top of page
Zoeken

Waarom een hondenportret laten maken?

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone en de meeste smartphones hebben ook nog eens fantastische camera's. Sommige telefoons hebben zelfs camera's waarbij je - een soort van - het diafragma kunt bepalen en dus ook kunt werken met kleine scherpte-diepte waarbij je onderwerp mooi scherp wordt en de achtergrond "blurry". Waarom zou je eigenlijk nog een professionele fotograaf inhuren voor het laten maken van een hondenportret?


Bullterrier Rico tussen de paarse heide

Een prachtig hondenportret voor thuis aan de muur


Natuurlijk is het voor iedereen heel persoonlijk om te bepalen of je het je geld waard vindt om een professionele fotograaf in te huren voor het maken van een hondenportret of actiefoto's van je hond. Mijn ervaring tot nu toe is dat mensen er achteraf altijd ontzettend blij mee zijn. Sommige mensen hangen de foto's op groot formaat in de woonkamer thuis, andere mensen maken er een mooi fotoboekje van voor later.


Hond liggend in het gras
Herdershond tussen de paarse heide

Zelf heb ik weer eens ervaren hoe mooi het is om echt goede, mooie portretten te hebben van je hond nadat mijn teckel Zeth overleed. Hij was mijn "muze", alle ideeën voor mijn eigen gebouwde fotostudio op zolder die ik had, testte ik op hem en alle ideeën voor buiten testte ik op de korthaarteckel Guusje van een vriendin. Helaas was Zeth niet makkelijk en kon ik niet zomaar naar elke locatie toe met hem. Ik had ook altijd hulp nodig van iemand die hem heel goed kende, wilde ik een foto van hem kunnen maken op een buitenlocatie. Zeker de laatste jaren was hij ernstig ziek en kon ik heel veel helaas niet meer met hem doen. Toch heb ik nog een paar fijne portretten van hem kunnen maken op een voor hem bekende locatie waar hij zich op zijn gemak voelde.


Ik heb dus best wel veel foto's van zowel Zeth als Guusje. Nu Zeth er niet meer is, koester ik mijn mooiste portretten van hem des te meer. Mijn eerste spiegelreflexcamera kocht ik toen Zeth 9 weken oud was. Ook al kon ik toen nog niet zulke foto's maken als ik nu maak, toch zijn ook die foto's - kiekjes gemaakt in de automatische stand van mijn allereerste camera 10 jaar geleden - voor mij heel waardevol. Het is dus niet zo dat de ene foto per se "beter" is dan de andere, toch hangen vooral de professionele portretten van de laatste jaren van Zeth bij mij aan de muur.


Een paar mooie portretten van Zeth, welke ik echt ontzettend koester sinds hij er niet meer is. - In memoriam Zeth a.k.a. Bonkie (7 juli 2011 - 1 april 2021) en een heerlijke foto van Guusje in een ondergaand voorjaarszonnetje.

Niet alleen zijn deze foto's haarscherp, ook kan ik ze in ontzettend goede kwaliteit en op groot formaat af laten drukken op allerlei materialen. De afbeelding moet daarvoor wel van een bepaalde resolutie en kwaliteit zijn. Ook de rustige kleuren, de mooiste scherpte-diepte en de blik in Zeth zijn ogen zijn op deze foto's veel mooier dan op de kiekjes van vroeger. Het is dus voor mij niet zomaar een foto, het is eigenlijk kunst wat je zo aan de muur kunt hangen!


Hoogwaardige kwaliteit hondenfoto's om af te drukken


De foto's zijn altijd haarscherp en gemaakt op een prachtige locatie met het juiste licht. Niet alleen hoef jij je als baasje helemaal niet druk te maken om de foto zelf, jij kunt je lekker ontspannen bezig houden met je hond en hem of haar stil te laten zitten, even te laten staan of liggen. Als het goed is maak je vooral plezier met je hond en geniet je van de rustige omgeving en de persoonlijke aandacht die je op dat moment aan je hond kunt geven. Het resultaat is altijd gegarandeerd; een professionele hondenfotograaf levert altijd prachtige hondenportretten en zorgt dat jij perfecte, haarscherpe hondenfoto's krijgt welke je op elk gewenst formaat en op elk gewenst materiaal kunt laten afdrukken.


