top of page
DSC_4086-WEB.jpg
DSC_7883.jpg
DSC_8725.jpg
DSC_2747-bewerkt.jpg

Cursus fotobewerking

Bij het volgen van een masterclass is ook het onderdeel fotobewerking hierin verwerkt. Bij workshops voor beginners starten we met het handmatig instellen van de digitale camera en gaan we dit vervolgens in de praktijk brengen. Het is dan voor de meeste mensen teveel om ook meteen het onderdeel fotobewerking onder de knie te krijgen op dezelfde dag.

 

Mocht je na het volgen van een workshop toe zijn aan het gedeelte fotobewerking en de basis van fotobewerking graag willen leren in een gezellige, ontspannen praktijkmiddag of -avond? Dan is de cursus fotobewerking van Pixie Photography echt iets voor jou.

 

De cursus fotobewerking duurt ongeveer 3,5 uur waarin de basis van Lightroom en/of Photoshop duidelijk en met voorbeelden wordt uitgelegd. We gaan ook met een voorbeeldfoto uitgebreid oefenen en je krijgt alle hulp die je nodig hebt gedurende deze basiscursus fotobewerking.  

De cursus fotobewerking kan een privé-cursus zijn of een gezellige middag of avond in een kleinschalige groep. Het is ook mogelijk om uit verschillende pakketten te kiezen of om een cursus fotobewerking samen te laten stellen op jouw niveau en specifieke wensen. Stuur me daarvoor even apart een e-mail zodat ik een pakket op maat kan aanbieden. 

 

Hieronder zie je een mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met een aantal simpele handelingen in Lightroom en Photoshop waardoor je je foto net even wat meer laat spreken. Daarnaast kun je allerlei oneffenheden wegwerken zodat het onderwerp in de foto veel meer tot zijn recht komt.

 

Wil jij dit ook leren? Geef je dan op voor de eerstvolgende cursusmiddag of -avond fotobewerking! Bekijk hier de complete evenementen kalender van onder andere cursusavonden fotobewerking, workshops en masterclasses. 

Cursus agenda

DSC_8155-web_edited.png

basis

cursus voor

beginners

cursus

Fotobewerking

voor

beginners

Een cursus fotobewerking voor beginners in de progamma's Lightroom en/of Photoshop met een duur van 2 - 2,5 uur.  

Woensdag 20 september

19:00 - 22:30 uur 

Kosten € 100,- p.p.

DSC_9266-Edit.jpg

basis

cursus voor

beginners

cursus

Fotobewerking

voor

beginners

Een cursus fotobewerking voor beginners in de progamma's Lightroom en/of Photoshop met een duur van 2 - 2,5 uur. 

Donderdag 19 oktober

19:00 - 22:30 uur

Kosten € 100,- p.p.

DSC_2747-bewerkt.jpg

cursus

voor ge-

vorderden

cursus

Fotobewerking

voor gevorderden

los pakket

Een cursus fotobewerking voor gevorderden in de progamma's Lightroom en Photoshop met een duur van 4 uren. 

Mogelijk op aanvraag 

Datum en tijdstip in overleg

Kosten € 175,- per persoon

Basiscursus fotobewerking voor beginners  

Je kunt een basis cursus fotobewerking voor beginners boeken zonder een workshop te volgen. Wanneer je ook een workshop bij mij hebt gevolgd krijg je korting op de cursusavond fotobewerking. De cursus bestaat uit een aantal interessant basisonderdelen die je foto's direct naar een hoger niveau zullen tillen. 

Een aantal onderdelen die aan bod komen bij deze basiscursus fotobewerking voor beginners zijn; uitleg wat de voordelen zijn van fotograferen in RAW, hulp hoe je je mooiste foto kiest uit een serie foto's die je gemaakt hebt, je leert een handige workflow aan, je krijgt uitleg wat de basisbewerkingen in Lightroom en Photoshop zijn en hoe je dit op de juiste manier toe kunt passen en tot slot help ik je om bestanden op de juiste manier te exporteren voor verschillende situaties. Er is altijd ruimte voor vragen en simpele verzoeken in de cursus. Wil je een privé-cursus boeken of een cursus geheel op maat laten samenstellen? Neem dan contact met mij op. 

Er is ruimte voor maximaal 6 personen om te zorgen dat er voldoende aandacht is voor het stellen van vragen en het bespreken van zaken waar jij als beginnend (hobby)fotograaf tegenaan loopt. Deze basiscursus duurt ongeveer 2 - 2,5 uur. 

Cursus fotobewerking voor gevorderden

Misschien fotografeer jij al een tijdje en gaat dat eigenlijk hartstikke goed. Je bent best tevreden over de resultaten, je foto's zijn scherp en worden over het algemeen zoals jij van te voren bedacht hebt in je hoofd. Wellicht vind je het dan interessant om je foto's naar een hoger niveau te tillen en jezelf nog verder te ontwikkelen op het gebied van fotobewerking in Lightroom en/of Photoshop. Dan is de cursus fotobewerking voor gevorderden wat voor jou. Deze cursus zit inclusief bij de masterclass maar is ook los te volgen zowel. privé als in groepsverband met andere gevorderde fotografen. Deze cursus duurt ongeveer 4 uren en is inclusief koffie, thee, fris en snacks. 

