top of page
Fotograaf Jolien Berntsen met arend
Wildlife fotografie
SF2_7977-web.jpg
DSC_8913-WEB.jpg

De fotograaf

Mijn naam is Jolien Berntsen en ik ben hondenfotograaf. Ik woon in het midden van Friesland en ik fotografeer honden en wilde dieren door heel Nederland. Ik ben veel te vinden in mijn eigen provincie, maar ook zeker in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en soms zelfs Brabant. Natuurlijk kom ik ook graag in het buitenland, vooral wanneer ik daar bijzondere wilde dieren kan vastleggen. Naast hondenfotografie, productfotografie en sfeerfotografie kun je mij ook inhuren voor het fotograferen op evenementen, motoren en vastgoed. Stuur hiervoor een e-mail naar info@pixiefoto.nl

In eigen land fotografeer ik graag roofvogels, eekhoorns en dus vooral heel veel honden. In het buitenland kun je mij wakker maken voor leeuwen en leguanen! Van kinds af aan ben ik al gek van honden. Onze eigen teckels, de mastino's van mijn oom, de leonberger van mijn tante en de rottweiler uit de straat.

Wij hebben zelf een ruwharige Teckel en een Duitse Dog. Daarnaast rijd ik motor en hou ik van snelle auto's, motorevenementen, jetski's, dinosaurussen, wilde dieren en op vakantie gaan naar warme landen of in de sneeuw of gewoon een week op ons eigen prachtige eiland Ameland. In mijn vrije tijd kun je mij - met moeite - in de vroege ochtend vinden in het bos. Ik ben totaal geen ochtendmens, maar voor het vastleggen van wilde dieren zoals reeën, herten, eekhoorns, leguanen en vogels lukt het mij redelijk goed om vroeg op te staan.

 

Ik ben dol op de herfst en de winter, hoewel veel mensen mij een beetje voor gek verklaren. Het is jammer dat het motorseizoen dan weer ten einde komt, maar de gezelligheid, mooie luchten en natuurlijk het vieren van kerst komt daar mooi voor in de plaats en daar word ik heel erg blij van.

Sinds enkele jaren heb ik de valkerij ontdekt en het fotograferen van roofvogels. Hierover kun je meer vinden bij wildlife en in mijn blog. Ik kom graag in Aquazoo Leeuwarden en dan loop ik het liefst gelijk door naar de flamingo's. Daarnaast ben ik vaak te vinden in het mooie zuid Friese dorp Echtenerbrug, waar ik veel teckels fotografeer voor bevriende fokkers en trimsters. Naast mijn werk als fotograaf help ik ondernemers groeien door ondersteuning te bieden op het gebied van marketing, communicatie en design.

Over Pixie
Jolien Berntsen met hond
Fotografie hond Pixie
bottom of page