top of page
Zoeken

Hondenschool Challenge 4 Dogs!

Bijgewerkt op: 24 aug. 2020


Vorige week heb ik kennisgemaakt met de persoon achter hondenschool Challenge 4 Dogs in Twijzelerheide. Er zijn tegenwoordig hordes hondentrainers, -coaches en hondenscholen te vinden. De meeste mensen zullen, net als ik, door de bomen het bos niet meer zien. Begin vorig jaar heb ik zelf een keer een honden-gedragsdeskundige op bezoek gehad en daar heb ik een aantal mooie inzichten en tips van gekregen. Ik vind alles wat met hondengedrag- en training te maken heeft sowieso natuurlijk heel erg interessant.


Border Collie Aiyana

Toen Jacqueline van hondenschool Challenge 4 Dogs mij benaderde voor het maken van een aantal foto's welke in haar hondenschool zouden komen te hangen, was ik dus gelijk enorm nieuwsgierig. Jacqueline weet ontzettend veel van honden, hondengedrag en de omgang met de bijbehorende hondenbaasjes. Ik was niet alleen enthousiast over Jacqueline zelf, maar ook over het terrein waar de hondenschool te vinden is. Het is er prachtig landelijk, ruimtelijk en gezellig. Er lopen hier en daar ook andere dieren zoals kippen, schapen en paarden. Ik voelde me er natuurlijk gelijk op mijn gemak en ik zag meteen potentie voor de fotoshoot hier op het erf! Ik werd eigenlijk meteen enthousiast, en toen had ik de eerste modellen nog niet eens ontmoet.


Border Collie Daan

Bij Challenge 4 Dogs zit een mooi groot speel- en trainingsveld met allerlei trainingsattributen en een grote binnenruimte. Deze binnenruimte wordt mooi opgeknapt en heeft straks een nieuwe "aankleding" nodig in de vorm van supergrote foto's! Wat heb je als hondenfotograaf een plezierige fotoshoot als je weet dat je foto's op groot formaat in zo'n ruimte zullen komen te hangen.


Dat was niet de enige reden dat ik enorm genoot van deze fotoshoot, want ook de modellen waren om te zoenen. Mooie, energieke honden met een geweldige concentratie richting hun baas Jacqueline. Ze waren heel erg op haar gefocust, maar tegelijkertijd ook erg lief, nieuwsgierig en vrolijk naar mij toe. Je kon zien dat de honden genoten van het spel wat we met ze speelden tijdens de fotoshoot. De eerste sessie is wat mij betreft enorm geslaagd. Iedere hond staat op haar eigen manier, met haar eigen uitstraling en energie op de foto. Iets wat ik ontzettend belangrijk vind tijdens een fotoshoot.


Prachtige Border Collie met een fijne energie en focus!

Na onze kennismaking heb ik in eerste instantie zelf een training-sessie geboekt - yes, dat doet zij ook met honden die bijvoorbeeld overprikkeld zijn, zoals mijn teckel Zeth - omdat ik het ontzettend leuk en interessant vind. Ik wilde altijd al eens zoiets met Zeth proberen, en hij deed het fantastisch. Ik heb van deze eerste sessie al enorm veel opgestoken en ga binnenkort ook een sessie doen met onze teckel Pixie, omdat zij erg leergierig is. We willen haar graag nog iets bijleren, aangezien zij nog maar zeven jaar oud is en we graag de komende jaren nog iets meer met haar zouden willen oefenen als het gaat om loslopen en bepaalde commando's aanleren. Er gaat een wereld voor me open, want wat doet Jacqueline dit op een prettige en leerzame manier. Je steekt hier - als toch best ervaren baasje - nog ontzettend veel van op, vind ik.


Aiyana even in de rust bij prachtig avondlicht

Twijfel je over het inschakelen van een hondentrainer of om bijvoorbeeld op cursus te gaan? Ik kan iedereen aanraden om gewoon eens kennis te maken met Jacqueline bij Challenge 4 Dogs.


Mechelse Herder La Jolie

Alle drie de modellen waren een genot om mee te werken als fotograaf, maar LaJolie heeft helemaal mijn hart gestolen. Ze is heel erg energiek, wil vreselijk graag voor of met je werken maar is ook extreem zachtaardig. Ik was overdonderd van haar uitstraling. Ze stoof op mij af (ik hield voor de zekerheid mijn zonnebril en camera goed vast) ze kwam behendig voor me zitten, leunde tegen me aan en ik mocht haar kroelen tot ze bijna omviel. Wat een bijzondere combinatie van karaktereigenschappen en wat is ze beeldschoon!Er komen er nog meer foto's aan, maar we hebben alvast even een fijn begin maakt met de eerste drie honden. Ondertussen ben ik aan het kijken welk materiaal geschikt is om de foto's op groot formaat te laten printen, denk aan Acryl, Plexiglas of Forex. Superleuk om alvast even mee te experimenteren en volgende week krijg ik de eerste samples hiervan binnen! Ik kan natuurlijk niet wachten om dit straks ook aan Jacqueline te laten zien, want het komt tenslotte in haar hondenschool te hangen.


Ondertussen zitten we natuurlijk niet stil en plannen we alvast de volgende fotosessie met nog een aantal van haar honden. Begin september zal ik op haar hondenschool ook een aantal puppy's op de foto gaan zetten tijdens een puppy-cursus. Ik ben ontzettend enthousiast over Jacqueline als mens, haar werk binnen haar hondenschool en haar honden hebben tot nu toe al mijn hart gewonnen natuurlijk! Want zulke snuitjes, daar word ik als hondenfotograaf en als "gewoon" honden-gekkie he-le-maal blij van!Zoek je nog een goede, leuke hondenschool? Ga gerust eens naar Challenge 4 Dogs in Twijzelerheide!


Zoek je een hondenfotograaf die jouw hond mooi op de foto kan zetten op een locatie in Friesland? Dan hoor ik het natuurlijk altijd graag. De komende maand kunnen we hopelijk nog een lange tijd genieten van mooie avondluchten, maar ook in de herfst en de winter die er aankomen zijn fotosessies met je hond hartstikke leuk!


info@pixiefoto.nl of stuur mij een WhatsApp bericht: 06 27 11 98 84.
400 weergaven0 opmerkingen
bottom of page