top of page
Zoeken

Van Herfst naar Winter...

Het is een tijdje stil geweest aan mijn kant, mede omdat de vakantieperiode was aangebroken en ik wat tijd nodig had voor mijzelf. Ik ben bezig met heel veel nieuwe leuke dingen voor 2023 en de voorbereiding daarvan heeft een aantal maanden in beslag genomen. Het is ontzettend leuk wat ik ga doen - vind ik zelf - maar in alle drukte had ik even geen tijd om te bloggen. We zijn heerlijk op vakantie geweest en de eerste herfst fotoshoots zijn alweer geweest!


Cotswold Wildlife Park & Gardens - vlakbij Oxford


Vakantie Engeland + Wales


De afgelopen maanden heb ik niet stil gezeten en om te beginnen ben ik even heerlijk op vakantie geweest naar Engeland en Noord-Wales. Geweldig, wat een aanrader! Prachtige natuur, een fijne temperatuur en hier had ik de tijd en ruimte om even echt te ontspannen. Natuurlijk liet ik mijn camera niet thuis en hebben we naast de heerlijke wandelingen door de natuur ook een paar wildlife parken bezocht. De eerst was het Cotswold Wildlife Park & Gardens, echt een hele mooie plek met heel veel ruimte voor allerlei soorten dieren. Je kon er picknicken en overal staan bankjes om even te zitten of een ijsje te eten. Heel uitnodigend en er waren gezinnen met kleine kinderen en ook mensen met honden. Mits de hond aangelijnd en vriendelijk - well behaved - is, mag hij of zij in Engeland vrijwel overal naar binnen.


Cotswold Wildlife Park & Gardens - vlakbij Oxford


Omdat we vlakbij het centrum in Oxford verbleven, konden we deze bijzondere stad op ons gemakje verkennen. Hoewel dit soort fotografie niet echt mijn ding is, vind ik het toch altijd op vakanties wel heel erg leuk om gebouwen en de omgeving op de foto te zetten. Ook zijn we hier naar het Oxford University Museum of Natural History geweest, waar het vol stond met dinosaurus skeletten. En bij het woord "dinosaurus" sta ik eigenlijk al bij de entree.


Museum of Natural History in Oxford


We zijn naar de Harry Potter studio in de buurt van London geweest, we hebben aan de voet van de berg in Snowdonia (Noord-Wales) geslapen, gewandeld tussen de schapen, heerlijke gegeten en natuurlijk gewinkeld in het centrum van London. We begonnen in Oxford, door naar Baths, naar Snowdonia in Wales en toen weer terug naar de omgeving van Lake District.


Noord-Wales, Snowdonia


Na Wales zijn we terug gereden naar Engeland richting het Lake District waar we in een boothuis hebben geslapen. Hier werden we iedere ochtend wakker gemaakt door de vrolijke huis-gans, die ik natuurlijk op de foto heb gezet. We verbleven in de buurt van Garstang, een klein vrij onbekend dorpje met eigenlijk alleen maar vriendelijke, leuke mensen. Zowel in de winkels, supermarkt, restaurants en kleinere eettentjes voor koffie en lunch waren de mensen ontzettend aardig. Deze ervaring hadden we eigenlijk in heel Engeland en Wales, van jong tot oud, van gewoon de mensen op straat tot lokale ondernemers. Overal voelden we ons heel erg welkom en met iedereen kon je, als je dat wilde, een leuk praatje maken.


Guus de huisgans, omgeving Garstang


In London hebben we genoten van wat luxe in een comfortabel hotel. Natuurlijk konden we een dagje shoppen in deze mooie grote niet overslaan. We hebben eigenlijk niet echt meer aan sight-seeing gedaan, maar gewoon even genoten van het "er zijn" en de mooie grote winkels zoals Harrods natuurlijk niet overgeslagen.


En weer aan het werk!


Na deze heerlijke trip van 2 weken ben ik eigenlijk een week na terugkomst weer lekker aan het werk gegaan. Ik had nog een aantal foto's van voor de vakantie die ik af moest maken en nog een hele fijne herfst fotoshoot op de planning staan, waaronder met hondje Nina van 15 jaar oud. Ze huppelde vrolijk en blij met mij mee alsof ze 5 i.p.v. 15 jaar was. Wat is dat toch leuk, zowel groot als klein, jong en oud, ik geniet oprecht van elke fotosessie.


Het fotograferen van honden blijft het mooiste werk wat er bestaat...


De komende tijd hou ik even een soort winterstop. Onder andere vanwege mijn hernia en veel drukte binnen mijn andere bedrijf - er komt heel gaaf nieuws aan binnenkort! - waar ik volop mee bezig ben de laatste tijd, heb ik minder tijd om te fotograferen. Ik blijf het dus nog zeker met heel veel passie doen, maar de meeste fotoshoots zullen over de winter heen getild worden. In het voorjaar van het nieuwe jaar verwacht ik weer volop te gaan fotograferen.


Voor (hele) oude honden en jonge pups maak ik natuurlijk een uitzondering. Met oude honden kun je niet wachten, want je weet nooit hoelang ze je nog bij je mag en kan hebben. Ook al zijn ze soms nog een lange tijd kerngezond, je weet het gewoon nooit zeker. Met jonge pups heb je te maken met grote snelle veranderingen en voor je het weet zijn ze volwassen. Voor deze twee groepen maak ik dus graag een uitzondering en zorg ik dat er altijd op korte termijn een fotoshoot gepland kan worden in de herfst en de winter. Neem hiervoor even contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.


Er komt nog wel heel veel leuks aan!


- Loterij waarbij je een volledige fotoshoot t.w.v. € 195 kunt winnen!

- Nieuwe producten zoals wenskaarten, kalenders en nog veel meer!

- Prints van Wildlife foto's komen binnenkort weer beschikbaar in mijn Etsy Shop!


En nog veel meer, houd hiervoor mijn Facebook & Instagram zeker in de gaten de komende tijd. Heb je je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe dat dan zeker even, want ook winnaars van acties en de loterij die op de plank ligt, worden daarin duidelijk genoemd. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van leuke acties en nieuws.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page