top of page
Oudere hond fotografie
Fotografie van oudere hond
DSC_8330-WEB.jpg
DSC_7149-Edit.jpg

Een portret van jouw senior hond

Helaas maken we het allemaal mee, onze hond wordt uiteindelijk ouder tot een punt waarop we hem of haar respectvol 'senior' kunnen noemen. Juist die grijze snoetjes en wijze ogen maken deze leeftijd ontzettend aandoenlijk en bijzonder om vast te leggen door middel van een professionele fotoshoot. Gelukkig worden veel honden gezond oud, maar er komt een punt dat je weet dat er een dag komt dat je afscheid zult moeten nemen van je allerbeste vriend. Soms is dit moment gepland, maar meestal is het vrij onverwacht. Foto's zorgen voor een waardevolle, tastbare herinnering aan je allerbeste vriend in zijn laatste levensfase.

 

Of je nog jaren van hem of haar mag genieten of over een tijdje afscheid zult moeten nemen, deze periode is altijd een bijzondere herinnering die de moeite waard is om vast te laten leggen door een professionele hondenfotograaf. Een tastbare herinnering voor later waar je geen spijt van zult krijgen als hondeneigenaar.

Tijdens een fotoshoot met jouw senior hond zorg ik ervoor dat de fotoshoot op het tempo van jouw hond zal gaan. We kijken samen wat de mogelijkheden zijn zodat het voor jouw hond een gezellige, prettige en ontspannen ervaring wordt. Ik houd altijd rekening met het welzijn van de hond en we kijken samen naar een geschikte locatie voor de fotoshoot van jouw ouder wordende viervoeter.

 

Een geschikte locatie voor de fotoshoot van jouw ouder wordende hond kan midden in de natuur zijn, op de heide, in het bos of in het centrum van een mooie stad of dorp. We zoeken samen een geschikte locatie uit voor de fotoshoot zodat je een prachtig portret krijgt in een sfeer die past bij de uitstraling van jouw viervoeter op leeftijd. 

Ons laatste afscheid

Helaas heb ik het zelf meegemaakt, de situatie waarbij je heel onverwachts moet beslissen om je hond in te laten slapen. We praten er liever niet over, maar wanneer dit moment gekomen is en je hebt nog de tijd en ruimte voor een fotoshoot dan ben je altijd welkom om contact met mij op te nemen. Helaas hebben we deze tijd soms niet en daarom is het verstandig om een fotoshoot te boeken wanneer je senior hond nog enigszins gezond is.

 

Zelf heb ik mijn ruwharige teckel Jutte toen ze 13 jaar was (met een flinke hartruis) nog enkele maanden voor haar overlijden vastgelegd in prachtig licht. Hier ben ik achteraf ontzettend dankbaar voor en deze foto hangt ingelijst boven mijn bureau in mijn kantoor. De plek waar ik dagelijks werk aan de hondenportretten die ik voor jullie met heel veel passie en liefde maak. 

Wanneer deze situatie onverwachts voorkomt en er is weinig tijd dan kun je mij altijd bellen of een WhatsApp bericht sturen. Voor dit soort situaties probeer ik mijn agenda direct vrij te maken zodat ik jouw geliefde maatje op zo kort mogelijke termijn nog kan vastleggen voor je afscheid gaat nemen.

 

Je kunt mij hiervoor bereiken op 06 27 11 98 84 door te bellen of een WhatsApp bericht te sturen. 

DSC_8155-Edit-Edit.jpg

"Although my tail its last has waved,
From pain and suffering I have been saved.
Don't grieve that it must be you,
Who has to decide this thing to do."


- Tuttie -

In Memoriam

Jutte is Full of Life (27 mei 2010 - 29 juli 2023) 

Ouder wordende hond portret
Oude labrador in bos
Portret ouder wordende hond
Herinnnering van hond fotografie
bottom of page