top of page
DSC_1690.jpg
DSC_5758-bewerkt.jpg
DSC_5808-WEB.jpg
DSC_9679-2-WEB.jpg

workshops & masterclasses

Heb jij een digitale camera? Een (semi) professionele spiegelreflexcamera of zelfs een gloednieuwe systeemcamera? Misschien vermaak jij je al jaren met deze camera en red jij je prima met de handmatige instellingen. Of wellicht ben je pas net begonnen en vind je het nog best lastig om de juiste instellingen te bepalen bij het maken van foto's. In beide gevallen bied ik als professioneel fotograaf in Friesland passende workshops en masterclasses aan. 

 

Workshop voor beginners

De workshop voor beginners is om jou te leren je camera handmatig in te stellen. Ik werk met verschillende thema's op verschillende locaties, zodat je een workshop kunt kiezen in een thema die je leuk lijkt. Op dit moment heb ik drie verschillende thema's in de planning; hondenfotografie, dierentuinfotografie en roofvogelfotografie. 

Masterclass voor gevorderde fotografen

Masterclasses zijn geschikt voor de wat meer gevorderde (hobby)fotografen & startende professionele fotografen. Ik geef enkel masterclasses helemaal toegespitst op dierenfotografie. Denk hierbij aan het fotograferen van honden, wilde dieren in bijvoorbeeld dierentuinen en het fotograferen van roofvogels in samenwerking met een valkenier. We gaan hierbij niet alleen in op het fotograferen zelf, maar ook leer ik je meer over het nabewerken in programma's zoals Lightroom en Photoshop. 

DSC_7074.jpg

Workshops voor beginners

Heb je een spiegelreflexcamera of systeemcamera maar heb je geen idee hoe je deze handmatig moet instellen en wil je dat wel heel graag kunnen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik geef dagworkshops fotografie voor beginners in een ontspannen, gezellige sfeer. 

DSC_4822-WEB_edited_edited.jpg

Masterclasses voor gevorderden

Ken jij jouw camera inmiddels door en door maar wil je graag meer leren over het fotograferen van honden of wilde dieren? Dan is de masterclass hondenfotografie of de masterclass dierenfotografie echt wat voor jou.

DSC_1553.jpg

Cursus fotobewerking 

Fotobewerking is een belangrijk onderdeel van fotografie. Om een ruw bestand te perfectioneren tot een mooie foto kun je gebruik maken van programma's zoals Lightroom en Photoshop. Ook hierin geef ik workshops en cursussen op verschillende niveaus. 

Marketing module

Bij de masterclasses is het mogelijk om een extra module te bestellen over marketing & communicatie voor startende ondernemers. Wil je van je fotografie je werk maken? Dan geeft deze exclusieve Marketing Module je een gestructureerde, goede start als beginnend professioneel fotograaf. Bij elke masterclass lees je meer over deze interessante module. 

 

Door mijn inmiddels jarenlange ervaring als ondernemer, fotograaf en marketeer ken ik de pijnpunten en valkuilen wanneer je start met ondernemen in het algemeen maar ook zeker wanneer je van je hobby je werk maakt als fotograaf. 

Naast mijn werk als fotograaf heb ik een eigen marketingbureau en in de Marketing Module komen onderwerpen zoals huisstijl & logo, social media, drukwerk en SEO van je website aan bod. Ook vertel ik meer over de ontwikkeling van je eigen stijl als fotograaf en waarom dit zo belangrijk is voor de identiteit van je (toekomstige) bedrijf.

 

Met mijn speciaal voor fotografen ontwikkelde Marketing Module heb jij een aantal goede handvatten waarmee je gestructureerd en zelfstandig aan de slag kunt als professioneel fotograaf. In de masterclass geef ik hierover een kleine toelichting, zodat je nog ter plekke kunt bepalen of je deze wilt bestellen. 

DSC_2825--WEB.jpg
DSC_0259.jpg
DSC_8672.jpg
DSC_4260-WEB.jpg
bottom of page