top of page

algemene voorwaarden

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op Pixie Photography, eigendom van Berntsen Marketing / Pixiemedia, oftewel van Jolien Berntsen, gevestigd in Goutum, Nederland. Gegevens zijn op te vragen via de Kamer van Koophandel Leeuwarden onder Kvk nummer 57708029.

ALGEMENE VOORWAARDEN PIXIE PHOTOGRAPHY 

De datum van een geboekte fotoshoot is pas definitief na (aan)betaling. Wanneer een fotoshoot geboekt wordt, moet deze uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de fotoshoot betaald worden via overboeking. Indien de klant verhinderd is wegens ziekte of andere onvoorziene omstandigheden dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor het verplaatsen. Er wordt dan in overleg een nieuwe datum ingepland. Er wordt geen geld terugbetaald, uiteraard is het wel mogelijk een andere datum te plannen indien zich bepaalde omstandigheden voordoen waardoor de fotoshoot niet door kan gaan. Eventueel is het mogelijk, indien de fotoshoot niet op een ander moment kan plaatsvinden, om een cadeaubon te ontvangen t.w.v. de (aan)betaling welke ook overgedragen mag worden aan derden.

 

Een cadeaubon van Pixie Photography is maximaal 12 maanden geldig vanaf datum van uitgifte of geldig tot de datum die genoteerd staat op de cadeaubon. Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld of te gebruiken voor producten uit de Etsy Shop. Cadeaubonnen zijn enkel te gebruiken voor fotoshoots, worshops, masterclasses en cursussen en in overleg met de fotograaf te gebruiken als print-tegoed voor het bestellen van afdrukken, prints voor aan de muur en overige fotoproducten. Let op: je kunt per boeking maar één kortingsbon gebruiken. Dus per fotoshoot, cursus, workshops of masterclass kun je één cadeaubon inwisselen.

 

Wanneer er een fotoshoot gepland staat en het is slecht weer (regen, harde wind, onweer, storm etc.) dan wordt de fotoshoot kosteloos verplaatst naar een andere datum in overleg. Voor fotoshoots verder dan 10 km vanaf Goutum geldt een reiskostenvergoeding van €0,35 per kilometer. Na de fotoshoot ontvangt de klant binnen twee weken een link naar een online galerij met de onbewerkte foto's om de gewenste foto's uit te kiezen. Let op: afbeeldingen uit deze online galerij zijn nog onbewerkt en mogen in geen geval opgeslagen, gekopieerd of gedeeld worden met derden en er mogen ook geen screenshots gemaakt worden. Nadat de klant een keuze heeft gemaakt, worden de gekozen foto’s bewerkt in de stijl van de fotograaf conform het portfolio op deze website en binnen uiterlijk 3 weken digitaal op hoogwaardige kwaliteit verstuurd naar de klant, via e-mail met een link van WeTransfer, waarmee de gekozen afbeeldingen gedownload kunnen worden.


De foto’s worden door mij uitgezocht en in de online galerij geplaatst, waar de klant zijn of haar favoriete foto's mag uitkiezen. Hierna worden de foto's naar mijn inzicht bewerkt. Indien de klant meer foto’s wenst te ontvangen, kan dat in overleg voor € 25,- per foto (per digitaal bestand).  


Foto’s worden naar mijn inzicht bewerkt. Hieronder wordt verstaan: wegwerken van eventuele oneffenheden, bewerking van licht, kleur, scherpte enzovoorts. Wanneer je mij inhuurt als fotograaf bevestig je dat je mijn (online) portfolio hebt bekeken en dat de bewerkingsstijl van mijn foto's je aanspreekt. Tevens ga je bij het boeken van een fotoshoot akkoord met deze algemene voorwaarden. De door mij geleverde foto's zullen dus te allen tijden overeenkomen met mijn eerdere werk wat inzichtelijk is in mijn online portfolio (oftewel deze website www.pixiefoto.nl). 


De foto’s mogen niet door de klant bewerkt worden (dus ook geen Instagram filters) en mogen niet commercieel gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van Pixie Photography, oftewel de fotograaf Jolien Berntsen. Mochten hier vragen over zijn dan kun je contact opnemen via info@pixiefoto.nl.

 

Digitale bestanden worden altijd in JPEG formaat aangeleverd. De digitale bestanden (oftewel de geleverde JPG bestanden) zullen tot 12 maanden na de fotoshoot/reportage door mij worden opgeslagen als back-up.

