top of page
Zoeken

Wilde dieren fotograferen

Naast het fotograferen van voornamelijk honden, ben ik met enige regelmaat in de natuur te vinden. In Nederland in natuurgebieden, het bos, dierenopvangcentra of dierentuinen, op Curacao gewoon in en om het resort waar veelal hagedissen en leguanen rondlopen. In Nederland fotografeer ik het liefst eekhoorns en roofvogels, of exotische dieren in de dierentuin. Op Curacao voornamelijk de grote, groene leguanen.Dit jaar was ik in het voorjaar op Curacao en heb ik een paar ochtenden en avonden heerlijk relaxed kunnen fotograferen. Natuurlijk heb ik mijn twee favoriete objectieven mee, de Nikkor 70-200 mm f/2.8 en de 200-500 mm f/5.6. Het zijn flinke lenzen, met behoorlijk wat gewicht samen met mijn D750 body, maar het is het sjouwen altijd meer dan waard! Inmiddels heb ik de spiegelreflex body ingeruild voor een systeemcamera en dat scheelt wel wat in formaat en gewicht. De telezoom objectieven blijven natuurlijk gewoon groot en zwaar, maar dat went vanzelf. Je krijgt er ook nog eens hele sterke gespierde armen van!We zijn een dagje op pad geweest op zoek naar flamingo's. Het duurde niet lang voordat we ze gevonden hadden op de zoutvlakte, maar ze stonden erg ver weg helaas. We konden een beetje dichterbij komen, maar mochten ook weer niet te ver, want dan wordt je terug geroepen door mensen die het gebied daar een beetje in de gaten houden. Hulde daarvoor, overigens, want uiteindelijk moeten wij als toeristen de dieren natuurlijk niet verstoren.


Ik had mijn 70-200 mm meegenomen met een x 1,4 teleconverter, daarvoor de D7200 DX body. Zo krijg je dus toch ongeveer 420 mm. De 200-500 mm was even te zwaar om mee te nemen en ik wilde graag ook op 70 mm kunnen fotograferen.


Via het resort kregen we een tip, wat toevallig die ochtend in het Antiliaanse ochtendkrantje stond, namelijk Shete Boka. Prachtige rotsen met opspattend zeewater. Heel bijzonder om even te gaan kijken. Het is daar bloedje heet, maar met genoeg water in een flesje en gewoon zo min mogelijk kleding aan is het prima te doen. Ook omdat er wel wat wind staat zo aan de kust. Je kunt er rond rijden, wandelen en op verschillende uitkijkpunten heb je uitzicht op een woeste zee! Hoewel ik geen landschap-fotograaf ben, vind ik het toch altijd wel heel leuk om mijn groothoek de Tokina Opera 16-28 f/2.8 mee te nemen voor dit soort mooie plaatjes. De komende tijd ga ik me nog wat verder verdiepen in de juiste filters, want dan worden zulke plaatjes nog beter, weet ik uit betrouwbare bron...Na deze 2 dagen op pad, besloten we weer lekker een aantal dagen te chillen in en om het resort. Er zijn daar zo ontzettend veel leguanen en vooral in de ochtend en aan het begin van de avond of het begin van de middag gaan ze lekker in het zonnetje liggen chillen en kun je ze prachtig op de foto zetten. Niet alleen zijn de leguanen dan ontspannen, ook is het licht heel erg mooi op deze tijdstippen. Het licht is zacht, je hebt weinig of zachte schaduwen en prachtige bokeh bollen van het - nog zachte - zonlicht wat laag door de wolken of bomen heen schijnt. En dan de combinatie van leguanen, hagedissen en zelfs mooie krabben is. het gewoon ontzettend leuk en ontspannen fotograferen bij een heerlijk temperatuurtje, tussen de rotsen, bij het zeewater en in de frisse lucht.In Nederland hebben we helaas deze leguanen niet in de vrije natuur rondlopen, maar wel hebben wij heel veel andere mooie dieren zoals reeen, herten, vossen en eekhoorns. Mijn absolute favorieten zijn natuurlijk eekhoorns en vossen. Hoewel ik - tot voorkort - nog nooit vossen vast heb kunnen leggen, heb ik wel het geluk gehad dat er een nieuwgierige eekhoorn voor onze vogelhut kwam! En hoe! Hij bungelde aan de vogelvoeder en we hadden alle tijd om zijn circusoefeningen vast te leggen.Naast eekhoorns zijn er natuurlijk ook volop vogels te vinden. Roodborstjes, allerlei soorten vinken, duiven, gaaien en natuurlijk buizerds als je geluk hebt.Begin juni was ik eindelijk eens in de gelegenheid om naar de Amsterdamse Waterleidingsduinen te gaan. Al langere tijd een grote wens van mij, omdat ik ontzettend graag vossen wil fotograferen. Samen met Kimberley, mijn fotomaatje waarmee ik ook in vogelhutten zit, zouden we er vroeg in de ochtend naartoe. Het is voor ons allebei 2 uur rijden, dus we hadden bedacht zo rond een uur of 8 in de ochtend daar af te spreken. Eigenlijk mag het wel een stukje vroeger, zeker op een warme dag, en het was warm die dag! Gelukkig kan je op heel veel plekken lekker even picknicken en relaxen, want het is echt een schitterend gebied! Net alsof je een dagje op vakantie bent. Het is zo'n ontzettend bijzonder stukje natuur.


Foto genomen met mijn iPhone

We zijn uiteindelijk tot aan de kust bij Zandvoort gelopen voor een pauze moment met een lekker tosti en wat drinken. Om vervolgens met een kleine omweg weer terug door het gebied naar de auto te gaan. We hebben die dag 25.000 stappen gezet en we zijn heel wat hertjes tegen gekomen... en natuurlijk ook vosjes! Een jonge vos die heel relaxed was op het warmste moment van de dag, liet zich gewillig fotograferen van een klein afstandje... Heel bijzonder.Eerst een jonge vos, later een moedervos die op haar gemakje aan het jagen was. Geweldige ervaring en binnenkort hoop ik hier nog een keer heerlijke plaatjes te kunnen schieten van zowel vossen als herten. Wordt vervolgd dus...


Alle foto's zijn binnenkort te bestellen via Etsy als print voor aan de muur, als poster om zelf in te lijsten, poster met lijst, acrylglas, forex of aluminium. Heb je hier interesse in? Stuur mij dan gerust een alvast een e-mail; info@pixiefoto.nl.47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page