top of page
Zoeken

Fotografie voor fokkers

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023

Inmiddels ben ik de zogenoemde "huisfotograaf" voor een aantal fokkers in Friesland. Het begon natuurlijk met de teckelfokker Greet van teckelkennel Ut it Doarp, waar ik mijn drie teckels vandaan heb ongeveer 9 jaar geleden. Mijn laatste twee teckels, Zeth en Pixie, zijn beide gefokt door Greet en ik ben ontzettend blij met ze. Sinds enkele jaren fotografeer ik ook voor een andere fokker in hetzelfde dorp, namelijk haar schoonzusje van teckelkennel Short Feet's. Ze fokken allebei ruwharige teckels, maar hebben daarnaast ook allebei een korthaar teckeltje in huis. Zie hieronder mijn geliefde fotomodel Guusje, die ik momenteel volg van pup naar volwassen teckel!


Guusje, 12 weken oud.


Tussendoor oefen ik graag op mijn eigen teckels Jutte, Zeth en Pixie.


Zeth, 8 jaar oud.

Pixie, 7 jaar oud, op Terschelling.standfoto's en hondenshows


Na een tijdje ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in hondenfotografie in het algemeen. Ik heb twee fantastische workshops gevolgd bij een ontzettend goede, talentvolle hondenfotograaf uit het zuiden van het land. Van haar heb ik heel veel geleerd. Daarna ben ik mijn liefde voor honden, en dan met name teckels en pups, nog meer gaan combineren met fotografie door foto's te maken voor verschillende teckelfokkers. Zelf heb ik een aantal hondenshows gelopen en vaak bezocht, ik heb bevallingen meegemaakt en heel veel pups geboren zien worden door de jaren heen.


Eigenlijk kan ik wel bescheiden vaststellen dat ik verstand heb van teckels, pups, hondenshows, standfoto's, trimmen en zo nog een hele hoop wat komt kijken bij het (verantwoord) fokken van ruwharige teckels en honden in het algemeen. Voor fokkers is het dus een pluspunt: ik ben niet alleen hondenfotograaf, maar ik weet ook hoe een hond in stand moet staan en wat een fokker belangrijk vind bij het maken van kop en standfoto's.


Standfoto ruwharige standaard teckel - Ut it Doarp.

Kopfoto ruwharige standaard teckel - Ut it Doarp.

Martini Dogshow Groningen (2020)

Martini Dogshow Groningen (2020)Pup foto's


Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in het maken van pupfoto's. Allereerst natuurlijk de Newborn Fotoshoot met pasgeboren pups. Het beste is om dit te doen wanneer ze 4-5 dagen oud zijn. De oogjes zijn nog dicht, ze zijn nog heel traag en hebben de allerliefste, mollige snuitjes en hun vacht is dan bijna van fluweel zo mooi. Ik zorg dan voor fijne attributen zoals een warme (nep) bontvacht, lampjes, dekentjes, kussen, wat we maar willen. Ik neem van alles mee om de mooiste, warme foto's te maken van je pasgeboren nestje.


Ruwharige teckelpups van net 4 dagen oud - Ut it Doarp.

Ruwharige teckelpups van net 4 dagen oud - Ut it Doarp.


Na een week of 4 zijn ze al behoorlijk zelfstandig. Ze spelen met elkaar, ze reageren op je en het zijn qua uiterlijk al echte hondjes! Dit is natuurlijk weer een prachtig moment om foto's te maken van de pups. Rond deze leeftijd ga je echt grote verschillen zien tussen de pups in uiterlijk en gedrag. Het is prachtig om dit vast te leggen in foto's.


Ook voor de toekomstige eigenaren is het heel erg leuk om foto's te ontvangen van deze periode van de pup die ze over 4-5 weken mogen ophalen. Daarnaast is het ook voor jou als fokker een prachtige herinnering en mooi beeldmateriaal voor je website en social media zoals facebook.


Ruwharige teckelpups 4 weken oud - Ut it Doarp.

Duitse Doggen ongeveer 6 weken oud - Duitse Doggenkennel v.d. Ouwe Seun, Kimswerd.


Wil jij ook zulke foto's?


Ben je fokker en verwacht je binnenkort een nestje? Of heb je mooie stand- en kopfoto's nodig van je honden? Neem gerust contact met mij op via info@pixiefoto.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06 - 27 11 98 84.


Volg mij ook op facebook om op de hoogte te blijven van evenementen waar ik fotografeer (hondenshows) en alles wat natuurlijk gerelateerd is aan honden en hondenfotografie.


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page