top of page
DSC_1658_edited.jpg
DSC_4055-WEB.jpg
DSC_8423-def.jpg
DSC_9622-Edit.jpg

Masterclass dierenfotografie

Kun jij jouw spiegelreflex- of systeemcamera prima handmatig instellen maar wil je het perfecte dierenportret leren maken? Dan is deze masterclass wat voor jou! Bij Pixie Photography kun je diverse masterclasses volgen speciaal voor de gevorderde hobby- en beroepsfotograaf. Net als bij de workshops zijn er drie thema's waar je uit kunt kiezen voor een masterclass; hondenfotografie, het fotograferen van wilde dieren in de dierentuin en roofvogels fotograferen.

 

Het grote verschil tussen een workshop en een masterclass is dat een masterclass geschikt is voor de gevorderde fotograaf. Het maakt niet uit of je hobbymatig fotografeert of al bezig bent als beroepsfotograaf. Zolang je maar zelfstandig uit de voeten kunt met het handmatig instellen van je camera, in de M-stand dus. Een masterclass duurt een hele dag en bestaat niet alleen uit praktijk en theorie maar ook uit een stuk serieuze fotobewerking in de programma's Lightroom en Photoshop. 

DSC_2054-bewerkt.jpg

masterclass hondenfotografie

Leer in één dag het perfecte hondenportret te maken op een prachtige locatie en vervolgens te bewerken in Lightroom en Photoshop. 

Benieuwd wanneer de eerstvolgende masterclass hondenfotografie gepland staat?

DSC_1658.jpg

masterclass roofvogel fotografie

Leer in één dag het perfecte roofvogelportret te maken op een prachtige locatie en vervolgens te bewerken in Lightroom en Photoshop. 

Benieuwd wanneer de eerstvolgende masterclass roofvogel fotografie gepland staat?

DSC_2820.jpg

masterclass dierenfotografie

Leer in één dag het perfecte dierenportret te maken in een dierenpark en vervolgens te bewerken in Lightroom en Photoshop. 

Benieuwd wanneer de eerstvolgende masterclass dierenfotografie gepland staat?

DSC_7237-web.jpg

Prive masterclass op maat gemaakt

Wil jij een masterclass dierenfotografie volgen zonder andere cursisten en helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen en leerdoelen?

 

Dan is een prive masterclass mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op. 

Wat heb je nodig voor een masterclass?

Je kunt een masterclass dierenfotografie volgen als reeds helemaal thuis bent in het fotograferen in de M-stand. Je hoeft nog geen ervaring met dierenfotografie te hebben, maar het is wel belangrijk dat je je camera en de bewerkingsprogramma's zoals Lightroom of Photoshop een beetje kent. Tijdens een masterclass leer je binnen een dag hoe je mooie dromerige portretten kunt maken van dieren met jouw eigen spullen. Daarnaast gaan we aan de slag met een stukje fotobewerking. Je hebt dus een camera, een zoomobjectief en/of een lichtsterke primelens nodig en een laptop met daarop Adobe Lightroom Classic of Adobe Photoshop. 

Naast een spiegelreflex- of systeemcamera heb je een lichtsterke prime of zoomlens nodig. Ik adviseer bijvoorbeeld de bekende 70-200mm F/2.8, de 24-70mm F/2.8 of de 50mm, 85mm, 105mm of 135mm F/1.8 - F1.4 voor de masterclass hondenfotografie en roofvogel-fotografie. Voor een masterclass dierenfotografie in een dierentuin adviseer ik superzoomlenzen met een brandpuntsafstand tussen de 100 - 600mm. Twijfel je over welk materiaal je mee moet nemen? Stuur mij gerust een bericht zodat we samen even kunnen overleggen.   

Hoe ziet een masterclass eruit?

Bij elke masterclass starten we direct met de praktijk. We verzamelen ons op de locatie en we starten met het fotograferen van prachtige dierenportretten. Ondertussen geef ik tips en adviezen hoe je een mooie compositie bepaalt, welke instellingen gewenst zijn en hoe je het maximale uit jouw apparatuur kunt halen. Ondertussen is er alle ruimte om mij van alles te vragen over dierenfotografie en je cameraspullen.

 

Na een gezellige ontspannen pauze gaan we aan de slag met het tweede deel van de masterclass en zul je zien dat de punten die we reeds hebben doorgenomen een beetje 'eigen' beginnen te worden. We gaan nog heerlijk met elkaar oefenen tot we toe zijn aan een bak koffie of thee. We gaan met elkaar in een binnenruimte met onze laptops aan de slag met het gedeelte fotobewerking. Met elkaar perfectioneren we een dierenportret die we aan het begin van de dag zelf gemaakt hebben en bewerken deze in Lightroom en/of Photoshop. 

De behandelde theorie hoef je niet meteen uit je hoofd te kennen natuurlijk. Je ontvangt na de masterclass altijd een e-mail met daarin een overzichtelijk naslagwerk over alles wat we besproken hebben tijdens de masterclass over dierenfotografie en fotobewerking. Zo kun jij thuis op je eigen tempo alles nog eens nalezen en zelfstandig aan de slag!

 

Daarnaast krijg je toegang tot een motiverende facebook-groep met cursisten die bij Pixie Photography een workshop, cursus of masterclass hebben gevolgd. Tot slot krijg je toegang tot hele leuke interessante oefenmiddagen die ik (veelal gratis of tegen een kleine vergoeding) organiseer exclusief voor de cursisten van mijn workshops en masterclasses. Ook mag je altijd om mijn hulp en advies vragen bij het aanschaffen van nieuwe cameraspullen en ontvang je als eerste boeiende informatie over fotografie zoals mijn blogs, een maandelijkse nieuwsbrief en een aantal andere exclusieve extra's. 

Leer nog beter fotograferen

Schrijf je nu in voor een zeer complete masterclass dierenfotografie. Dit is geschikt voor de ervaren hobby-fotografen en beginnende beroepsfotografen die willen leren hoe je een perfect portret maakt van een dier in de dierentuin, een hond op een prachtige buitenlocatie of van roofvogels. Ben je op zoek naar een fijne, leerzame masterclass als gevorderde fotograaf? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik werk met verschillende thema's, zodat je zelf kunt kiezen welke masterclass jou het leukst lijkt. 

DSC_5799.jpg
DSC_4822-WEB_edited_edited.jpg
DSC_8913-WEB.jpg
DSC_0873-bewerkt.jpg
bottom of page