Het is tot 6 weken na de fotoshoot mogelijk om foto's extra bij te bestellen. Daarna worden de bestanden, met uitzondering van de reeds geleverde JPG bestanden, in zijn geheel verwijderd en hier wordt geen back-up van gemaakt. 


Het is niet toegestaan om digitale beelden online te plaatsen of af te laten drukken anders dan is aangeleverd, bijvoorbeeld bewerkt en/of bijgesneden.

Retourrecht / geen geld teruggave mogelijk

Pixie Photography, oftewel Jolien Berntsen, geeft geen geld terug indien een fotoshoot niet naar wens verloopt of als u na (aan)betaling toch afziet van een fotoshoot. Ook als na de fotoshoot blijkt dat u niet tevreden bent, wordt er geen geld terug gegeven. U kunt binnen 3 dagen na toezenden van de online galerij kenbaar maken via e-mail (info@pixiefoto.nl) dat u niet tevreden bent. Ik als fotograaf zal met u meedenken voor een passende oplossing, echter wordt er geen geld terug gegeven.

Bij het aanschaffen van een e-book geeft Pixie Photography geen geld terug bij ontevredenheid. Een e-book wordt direct geleverd via e-mail in een PDF-format en kan daardoor niet geretourneerd worden. Wanneer u niet tevreden bent met het aanschaffen van een e-book die u dat binnen 3 dagen na het toezenden van het e-book kenbaar te maken via e-mail (info@pixiefoto.nl) en dan zal ik meedenken over een eventuele oplossing, echter wordt er geen geld terug gegeven.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen, tegoedbonnen of kortingsbonnen (hierna te noemen "cadeaubonnen) dienen geldig te zijn op de datum van het boeken van een fotoshoot. Cadeaubonnen van Pixie Photography zijn enkel te gebruiken voor fotoshoots. Een cadeaubon is niet in te wisselen als korting op een workshop, cursus of masterclass en een cadeaubon is ook niet te gebruiken voor bestellingen in de webshop op producten zoals e-books, prints en afdrukken. Cadeaubonnen, tegoedbonnen en kortingsbonnen zijn beperkt geldig tot maximaal 6 maanden na uitgifte. De bonnen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Gebruik van de foto’s 

Het auteursrecht en eigendomsrecht van de foto’s blijft altijd bij Pixie Photography, oftewel Jolien Berntsen, en wordt niet overgedragen. U koopt digitale foto’s of een afdruk, niet de rechten op de foto. Indien u de foto’s wilt gebruiken voor commerciële doeleinden dan dient u hiervoor schriftelijke toestemming te vragen aan de fotograaf, Jolien Berntsen.

De foto's worden aangeleverd als JPEG bestand per e-mail (WeTransfer), in twee versies. Ten eerste de web-versie, voor online gebruik zoals social media en websites, voor persoonlijk gebruik. Ten tweede de print-versie welke te gebruiken is voor afdrukken of prints, voor persoonlijk gebruik. De web-versie heeft een watermerk op de foto, om te voorkomen dat derden de foto's op groot formaat kunnen gebruiken zonder toestemming. Beide varianten mogen door de klant van Pixie Photography nooit zonder uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf (Jolien Berntsen) gebruikt worden voor commerciële doeleinden. 

Pixie Photography / Jolien Berntsen mag de foto’s gebruiken in elke door haar gewenste vorm, voor social media, voor publicatie op deze website en voor elk ander gewenst doeleind, zowel persoonlijk als commercieel. Indien u geen foto’s geplaatst wilt hebben kunt u dit voor de fotoshoot schriftelijk aangeven, dit dus enkel in (schriftelijk) overleg vooraf aan de fotoshoot, niet erna. 


De klant mag de foto’s posten op social media mits vermelding van Pixie Photography of Pixiemedia. Het is niet toegestaan om foto's te knippen, croppen of op wat voor manier dan ook te bewerken of te veranderen. Ook is het niet toegestaan om filters te gebruiken (zoals bijvoorbeeld op Instagram) of om de foto's op welke manier dan ook aan te passen.  

 

Hieronder vindt u de social media kanalen van Pixie Photography welke getagd dienen te worden bij het online plaatsen van foto's: 

www.facebook.com/pixieart

www.instagram.com/pixiemedia

www.pixiefoto.nl

Indien u tekst of beeldmateriaal van Pixie Photography wilt gebruiken voor publicatie neem dan van te voren contact op met de fotograaf, Jolien Berntsen. Er zal dan een passend voorstel worden besproken.

Door middel van het inhuren van Pixie Photography, oftewel het boeken van een fotoshoot en daarbij de (aan)betaling te voldoen, geeft u aan akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden. 

