top of page
DSC_2820.jpg
DSC_5350-web.jpg
DSC_9674-WEB.jpg
DSC_4260-WEB.jpg

masterclass dierentuin fotografie

In de masterclass dierenfotografie leer je alles over dieren fotograferen in dierentuinen. We kijken naar de juiste instellingen, het gebruik van bepaalde objectieven en hoe je uiteindelijk het perfecte plaatje van verschillende soorten wilde dieren kunt maken ondanks de beperkingen van een dierentuin zoals hekken en andere obstakels. Naast een stuk praktijk, waarin we dus met elkaar een aantal uren gaan fotograferen, zit er ook een onderdeel fotobewerking in verwerkt. Ik leer je hoe je jouw foto tot in de puntjes kunt nabewerken in programma's zoals Lightroom en Photoshop. 

 

Deze masterclass is geschikt voor enthousiaste hobbyfotografen die hun camera al goed kennen maar graag (wilde) dieren mooi op de foto willen zetten voor hun eigen plezier, en voor beginnende professionele fotografen die van dierenfotografie hun werk willen maken.

 

Er zullen diverse masterclasses georganiseerd worden per jaar in Aquazoo Leeuwarden, Hoenderdaell in Anna Paulowna en Wildlands Zoo in Emmen. Daarnaast komen er ook een aantal data beschikbaar voor de masterclass hondenfotografie en roofvogelfotografie.

 

Benieuwd welke masterclasses, workshops en cursussen er komende tijd gepland staan? Bekijk hier de evenementen kalender voor alle geplande evenementen!

Hoe ziet de masterclass dierenfotografie eruit?

De masterclass bestaat uit een stuk theorie en een groot stuk praktijk, want uiteindelijk leer je het meeste door het gewoon direct te doen. We starten met een stuk praktijk in een dierentuin en gaan langs verschillende dieren waar we mooie portretten zullen schieten. We gaan het ondertussen hebben over de obstakels waar je creatief mee om moet gaan zoals het hekwerk in dierentuinen en het gebruik van verschillende soorten objectieven. 

We zulle ongeveer 2 tot 3 uren aan het fotograferen zijn terwijl we langs verschillende dierenverblijven lopen. Elke masterclass dierenfotografie is inclusief een compleet verzorgde lunch op een locatie in de buurt van de dierentuin. Na de welverdiende lunchpauze starten we met het laatste onderdeel van deze masterclass; namelijk het bewerken van de gemaakte foto's in programma's zoals Lightroom en Photoshop. 

 

Wat heb je nodig voor de masterclass dierenfotografie?

 

Een eigen spiegelreflex- of systeemcamera, een zoomlens (tussen de 100 en 600mm) en een laptop met daarop de bewerkingsprogramma's Lightroom en/of Photoshop geïnstalleerd. Mocht je iets niet in je bezit hebben of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met mij op zodat we even kunnen overleggen.

Geef je nu op voor deze masterclass!

De datum van de Masterclass Dierenfotografie is op vrijdag 13 oktober 2023. 

Locatie: Wildlands Zoo Emmen

Tijdstip: vanaf 10:00 uur - 17:30 uur 

Inclusief toegang tot het park en een uitgebreide lunch!

Kosten: € 295,- per persoon

Inclusief een compleet verzorgde lunch en gratis toegang tot het dierenpark!

DSC_4373-WEB.jpg

Prive masterclass
of in groepsverband

Deze masterclass is te boeken als privé masterclass of in kleinschalig groepsverband. Omdat ik de kwaliteit van deze exclusieve masterclass graag hoog wil houden is het maximaal aantal deelnemers 4 personen. De datum van masterclasses kan ook in overleg worden bepaald. 

Privé masterclass dierentuin fotografie: € 495,- (1 persoon)

Masterclass met minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers: € 295,- (p.p.)

DSC_8423-def.jpg
DSC_9302-Edit.jpg
DSC_9194.jpg
DSC_2421.jpg
DSC_5834-bewerkt.jpg
bottom of page