top of page

algemene voorwaarden

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op Pixie Photography, eigendom van Berntsen Marketing / Pixiemedia, oftewel van Jolien Berntsen, gevestigd in Goutum, Nederland. Gegevens zijn op te vragen via de Kamer van Koophandel Leeuwarden onder Kvk nummer 57708029.

Algemene voorwaarden 

De datum van de fotoshoot is pas definitief na (aan)betaling. Wanneer een fotoshoot geboekt wordt, moet deze uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de fotoshoot betaald worden via overboeking. Indien de klant verhinderd is vanwege ziekte of andere onvoorziene omstandigheden dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor het verplaatsen. Er wordt dan een nieuwe datum ingepland. Er wordt geen geld terugbetaald, uiteraard is het wel mogelijk een andere datum te plannen indien zich bepaalde omstandigheden voordoen waardoor de fotoshoot niet door kan gaan. Eventueel is het mogelijk, indien de fotoshoot niet op een ander moment kan plaatsvinden, om een cadeaubon te ontvangen t.w.v. de (aan)betaling welke ook overgedragen mag worden aan derden. Een cadeaubon van Pixie Photography is maximaal 6 maanden geldig vanaf datum van uitgifte. Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld of te gebruiken voor producten uit de Etsy Shop. Cadeaubonnen zijn enkel te gebruiken voor fotoshoots en in overleg met de fotograaf te gebruiken als print-tegoed voor het bestellen van afdrukken, prints voor aan de muur en overige fotoproducten.  

 

Wanneer er een fotoshoot gepland staat en het is slecht weer (regen, harde wind, onweer, storm etc.) dan wordt de fotoshoot kosteloos verplaatst naar een andere datum in overleg. Voor fotoshoots verder dan 10 km vanaf Goutum geldt een reiskostenvergoeding van €0,35 per kilometer. Na de fotoshoot ontvangt de klant binnen 2 weken een link naar een online galerij met de onbewerkte foto's om de gewenste foto's uit te kiezen. Let op: afbeeldingen uit deze online galerij zijn nog onbewerkt en mogen in geen geval opgeslagen, gekopieerd of gedeeld worden met derden en er mogen ook geen screenshots gemaakt worden. Nadat de klant een keuze heeft gemaakt, worden de gekozen foto’s bewerkt in de stijl van de fotograaf conform het portfolio op deze website en binnen uiterlijk 3 weken digitaal op hoogwaardige kwaliteit verstuurd naar de klant, via e-mail met een link van WeTransfer, waarmee de gekozen afbeeldingen gedownload kunnen worden.


De foto’s worden door mij uitgezocht en in de online galerij geplaatst, waar de klant zijn of haar foto's mag uitkiezen. Hierna worden de foto's naar mijn inzicht bewerkt. Indien de klant meer foto’s wenst te ontvangen, kan dat in overleg voor € 25,- per foto, oftewel per digitaal bestand.  


Foto’s worden naar mijn inzicht bewerkt. Hieronder wordt verstaan: wegwerken van eventuele oneffenheden, bewerking van licht, kleur, scherpte enzovoorts. Wanneer je mij inhuurt als fotograaf bevestig je dat je mijn (online) portfolio hebt bekeken en dat de bewerkingsstijl van mijn foto's je aanspreekt. Tevens ga je bij het boeken van een fotoshoot akkoord met deze algemene voorwaarden. De door mij geleverde foto's zullen dus te allen tijden overeenkomen met mijn eerdere werk wat inzichtelijk is in mijn online portfolio (oftewel deze website www.pixiefoto.nl). 


De foto’s mogen niet door de klant bewerkt worden (dus ook geen instagram filters) en mogen niet commercieel gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van Pixie Photography, oftewel de fotograaf Jolien Berntsen. Mochten hier vragen over zijn dan kun je contact opnemen via info@pixiefoto.nl. De digitale bestanden zullen tot 12 maanden na de fotoshoot/reportage door mij worden opgeslagen als back-up. Mocht u later toch nog wat foto’s willen bestellen dan kan dit tot 12 maanden na de fotoshoot. Digitale bestanden worden altijd in JPEG formaat aangeleverd. 


Het is niet toegestaan om digitale beelden online te plaatsen of af te laten drukken anders dan is aangeleverd, bijvoorbeeld bewerkt en/of bijgesneden.