Een aantal onderdelen die aan bod komen bij deze cursus fotobewerking voor gevorderden zijn het combineren van handelingen in Lightroom en Photoshop en hoe deze programma's elkaar kunnen versterken, je leert het optimale te halen uit Lightroom en Photoshop, je leert hoe je twee foto's kunt samenvoegen tot één foto, het wegwerken van oneffenheden en het maken en gebruiken van een watermerk in je foto's. Het is altijd mogelijk om op verzoek onderdelen toe te voegen aan deze cursus. Wil je een privé-cursus boeken of een cursus geheel op maat laten samenstellen? Neem dan contact met mij op.  

Er is ruimte voor maximaal 4 personen om te zorgen dat er voldoende aandacht is voor het stellen van vragen en het bespreken van zaken waar jij als gevorderde (hobby)fotograaf tegenaan loopt. Deze cursus duurt ongeveer 4 uren. 

waarom foto's bewerken

Hoewel de tijden inmiddels enorm zijn veranderd en de digitale fotografie niet meer te vergelijken is met het analoge tijdperk, zijn er toch nog steeds enkele overeenkomsten. Je kunt een RAW bestand, oftewel het ruwe bestand uit je camera, een beetje vergelijken met een negatief. Het is nog niet klaar en moet nog "verwerkt" worden. Het heet niet voor niets "RAW", het is dus nog een soort ruw bestand wat nog gepolijst moet worden. 

Sommige fotografen (willen) geen gebruik maken van fotobewerking en dat is natuurlijk altijd de keuze die je zelf maakt. Mijn voorkeur is om altijd een foto te bewerken, omdat je in veel situaties nooit meteen een foto perfect kan schieten uit de camera. Wanneer het ontzettend licht is ergens, kan het handig zijn om een foto donker te schieten en later op te lichten in een bewerkingsprogramma en andersom. Ook is het interessant om foto's te combineren tot één foto bijvoorbeeld. Dit is een handeling die ik vaak verricht bij het fotograferen van meerdere honden en nestjes pups voor fokkers. Jonge honden hebben vaak moeite om langere tijd stil te zitten en dan is Photoshop een absolute uitkomst! Zeker bij dierenfotografie en hondenfotografie is het belangrijk om je foto's zo mooi mogelijk te laten worden en ik zie fotobewerking dan ook als een cruciaal onderdeel van fotografie.

Nest-foto-signed.jpg

Lightroom & Photoshop

In programma's zoals Adobe Lightroom & Photoshop kun je je ruwe foto's importeren, uitzoeken en vervolgens bewerken. Er is zo ontzettend veel mogelijk in deze programma's dat ik zelfs als professioneel fotograaf nooit helemaal uitgeleerd zal zijn. Ik volg zelf nog steeds wanneer nodig tutorials en ik lees blogs over ontwikkelingen van deze software. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet kan het fijn zijn om door middel van een workshop of gestructureerde (spoed)cursus de basis onder de knie te krijgen. Ik zal tijdens de cursus fotobewerking voor zowel beginners als gevorderden zorgen voor een hele duidelijke structuur. Jij weet precies wat je gaat leren en ik help je om dit echt "eigen" te maken met heel veel voorbeelden en oefening in de praktijk. Op deze manier zorg ik ervoor dat je het op een ontspannen, prettige manier zult leren. 

Desgewenst hou ik rekening met jouw persoonlijke wensen. Geef dus gerust aan wat je wel of niet wil leren, wat je nodig hebt en wat je moeilijk vind. Ik zal voor iedereen mijn cursus ter plekke zo aanpassen dat iedereen met een tevreden gevoel en een interessante ervaring naar huis gaat en volop kan gaan oefenen met nieuwe Lightroom of Photoshop skills!

 

Hoe ziet deze cursus fotobewerking eruit?

 

We starten de dag op mijn kantoor met een lekkere koffie, thee of fris. Hier maken we eerst even kennis met elkaar en ga ik kort toelichten waar we het over gaan hebben. Je kunt dan ter plekke ook vragen stellen of aanvullingen aangeven, zodat ik daar rekening mee kan houden. Na een kort stukje theorie laat ik jullie duidelijk zien wat je kunt met programma's als Lightroom en Photoshop. 

Vervolgens starten we met dezelfde foto die ik aanlever, zodat we allemaal dezelfde bewerkingen gaan oefenen die ik jullie ga leren. Hierna krijg je tijd en ruimte om met een eigen gebrachte foto aan de slag te gaan. Vervolgens is er extra tijd voor eventuele vragen. Ik ben gedurende de gehele cursus aanwezig om mee te kijken en mee te helpen. Je kunt kiezen voor Lightroom of Photoshop, maar het is ook mogelijk om beide programma's toe te lichten en te combineren in zowel de beginners cursus als de gevorderde cursus fotobewerking. 

DSC_7237-web.jpg

Vind je fotobewerking leuk maar wil je toch ook een workshop of masterclass dierenfotografie volgen? Bekijk dan hier alle mogelijkheden. 

DSC_1688.jpg
bottom of page