top of page
Zoeken

Foto's in Kerstsfeer en de opening van mijn fotostudio

Afgelopen zaterdag was het feest bij Welkoop Leeuwarden-Oost tijdens de Winter Fair. In de winkel heerste een gezellige kerstsfeer met een rad van fortuin waar je allerlei leuks kon winnen als bezoeker. Natuurlijk was ik er met mijn mobiele fotostudio en we hadden een prachtig kerstdecor met kerstboom en al. Er kwamen uiteindelijk 19 prachtige hondenmodellen langs om op de foto te gaan. Van klein tot groot en van 10 weken jong tot 13 jaar oud en allemaal even knap en lief.De cadeaubon bij het rad van fortuin


Ben je in de winkel geweest en heb je aan het rad gedraaid? Misschien heb je wel een cadeaubon gewonnen van Pixie Photography met een waarde van €25. Je kunt deze inwisselen bij het boeken van een professionele fotoshoot van je huisdier tot 1 augustus 2024.


Heb je zo'n cadeaubon gewonnen, wacht dan dus niet te lang met het verzilveren. Natuurlijk hoeft de fotoshoot niet plaats te vinden vóór 1 augustus, wel is het belangrijk om voor die datum de fotoshoot alvast te boeken via info@pixiefoto.nl.


De Kerst fotoshoot bij Welkoop


Wat kan ik hier als hondenfotograaf toch enorm van genieten. Piepjonge pups die nog maar een concentratieboog van een paar seconden hebben, tussen alle heerlijke geuren en spannende attributen die natuurlijk helemaal onderzocht moeten worden. Honden op leeftijd die overduidelijk niet meer onder de indruk zijn van de hele poppenkast om hen heen en rustig bij de kerstboom gaan zitten. De diversiteit tussen ras, formaat en leeftijd is groot en dat maakt mijn werk als hondenfotograaf ontzettend leuk.Voor de fotografen onder ons deel ik onderaan deze blog even welke spullen ik heb gebruikt voor deze fotoshoot helemaal in Kerstsfeer.


De ene hond kwam met een prachtige strik om zijn nek, helemaal klaar voor zijn portret. Andere hondjes kregen van mij een strik om, passend bij hun vacht en wat de baasjes natuurlijk zelf het mooist vonden. De één houdt van een rustige setting, de ander kan het niet gek genoeg zijn; er was volop keuze! Dat maakt zo'n dag helemaal compleet, voor iedereen een passende outfit om helemaal in kerstsfeer op de foto te gaan.


De baasjes hebben in de winkel meteen zelf hun favoriete foto kunnen kiezen. Zo gaat het verwerkingsproces een stukje sneller en als het goed is hebben alle hondeneigenaren de foto inmiddels in hun mailbox ontvangen. Zo kun je de kerstfoto nog gebruiken voor bijvoorbeeld een eigen gemaakte kerstkaart of om op je social media kanalen te gebruiken als kerstwens.Hieronder een overzicht van de super schattige kleine pups en jonge honden die naar de kerst fotoshoot kwamen.En hier een paar heerlijke oude wijze snuitjes...De opening van mijn fotostudio


Vanaf januari kun je bij mij een studio fotoshoot boeken voor je huisdier in allerlei thema's. Op een klassieke fluwelen stoel, in een mandje, op een stoeltje, of gewoon een heel mooi portret met een neutrale achtergrond; wat je maar wil. Binnenkort komt deze optie op de website en kun je je inschrijven voor de openingsfotoshoot in januari 2024 tegen een heerlijke kennismakingsprijs!