Retourrecht / geen geld teruggave mogelijk

Pixie Photography, oftewel Jolien Berntsen, geeft geen geld terug indien een fotoshoot niet naar wens verloopt of als u na (aan)betaling toch afziet van een fotoshoot. Ook als na de fotoshoot blijkt dat u niet tevreden bent, wordt er geen geld terug gegeven. U kunt binnen 3 dagen na toezenden van de online galerij kenbaar maken via e-mail (info@pixiefoto.nl) dat u niet tevreden bent. Ik als fotograaf zal met u meedenken voor een passende oplossing, echter wordt er geen geld terug gegeven.

Cadeaubonnen, tegoedbonnen en kortingsbonnen zijn beperkt geldig tot maximaal één jaar na uitgifte. De bonnen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Gebruik van de foto’s 

Het auteursrecht en eigendomsrecht van de foto’s blijft altijd bij Pixie Photography, oftewel Jolien Berntsen, en wordt niet overgedragen. U koopt digitale foto’s of een afdruk, niet de rechten op de foto. Indien u de foto’s wilt gebruiken voor commerciële doeleinden dan dient u hiervoor schriftelijke toestemming te vragen aan de fotograaf, Jolien Berntsen.

De foto's worden aangeleverd als JPEG bestand per e-mail (WeTransfer), in twee versies. Ten eerste de web-versie, voor online gebruik zoals social media en websites, voor persoonlijk gebruik. Ten tweede de print-versie welke te gebruiken is voor afdrukken of prints, voor persoonlijk gebruik. De web-versie heeft een licht watermerk op de foto, om te voorkomen dat derden de foto's op groot formaat kunnen gebruiken zonder toestemming. Beide varianten mogen door de klant van Pixie Photography nooit zonder uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf (Jolien Berntsen) gebruikt worden voor commerciële doeleinden. 

Pixie Photography / Jolien Berntsen mag de foto’s gebruiken voor social media, voor publicatie op haar website en voor elk ander gewenst doeleind, zowel persoonlijk als commercieel. Indien u geen foto’s geplaatst wilt hebben kunt u dit voor de fotoshoot schriftelijk aangeven, dit dus enkel in (schriftelijk) overleg vooraf aan de fotoshoot, niet erna. 


De klant mag de foto’s posten op social media mits vermelding van Pixie Photography of Pixiemedia. Het is niet toegestaan om foto's te knippen, croppen, of op wat voor manier dan ook te bewerken of veranderen. Ook is het niet toegestaan om filters te gebruiken (zoals bijvoorbeeld op Instagram) of om de foto's op welke manier dan ook aan te passen.  

 

www.facebook.com/pixieart

www.instagram.com/pixiemedia

www.pixiefoto.nl

Indien u tekst of beeldmateriaal van Pixie Photography wilt gebruiken voor publicatie neem dan van te voren contact op met de fotograaf, Jolien Berntsen. Er zal dan een passend voorstel worden besproken.

Door middel van het inhuren van Pixie Photography, oftewel het boeken van een fotoshoot en daarbij de (aan)betaling te voldoen, geeft u aan akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden. 

Workshops & masterclasses

Pixie Photography, oftewel Jolien Berntsen, geeft als fotograaf workshops en masterclasses fotografie. Bij het volgen van een workshop of masterclass geldt dat de verstrekte informatie tijdens de workshops niet met derden gedeeld mag worden. De foto's die gemaakt zijn tijdens de workshops fotografie mogen niet commercieel gebruikt worden en dus ook niet worden verkocht aan derden zonder schriftelijke toestemming van Jolien Berntsen. 

Bij het boeken van een workshop per e-mail of WhatsApp ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Pixie Photography door middel van het vooraf betalen van de workshop. Na betaling van de workshop is annulering van de workshop niet meer mogelijk; er wordt geen geld terug gegeven. Wel is het mogelijk om een tegoedbon te ontvangen welke gebruikt kan worden voor een workshop op een andere datum. Dit alles gebeurt enkel in overleg met Jolien Berntsen, waarbij rekening gehouden wordt met bijvoorbeeld ziekte of een onverwachte persoonlijke situatie waardoor een deelnemer de workshop fysiek niet bij kan wonen. 

Door middel van het boeken van een workshop of masterclass van Pixie Photography, oftewel de (aan)betaling te voldoen, geeft u aan akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden. 

Jolien Berntsen

Pixie Photography

www.pixiefoto.nl

info@pixiefoto.nl

06 - 27 11 98 84

bottom of page