essentieel zijn voor een succesvolle dierenfotograaf en hoe je ze optimaal kunt benutten. Dit gaat over de verschillende soorten camera's, objectieven geschikt voor dierenfotografie, statieven en stabilisatie, geheugenkaarten en opslag en het onderhouden en beschermen van je apparatuur.De technische kant van dierenfotografie


In hoofdstuk 4 borduren we nog even verder op de technische kant van dierenfotografie. Hier vind je alles over de belichtingsdriehoek; het diafragma, de sluitertijd en ISO-waarden. Daarnaast gaat het over scherptediepte en bokeh, wat een heel belangrijk onderdeel is bij het maken van magische dierenportretten. Tot slot leg ik het één en ander uit over de manier van scherpstellen, compositie en het gebruiken van licht.


In hoofdstuk 5 leg ik alles uit over het fotograferen van verschillende diersoorten zoals honden, katten, wilde dieren in de natuur, dieren in dierenparken en dierentuinen en het fotograferen van roofvogels. Vervolgens gaan we in hoofdstuk 6 verder over beeldselectie en beeldbewerking.Beeldselectie en beeldbewerking


Wat ik vaak tegen kom is een situatie waarbij een fotograaf een aantal prachtige foto's heeft gemaakt waar hij of zij terecht heel trots op is. Soms zijn het van één situatie wel 6 of meer beelden. Eigenlijk lijken alle foto's een beetje op elkaar en zou het beter zijn als de fotograaf een aantal van zijn beste foto's zou uitkiezen. Beeldselectie is dus echt een belangrijk onderdeel als je met je foto's een sterk verhaal wil vertellen.


Naast het kritisch selecteren van je allerbeste foto’s heeft het een absolute meerwaarde om je gemaakte foto’s te bewerken. Zeker bij het fotograferen in RAW heb je te maken met bestanden die heel veel informatie bevatten en nog niet volledig tot hun recht komen. Dat kun je bereiken door deze ruwe bestanden te bewerken in de juiste software. Na het bewerken kun je de bestanden opslaan in een bestandsformaat zoals JPG waarna je de beelden online kunt verspreiden of kunt laten afdrukken als print. Ik geef in dit hoofdstuk ook een uitgebreide uitleg over de verschillende tussen RAW en JPG.


Tips, ervaringen en locaties


Hoofdstuk 7 gaat over ethiek en verantwoordelijkheid en hoofdstuk 8 over waar je dieren kunt fotograferen. In dit hoofdstuk geef ik een aantal tips over interessante locaties waar je dieren kunt fotograferen. Denk aan mooie locaties die je zelfstandig kunt gaan zoeken voor het fotograferen van huisdieren en locaties waar je wilde dieren kunt spotten.Het één na laatste hoofdstuk 9 bestaat uit een aantal handige tips en ervaringen. In dit één na laatste hoofdstuk deel ik een aantal leuke anekdotes en ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt. Ook deel ik een paar fijne praktische tips zodat je voorbereid op pad kunt gaan als dierenfotograaf. Ook vind je hier een handige "cheat sheet" die je kunt gebruiken bij het fotograferen van dieren in de M-stand.


Het boek eindigt met hoofdstuk 10. In dit laatste hoofdstuk laat ik een aantal verschillende voorbeelden zien uit mijn eigen portfolio die te maken hebben met hondenfotografie en dierenfotografie in zowel de natuur als in dierenparken. Daarnaast geef ik duidelijk aan welke objectieven ik heb gebruikt en vermeld ik de instellingen van de camera.Schaf het e-book nu tijdelijk aan met korting


Dit e-book bestaat uit 130 pagina's met o.a. meer dan 40 dierenportretten gemaakt in allerlei verschillende omstandigheden; op diverse locaties en tijdstippen. Ik benoem bij elke foto de bijbehorende instellingen van mijn camera die ik gebruikt hebt.


Het e-book is te koop voor € 29,95 en als je je nu inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je €10 korting. Je betaalt dan slechts € 19,95. Deze actie is geldig tot en met 1 april 2024, dus wacht niet te lang!


Ben je na het lezen van mijn e-book "De Magie van Dierenportretten" nog enthousiaster geworden over dierenfotografie? Schrijf je dan in voor een workshop dierenfotografie in Aquazoo Leeuwarden of Dierenpark Hoenderdaell. Bekijk hier de agenda met de data van de eerstvolgende workshops.

167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page