Half januari gaat mijn eigen mini fotostudio open en rond die tijd zal ook de openingsactie van start gaan. Je kunt dan bij mij terecht voor mooie studioportretten van je huisdier. Ik ga tijdens mijn kerstvakantie een aantal testfotoshoots maken met verschillende achtergronden en settings, zodat ik kan laten zien wat je kunt verwachten. Wordt vervolgd...
Wat is het toch altijd een feestje om een fotoshoot te doen met een leuk thema! Op naar een nieuw jaar met nog heel veel leuke fotoshoot in allerlei soorten en maten!Aanvullende info voor cursisten van mijn workshops


Voor de medefotografen en cursisten van mijn workshops deel ik hieronder ook wat aanvullende informatie, mocht je eens een keer zelf aan de slag willen gaan met studiofotografie. Want niets is leuker dan zelf thuis een studio bouwen en lekker aan de slag te gaan. Je kunt een achtergrond maken van een doek of deken, maar je kunt ook achtergronden online bestellen in verschillende kleuren of met complete prints.


In mijn mini fotostudio heb ik gebruik gemaakt van de volgende spullen:


  • Nikon Z7II systeemcamera

  • Nikon 50mm F/1.8

  • 2x daglicht-lampenset

  • Een rood achtergronddoek

  • Vinyl met houtvloer-print

  • Kunst kerstboom met versiering

  • Optioneel: een heerlijke schapenvacht!De gemiddelde instellingen die ik heb gebruikt zijn 1/320s op 50mm met een diafragma van F/2.8 en een ISO rond de 1000 - 1250. De ISO is wat aan de hoge kant, maar dit komt omdat de huidige daglichtlampen eigenlijk wel iets sterker zouden mogen zijn. Dit is iets waar ik de komende tijd in ga investeren om het mijzelf nog makkelijker te maken als fotograaf.


Omdat ik mijn ellebogen op de grond kan zetten heb ik weinig last van mijn eigen beweging. Eventueel kun je ook gebruik maken van een statief. Zelf vind ik dat onhandig omdat ik graag vrij wil bewegen en zonder statief kan ik net even vlot een stukje opzij schuiven en van verschillende hoeken een foto maken. Ook kan ik makkelijk een stukje lager of hoger met mijn camera, voor precies de huiste hoek en de perfecte foto die ik wil maken. Vooral jonge honden kunnen nogal beweeglijk zijn en dan zul je toch ook gebonden zijn aan een wat hogere sluitertijd.Voor dit soort fotoshoots binnenshuis of in de studio vind ik zelf de 50mm portretlens echt een heerlijk objectief om te gebruiken. Deze primelens vertekent niet, is ontzettend scherp en lekker klein van formaat. Je zit voor elk soort hond net ver genoeg dat je geen bedreiging of afleiding bent, maar ook weer niet té ver weg zodat je de aandacht van de hond kunt vragen en interessant genoeg bent om naar te kijken.


Soms heb ik een assistent tijdens dit soort fotoshoots die achter mij gaat staan om geluiden te maken, met een knuffel of piepertje kan zwaaien en even meehelpt waar nodig. Helaas heb ik die luxe niet altijd natuurlijk. Als hondenfotograaf is het handig om zelf een heel raar geluid te maken die honden niet zo vaak horen. Bedenk dus maar iets heel geks, geheid dat ze net even recht in je lens kijken! Bij oudere en dove honden wordt dit natuurlijk weer een hele andere uitdaging...


Hoewel ik buiten ook graag fotografeer met mijn Nikon 70-200mm F/2.8 merk ik dat ik binnen eigenlijk altijd voor de 50mm ga. Dit is een heel fijn objectief en deze is niet duur in aanschaf. Zowel tweedehands als nieuw zijn ze er voor €90 tot €250 ongeveer, m.u.v. de nieuwste versies voor systeemcamera's.Boek een fotoshoot in mijn fotostudio in 2024


Wil je in het nieuwe jaar een keer naar mijn studio komen voor een prachtig portret van jouw huisdier? Neem dan contact met mij op via info@pixiefoto.nl of WhatsApp 06-27119884. Vanaf 16 december 2023 t/m 7 januari 2024 heb ik Kerstvakantie en doe ik even geen fotoshoots. Mocht er een unieke situatie zijn met een oude of zieke hond, dan maak ik natuurlijk altijd een uitzondering. Bel of WhatsApp me dan gerust, ook in de vakantie.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page