Workshops & masterclasses

Pixie Photography, oftewel Jolien Berntsen, geeft als fotograaf workshops en masterclasses fotografie en cursussen fotobewerking. Bij het volgen van een workshop, masterclass of cursus geldt dat de verstrekte informatie tijdens de workshops niet met derden gedeeld mag worden. De foto's die gemaakt zijn tijdens de workshops fotografie mogen niet commercieel gebruikt worden en dus ook niet worden verkocht aan derden zonder schriftelijke toestemming van Jolien Berntsen. 

Bij het boeken van een workshop, masterclass of cursus per e-mail of WhatsApp ga je akkoord met deze algemene voorwaarden van Pixie Photography door middel van het vooraf betalen van de workshop, masterclass of cursus. Na betaling van de workshop, masterclass of cursus is annulering niet meer mogelijk; oftewel er wordt geen geld terug gegeven. Wel is het mogelijk om een tegoedbon te ontvangen welke gebruikt kan worden voor een workshop op een andere datum. Dit alles gebeurt enkel in overleg met Jolien Berntsen, waarbij rekening gehouden wordt met bijvoorbeeld ziekte of een onverwachte persoonlijke situatie waardoor een deelnemer de workshop, masterclass of cursus fysiek niet bij kan wonen. 

Door middel van het boeken van een workshop of masterclass van Pixie Photography, oftewel de (aan)betaling te voldoen, geeft u aan akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden. 

Jolien Berntsen

Pixie Photography

www.pixiefoto.nl

info@pixiefoto.nl

06 - 27 11 98 84

Privacy verklaring

We ontvangen, verzamelen en bewaren alle informatie die je op onze website invoert, of ons op een andere manier verstrekt. Daarnaast verzamelen we het internetprotocol-adres (IP-adres) dat wordt gebruikt om je computer met het internet te verbinden. Denk aan inloggegevens; e-mailadres; wachtwoord; computer- en verbindingsinformatie en aankoopgeschiedenis. We kunnen softwaretools gebruiken om sessie-informatie te meten en te verzamelen. Inclusief reactietijd van pagina's, duur van bezoeken aan bepaalde pagina's, informatie over pagina-interactie, en methoden die worden gebruikt om de pagina te verlaten. We verzamelen ook persoonlijk identificeerbare informatie (inclusief naam, e-mail, wachtwoord, communicatie). Zoals opmerkingen, feedback, productrecensies, aanbevelingen en persoonlijk profiel.

 

We verzamelen niet-persoonlijke en persoonlijke informatie voor de volgende doeleinden:

1. Om de diensten te leveren en te exploiteren;

2. Om onze gebruikers doorlopende klantenondersteuning en technische ondersteuning te bieden;

3. Om contact te kunnen opnemen met onze bezoekers en gebruikers, met algemene of gepersonaliseerde dienstgerelateerde mededelingen en reclameboodschappen;

4. Om toegevoegde statistische gegevens en andere toegevoegde en/of afgeleide niet-persoonlijke informatie te creëren, die wij of onze zakenpartners kunnen gebruiken om onze diensten te leveren en te verbeteren; 

5. Om te voldoen aan alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

 

Ons bedrijf wordt gehost op het Wix.com-platform. Wix.com biedt ons het online platform waarmee we onze producten en diensten aan jou kunnen verkopen. Je gegevens kunnen worden opgeslagen via de gegevensopslag, databases en de algemene Wix.com-applicaties van Wix.com. Ze slaan je gegevens op beveiligde servers achter een firewall op.

 

Alle directe betaalgateways die door Wix.com worden aangeboden en door ons bedrijf worden gebruikt, voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door PCI-DSS zoals beheerd door de PCI Security Standards Council, een gezamenlijke inspanning van merken als Visa, MasterCard, American Express en Discover. PCI-DSS-vereisten zorgen voor een veilige verwerking van creditcardgegevens door onze winkel en zijn serviceproviders.

 

We behouden ons het recht om dit privacybeleid op elk moment te wijzigen, dus bekijk het regelmatig. Wijzigingen en verduidelijkingen worden onmiddellijk van kracht nadat ze op de website zijn geplaatst. Als we materiële wijzigingen aanbrengen in dit beleid, zullen we je hiervan op de hoogte stellen op deze plek, zodat je weet welke informatie we verzamelen, en hoe (en onder welke omstandigheden) we het eventueel gebruiken en/of openbaar maken. 

bottom of page