top of page
DSC_9250-WEB.jpg
DSC_1802.jpg
DSC_1688.jpg
DSC_1553.jpg

masterclass roofvogel fotografie

In deze masterclass roofvogelfotografie leer je alles over roofvogels fotograferen op een locatie in Friesland. Je krijgt de kans om verschillende roofvogels van een gepassioneerde valkenier te fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende uilen zoals de Europese Oehoe, de Witwangdwergooruil, een steppe arend en een steenarend, een raaf, een caracara en verschillende valken. We kijken naar de juiste instellingen, het gebruik van bepaalde objectieven en hoe je uiteindelijk het perfecte plaatje van verschillende soorten roofvogels kunt maken door gebruik te maken van de omgeving en het natuurlijke licht om ons heen.

 

Deze masterclass is geschikt voor enthousiaste hobbyfotografen die hun camera al goed kennen maar graag roofvogels mooi op de foto willen zetten voor hun eigen plezier, en voor beginnende professionele fotografen die van dierenfotografie hun werk willen maken. De masterclass vindt plaats op een in overleg bepaalde locatie in Friesland voor het praktijkgedeelte en op mijn kantoor in Leeuwarden voor het gedeelte fotobewerking. 

Benieuwd welke masterclasses, workshops en cursussen er komende tijd gepland staan? Bekijk hier de evenementen kalender voor alle geplande evenementen!

Hoe ziet de masterclass roofvogel fotografie eruit?

De masterclass bestaat grotendeels uit praktijk omdat je het meeste leert door het gewoon direct te doen. Op de locatie staan de roofvogels op ons te wachten en gaan we met elkaar aan de slag met fotograferen. We gaan het ondertussen hebben over de obstakels waar je creatief mee om moet gaan omdat dieren nou eenmaal doen waar ze zin in hebben. Daarnaast hebben we het over het gebruik van verschillende soorten objectieven die geschikt zijn voor roofvogel-fotografie. 

We zullen hier ongeveer 2 tot 3 uren verschillende soorten roofvogels aan het fotograferen zijn. Vervolgens gaan we naar mijn kantoor voor een gezellige uitgebreide lunchpauze of even een hapje tussendoor. Hier starten we met het laatste onderdeel van deze masterclass, namelijk het bewerken van de gemaakte foto's in programma's zoals Lightroom en Photoshop. 

 

Wat heb je nodig voor de masterclass roofvogel fotografie?

 

Een eigen spiegelreflex- of systeemcamera, een zoomlens met een brandpuntsafstand tussen de 50 en 300mm of een lichtsterke prime lens. Een laptop met het bewerkingsprogramma Lightroom en/of Photoshop. 

Geef je nu op voor deze unieke masterclass!

De datum van de Masterclass roofvogel-fotografie volgt z.s.m. 

Tijdstip: In overleg vroeg in de ochtend of eind van de middag

Kosten: Vanaf € 295,- per persoon

Inclusief koffie, thee, fris, lunch of snacks en veel indrukwekkende roofvogels die je van dichtbij mag bekijken en fotograferen. 

DSC_9302-Edit.jpg

Prive masterclass
of in groepsverband

Deze masterclass is te boeken als privé masterclass of in kleinschalig groepsverband. Omdat ik de kwaliteit van deze exclusieve masterclass graag hoog wil houden is het maximaal aantal deelnemers 4 personen. De datum voor deze masterclass wordt in overleg bepaald. 

Privé masterclass roofvogel fotografie: € 495,- (1 persoon)

Masterclass met minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers: € 295,- (p.p.)

DSC_1786.jpg
DSC_9411-WEB.jpg
DSC_8479-Edit-WEB.jpg
DSC_1658.jpg
DSC_1769.jpg
bottom of page