top of page
Zoeken

Met Border Collie Puppy Dott op de Paarse heide

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021


Begin augustus was ik toch wel heel nieuwsgierig of de heide al paars was. Omdat het baasje van Dott, een prachtige, lieve Border Collie puppy van bijna 13 weken oud, een groeipakket bij mij had besteld leek mij dit een mooie gelegenheid om te gaan kijken hoe paars de heide al was. Hier in Friesland hebben we een prachtige plek, namelijk Bakkeveen. Niet alleen is er heide, ook is er een prachtig bos met "soort van" duinen. Mocht de heide dus nog niet bloeien, dan hebben we nog een heel groot mooi gebied om foto's te maken.


Portret van Border Collie puppy op de paarse heide
Dott op de - bijna - paarse heide

Hoewel ik al als hondenfotograaf al wel wist dat het tijdstip van de dag waarop je fotografeert je foto's echt maakt of breekt, moest ik na het volgen van de gave masterclass bij dé hondenfotograaf van Nederland, zie mijn vorige blogpost, toch echt een stuk strenger worden voor mezelf. Ik ben totaal geen ochtendmens, maar het licht in de vroege ochtend is zo fantastisch om mee te fotograferen... Dus het baasje van Dott kreeg van mij een paar dagen voor de fotoshoot het bericht dat we lekker vroeg uit de veren gingen.


Niet alleen was het licht heel mooi rond 6:30 uur, ook was het een oase van rust op dit tijdstip. We genoten echt van de ruimte die we hadden en de echt nog frisse koele lucht om ons heen. Daar rondlopen was eigenlijk al genieten voor ons en het modelletje Dott. Hoewel ze nog maar 13 weken oud was, luisterde ze ontzettend goed. Op deze leeftijd hebben honden echt nog een concentratieboog van een pinda-dop, maar toch was ze echt al heel gefocust en ik vind dat je dat heel goed terug kunt zien in de foto's.


Portret van Border Collie puppy op de paarse heide

We kwamen op de heide en tot onze blijdschap waren er al plukken paarse heide te zien! Dolgelukkig was ik natuurlijk, want hier kon ik al wel mee werken. We hebben alles in een rustig tempo gedaan. We hadden ook alle tijd, dus geen stress en er gewoon een leuk uitje van maken wat ook voor een pup een fijn onderdeel is van de socialisatie.


Bij het fotograferen van zo'n jonge hond is het heel belangrijk om alles in zijn of haar tempo te doen. De baas van de hond wordt soms wat zenuwachtig, omdat hij of zij zich afvraagt of het wel gaat lukken. "Hij is heel druk!" "Hij kan nog geen commando's!" Dat geeft allemaal helemaal niks. We willen de pup op een zo natuurlijke, sprekende manier vastleggen zodat het past bij zijn of haar karakter. Een drukke pup mag dus ook alert op de foto staan, een rustige pup wat meer ontspannen of in relax-modus. Het uiteindelijke hondenportret moet passen bij het karakter van jouw puppy. Daarnaast heb ik allerlei trucjes om de aandacht van de hond te vragen, maar ook dat doen we op een manier die past bij het hondje.Een puppy die erg schrikt van geluiden, gaan we natuurlijk niet bestoken met gekke geluiden en piepers. We kijken samen waar de pup goed op reageert en waar hij of zij zich prettig bij voelt. Soms is dat een zacht geluidje maken, een balletje gooien of juist even niks doen en niks zeggen. Want als wij niks doen, gaat de pup zijn of haar omgeving in alle rust in zich opnemen en die prikkels zijn vaak al genoeg om te verwerken op zo'n moment als je nog maar zo jong bent. Ook van dat moment kun je juist heel goed gebruik maken als hondenfotograaf. Een hondje wat zich concentreert op zijn of haar omgeving kan juist heel ontspannen en fijn overkomen en dat zie je terug in de foto's.


Dott neemt alles even rustig in zich op

Omdat een fotoshoot met je puppy ook een belangrijk deel van de socialisatie is, vind ik het heel belangrijk om daar ook samen de tijd voor te nemen. Ik laat de pup in alle rust aan mijzelf snuffelen, aan de camera en aan mijn camera-tas. We doen alles in stapjes, zodat de pup er plezier in heeft en kan genieten van de positieve aandacht die hij of zij krijgt. Zo maken we van de fotoshoot een leuke, relaxte belevenis voor zowel hond als baas.


Wil jij ook graag gebruik maken van het Groeipakket speciaal voor puppy's? We plannen dan twee fotoshoots in op momenten dat je pup aan het groeien is en verandert. Denk aan rond de 9 - 14 weken en 6 - 9 maanden bijvoorbeeld. We bepalen samen in overleg rond welke leeftijden we gaan fotograferen. Zo heb je twee prachtige fotoseries in het eerste levensjaar van je opgroeiende hond. Een prachtige herinnering aan een tijd die veel te snel voorbij gaat en waar je volop van moet genieten!


Tot eind september zijn er nog fotoshoots van je hond op de paarse heide mogelijk. Voor het boeken van een fotoshoot op de heide kun je mij een mailtje sturen via info@pixiefoto.nl.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page