top of page
Zoeken

Rhodesian ridgeback puppy's

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023

Vorige week had ik een heerlijk opdracht, namelijk het fotograferen van een nest van 12 Rhodesian Ridgeback pups en hun moeder! Je begrijpt, die krijgen we niet allemaal netjes op commando zittend op een rij. Dan moet je toch echt een beetje gaan toveren met Photoshop en laat ik dat nou net heel erg leuk vinden!


Natus aureas rhodesion ridgebacks

Zoals jullie weten fotografeer ik regelmatig pasgeboren pups, oftewel de Newborn Fotoshoot voor honden. Toch is het ook heel erg leuk om pups te fotograferen wanneer ze tussen de 5 en de 8 weken oud zijn. Ze krijgen dan allemaal een heel eigen karakter en uitstraling met allemaal net een ander snoetje! De overeenkomsten en verschillen zijn ontzettend leuk om vast te leggen. Bij deze fotoshoot ging het om Rhodesian Ridgeback pups van 6 weken oud en zoals je kunt zien hebben ze echt allemaal een heel "eigen" uiterlijk!


We begonnen met het bepalen van de locatie in de tuin. Hoewel we in eerste instantie heel vroeg zouden gaan fotograferen, leek het geen mooi weer te worden. We begonnen dus wat later omdat we zoveel mogelijk licht nodig hebben op een bewolkte dag, maar "helaas"... het werd ineens toch een enorm zonnige en warme dag! Dat was even balen, want we begonnen eigenlijk wat te laat met de foto's. Gelukkig is er altijd overal een oplossing voor en de tuin van de fokker was ontzettend groot, met bomen en struiken dus we hadden nog een tijdje genoeg schaduw voor de puppy fotoshoot.


We hebben op een rechte streep het begin en eind bepaald waar de pups moesten gaan zitten. Met een beetje nattevingerwerk hebben we gekeken hoe we ongeveer uit zouden komen met 12 pups. Ik blijf op dezelfde plek liggen met mijn camera en vervolgens zet de fokker de pups één voor één neer op de juiste plek. Ik maak van elk pupje een prachtig hondenportret en na wat Photoshop-werk krijg je dus een prachtige nestfoto.


De hondenportretten die ik gemaakt heb en samen heb gevoegd in Photoshop.


Dit noem je dus een composite foto, oftewel een samengestelde foto. Door het maken van losse portretten die je vervolgens samenvoegt, krijg je een prachtige panorama foto van alle pups met de moeder op een rij. Hierboven een overzicht van de prachtige gefotografeerde snoetjes! Het fijne was dat ze al even stil konden zitten, omdat de fokker dat al een beetje geoefend had. Ze waren net wakker en dus heel alert waardoor ik ze prachtig vast heb kunnen leggen met het licht in hun oogjes!


Na het serieuze werk hebben we ze natuurlijk ook even lekker laten dollen in de tuin met elkaar. Ik ben weer op de grond gaan liggen en we hebben ze gewoon hun gang laten gaan. Ze zijn hier 6 weken, dus dat speelt al behoorlijk met elkaar. Wat heb ik hiervan genoten!


Ben jij een fokker en wil je ook zo'n fotosessie boeken voor je toekomstige nestje pups? Het is ontzettend leuk als herinnering voor later voor jezelf als trotse fokker, maar ook zeker een heel leuk gebaar om de foto's geprint aan de nieuwe baasjes mee te geven!


Voor meer informatie stuur mij gerust een e-mail info@pixiefoto.nl of een WhatsApp bericht via 06-27119884.

79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page