top of page
Zoeken

Puppy fotoshoot


Dit weekend was het weer tijd om de prachtige pups bij Shortfeet's in Echtenerbrug op de foto te zetten. Ze zijn inmiddels 5 weken oud en al behoorlijk in de weer met elkaar: spelen, stoeien, eten als kleine bootwerkers en constant alles onderzoeken. Als je in de puppy-ren gaat zitten, duiken ze allemaal op schoot, hangen aan je veters, knabbelen op je broekspijp. Het is heerlijk om te zien dat ze zich zo aan het ontwikkelen zijn.


Vanaf deze leeftijd (5 weken) is het des te leuker om pups te fotograferen: het wordt echt een uitdaging om de leuke spontane bewegingen vast te leggen. Ze zijn oud genoeg om met mooi weer even lekker buiten te spelen waardoor het licht een stuk prettiger is dan binnenshuis. Ik hou enorm van fotograferen met natuurlijk licht.Voor de toekomstige baasjes van de pups is het altijd leuk om te zien hoe de pups opgroeien. Wanneer de pups net geboren zijn, lijken ze allemaal nog erg op elkaar (met uitzondering van vachtkleur natuurlijk). Zo rond de 4/5 weken zie je grote verschillen in bijvoorbeeld de vorm van het hoofd, de kleur van de ogen, de hoeveelheid haar (vacht) en natuurlijk het gedrag dat ze laten zien. Waar de één rustig en kalm is, kan de ander heerlijk speels en al een beetje ondeugend zijn. Zo kwam er een pup naar mij toelopen, ging op mijn schoot liggen en viel in slaap, terwijl zijn broertje voor me kwam staan met een speelse blik in zijn oogjes en kwispelend in mijn broekspijp begon te happen. Je kunt met zo'n pup dan al voorzichtig een beetje stoeien en ze hebben daar zichtbaar plezier in. Dat is wat mij betreft een heerlijk tijdverdrijf op de zondagmiddag! Dit nestje ruwharige teckels is erg mooi, lief en allemaal zijn ze kerngezond. Het is fijn om te zien dat deze fokker met zoveel kennis, liefde en inspanning zich inzet voor het fokken van een blij, mooi nestje teckels. Ook de moeder van de pups (June) is een hondje om op te vreten: ze laat mij lekker mijn gang gaan met de camera tussen haar pups en is helemaal op haar gemak. Wil je meer informatie over teckelkennel Shortfeets? Check gerust even hun website. Verder hoop ik dat jullie net zo kunnen genieten van de pupfoto's als ik!


Bekijk hieronder een aantal foto's van de puppy fotoshoot van afgelopen zondag.


Uiteraard is het op zo'n dag ook altijd leuk om de rest van de teckels op de foto te zetten. Terwijl oud en jong met elkaar heerlijk speelt in het gras, kan ik mooi mijn gang gaan met mijn Nikkor 50mm f/1.8 objectief!En natuurlijk niet te vergeten; mijn eigen teckeltje Jutte. Zij is inmiddels "kind" aan huis in de teckelkennel en houdt altijd braaf de wacht in de deuropening of in de tuin.150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page