top of page
DSC_9160-bewerkt.jpg
DSC_2321.jpg

workshop fotografie
voor beginners

Heb jij een digitale camera maar vind je het nog best lastig om de juiste instellingen te bepalen bij het maken van foto's? Dan is mijn workshop fotografie voor beginners echt iets voor jou.

 

Na deze workshop beheers je een stukje basistheorie en weet jij precies hoe je je camera handmatig moet instellen bij verschillende situaties. Bijvoorbeeld voor het fotograferen van familieleden of huisdieren thuis, voor het maken van vakantiefoto's of bij het vast leggen van wilde dieren in dierentuinen of de natuur.

 

Als professioneel dierenfotograaf heb ik veel kennis en ervaring op het gebied van natuur- en dierenfotografie. Ik bied passende workshops en masterclasses aan specifiek gericht op het fotograferen van dieren. Denk aan huisdieren, roofvogels, wilde dieren in de natuur en dieren in verschillende dierentuinen in zowel binnen- als buitenland.

 

De workshop voor beginners is beschikbaar in verschillende thema's en op verschillende locaties. Zo kan jij kijken welk onderwerp je het meeste aanspreekt. Bij elke workshop starten we met een stukje basistheorie over de belichtingsdriehoek. Ik leer je hoe jij zelfstandig handmatig je spiegelreflex- of systeemcamera in moet stellen in verschillende situaties. Vervolgens gaan we het in de praktijk oefenen in bijvoorbeeld het centrum van een stad of dorp, een dierentuin of op een andere inspirerende locatie waar we prachtige foto's gaan maken van honden, wilde dieren of roofvogels.

Ben je na het volgen van een workshop en vooral veel oefenen helemaal toe aan de volgende stap zoals fotobewerking? Geef je dan op voor een cursusavond fotobewerking in Lightroom en Photoshop. Je leert in één avond de basisbewerkingen van een dierenportret.

 

Ben je benieuwd naar de complete evenementen kalender van Pixie Photography? Bekijk hier alle geplande evenementen van komend jaar in een duidelijk overzicht.  

Geef je op voor de eerstvolgende workshop dierenfotografie in Aquazoo Leeuwarden of voor het fotograferen van hele schattige én stoere honden op een schitterende buitenlocatie!

workshop agenda

DSC_1325.jpg

basis 

cursus voor 

beginners

workshop

Dierenfotografie

in Dierenpark

Hoenderdaell

Workshops worden weer gepland in de maanden september en oktober

Inclusief toegang tot het park en een donatie aan Stichting Leeuw in jouw naam!

€ 145,- per persoon

DSC_8155-Edit-Edit.jpg

basis 

cursus voor 

beginners

workshop

Hondenfotografie

op locatie in

Leeuwarden

Workshops worden weer gepland in de maanden september en oktober

Inclusief koffie, thee, fris en prachtige modellen!

Maximaal 6 deelnemers.

€ 125,- per persoon

DSC_6440-web.jpg

basis 

cursus voor 

beginners

workshop

Dierenfotografie

in Aquazoo

Leeuwarden

Workshops worden weer gepland in de maanden september en oktober

Inclusief koffie, thee, fris, lunch 

en toegang tot het park!

Maximaal 8 deelnemers.

€ 145,- per persoon

leren fotograferen

Schrijf je nu in voor een gezellige, ontspannen workshop fotografie voor beginners. Dit is geschikt voor alle mensen met een spiegelreflex- of systeemcamera die plezier hebben in fotograferen maar nog geen tot weinig ervaring hebben met het handmatig instellen van een camera. Ben je op zoek naar een fijne, leerzame workshop over hoe je je camera optimaal kunt gaan gebruiken zodat jij prachtige foto's leert maken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik werk met verschillende thema's, zodat je zelf kunt kiezen wat jou interessant lijkt. 

 

Hoe ziet deze workshop eruit?

 

We starten de dag op mijn kantoor met een lekkere bak warme koffie of thee. Hier maken we eerst even kennis met elkaar en ga ik in het kort uitleggen hoe een digitale camera werkt. Je krijgt een stukje basistheorie waarmee je begint te begrijpen hoe je je camera zelf handmatig optimaal kunt instellen bij verschillende situaties. Ik geef hierbij een aantal duidelijke voorbeelden. Vervolgens gaan we met elkaar naar een locatie waar we de theorie in de praktijk zullen gaan brengen.

Een workshop is beschikbaar voor minimaal 4 en maximaal 8 personen. De workshop duurt ongeveer een dag en is inclusief koffie of thee met wat lekkers en een heerlijke snack en soms ook lunch. We sluiten altijd af met de mogelijkheid om allerlei vragen te stellen. Iedereen krijgt een overzichtelijke hand-out mee naar huis waar alle theorie nog eens rustig in terug te lezen is met natuurlijk duidelijke voorbeelden.

 

Ook krijg je een hele handige "cheat sheet" mee, een handige goodie bag met leuke items en toegang tot een besloten facebook groep met enthousiaste dierenfotografen! Dit geeft je daarnaast gratis toegang tot besloten evenementen zoals oefenmiddagen en oefenavonden waar we met elkaar gaan fotograferen. 

Wat heb je nodig voor een workshop?

Voor de workshop heb je een spiegelreflex- of systeemcamera nodig met een objectief met een brandpuntsafstand tussen de 50 en 300mm. Dit kan een kitlens zijn die geleverd is bij je camera van bijvoorbeeld 18-55mm of 55-200mm bijvoorbeeld. Wellicht heb je al een primelens zoals de 50mm F/1.8 bijvoorbeeld. Alles tussen de 50 en 300mm is in eerste instantie nodig voor de workshop. Heb je een bridgecamera met de mogelijkheid om in te zoomen, dan werkt dat ook prima. Heb je hier vragen over? Stel ze gerust.   

Aanvullende cursus fotobewerking

Ook kun je na één van de workshops een aanvullende cursus fotobewerking volgen waarin je leert werken in programma's zoals Lightroom en Photoshop. Neem hiervoor gerust contact met mij op als je hier vragen over hebt. Een cursus fotobewerking voor beginnende (hobby)fotografen duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 99,- per persoon. Cursisten van mijn workshops krijgen korting en betalen slechts € 75,- voor een cursusavond fotobewerking. Deze cursus wordt meestal gepland in de middag in het weekend of op een doordeweekse dag in de avond. 

DSC_4266-WEB.jpg

Het is ook mogelijk om - in overleg - een privé workshop voor beginners te volgen. Mocht je het niet prettig vinden om een workshop te volgen in groepsverband of vind je het gewoon leuker alleen of met je eigen gezelschap zoals een vriend of familielid om een workshop fotografie voor beginners te volgen in een thema die jou of jullie leuk lijkt? Dan maak ik een workshop helemaal op maat voor je. Tevens kan ik hier een stukje fotobewerking in programma's zoals Lightroom en Photoshop aan toevoegen.

DSC_1688.jpg
bottom of page