Het baasje van Dott was slim, die heeft heel vroeg het Groeipakket geboekt! Toen deze prachtige Border Collie puppy net 13 weken oud was, hebben we haar vastgelegd op de bloeiende paarse heide.


Extra service van de hondenfotograaf


De fotograaf kan jou helpen bij het laten afdrukken van de foto's. Dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een mooi fotoboek met een hele serie foto's erin van de fotoshoot met je hond. Zeker wanneer je een groeipakket hebt geboekt, heb je op twee heel verschillende leeftijden in het eerste jaar van je hond een fotoshoot. Een geweldige herinnering aan deze tijd dus! Je kunt ook kiezen voor een groot formaat print op forex, aluminium of acrylglas voor aan de muur thuis, in de woonkamer of op kantoor. Ook kunnen de foto's afgedrukt worden op hele mooie kwaliteit poster-papier, zodat je het zelf kunt inlijsten als een waar schilderij in een mooie lijst die past bij jouw interieur.Een waardevolle herinnering


Omdat het zelf best moeilijk is om een goede foto van je eigen hond te maken, kan een hondenfotograaf dat heel goed voor je doen. Jij kunt genieten van een wandeling met je hond op een prachtige locatie en de fotograaf doet de rest. Niet alleen is het een prachtige herinnering voor later wanneer je hond er niet meer is - daar moeten we de eerste jaren nog helemaal niet aan denken - maar ook de puppy-tijd van je hond is mooi om vast te leggen omdat deze zo snel voorbij gaat. Pups groeien ontzettend snel en veranderen bijna elke maand. Hoe leuk is het om een paar prachtige foto's te hebben van je opgroeiende puppy?


Nu ben ik zelf hondenfotograaf en wat heb ik eigenlijk nauwelijks gedaan? juist, foto's maken van mijn opgroeiende Duitse Dog. Natuurlijk heb ik duizenden foto's met mijn iPhone gemaakt. Maar achteraf kan ik mij wel voor mijn kop slaan dat ik niet even professionele foto's heb gemaakt van de tijd dat hij rond de 10-11 weken was. Inmiddels is hij ruim een half jaar en heb ik 1 professionele foto gemaakt van hem toen hij ruim 4 maanden oud was. Heel stom, want dit kan ik niet meer terugdraaien en ik heb nauwelijks echt goeie, scherpe professionele foto's van hem van het eerste half jaar.


Onze Duitse Dog Mufasa, waar ik veel te weinig (professionele) foto's van heb gemaakt toen hij nog echt klein was.


Ik raad iedereen aan om echt vooral in deze tijd bij twijfel niet te wachten. Boek die fotoshoots voor je puppy! Na het eerste jaar verandert een hond eigenlijk pas weer wanneer hij echt een stuk ouder wordt. Een grijze snoet, de blik in zijn of haar ogen verandert en zijn algehele verschijning wordt anders. Ook dan is het een periode om wellicht mooi vast te leggen, maar daarvoor heb je nu nog tijd genoeg om over na te denken. De puppy-tijd vliegt voorbij en die herinnering is echt zo waardevol.


Het groeipakket


Voor mensen met een opgroeiende hond heb ik het groeipakket voor puppy's. We bepalen samen in welke periode we jouw puppy vast gaan leggen en op welke locatie. Denk bijvoorbeeld aan een fotoshoot met je 12 weken oude pup op de heide en vervolgens rond de 6 maanden in het bos, midden in de winter! Je kan dit helemaal zelf bepalen en krijgt zo eigenlijk twee volledige fotoshoots van je hond met een flinke korting.


De cadeaubon is beschikbaar in elk gewenst bedrag of met de waarde van een volledige fotoshoot van je hond.


Ook kun je het groeipakket cadeau doen aan iemand anders. Ik maak dan een passend puppy-pakket met heerlijke snacks en puppy-speelgoed met daarin een prachtige waardebon. Je kunt naast het groeipakket ook gewoon een mooie waardebon geven voor elk gewenst bedrag aan iemand die een puppy of (oudere) hond heeft. Zo geef je eigenlijk een hele bijzondere herinnering cadeau aan een hondenliefhebber. Een mooier cadeau dan een fotoshoot van je hond is er eigenlijk niet, wat mij betreft!


Een cadeaubon is te bestellen via info@pixiefoto.nl. Heb je vragen? Stel ze gerust!
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven