top of page
Zoeken

Poedel puppy's

Dit weekend had ik een erg leuke fotoshoot met 6 kleine zwarte koningspoedels! De pups waren ongeveer 6 weken oud, dus het was tijd voor een aantal mooi, spontane foto's van het hele nest inclusief de moeder. Moeder Muppet is een pracht van een poedel; elegant, stoer, speels en erg lief, ondanks dat ze mij nog nooit gezien heeft.


Bij een poedel denk je al gauw aan een compleet "op maat" geschoren krullenbol met wellicht zelfs een roze strik op het hoofd... maar niets is minder waar! Ik kan mij nog herinneren dat goede vrienden op Sint Maarten 15 jaar geleden ook een prachtige zwarte koningspoedel hadden, helemaal puur natuur, maar daarna heb ik er eigenlijk (op een paar hondenshows na) nooit meer eentje in levende lijve gezien.


Niet alleen was moeder Muppet lief voor mij als bezoeker, ook was het een supermoedertje voor haar pups. Zelf was zij minsten zo speels als haar kroost en dat levert natuurlijk extra leuke plaatjes op van het hele "gezinnetje".


Zwarte koningspoedel en haar pups
Koningspoedel Muppet

Het was best wel een uitdaging, want hoewel ik natuurlijk gewend ben aan het fotograferen van drukke, rondrennende puppy's, was het best even pittig omdat ze allemaal gitzwart zijn. Hun ogen, hun vacht, alles is zwart. Dit wil je natuurlijk ook nog zo mooi mogelijk op de foto's laten uitkomen. Ook wisselde zonlicht en bewolking elkaar snel af. Het was ontzettend leuk om te doen en hieronder kun je een kleine impressie vinden van de hele shoot.Omdat het voor een fokker prettig is om een aantal goede kop- en standfoto's te hebben van de pups rond deze leeftijd, behoort dat altijd tot het puppypakket speciaal voor hondenfokkers. Ook kan ik bijvoorbeeld het logo van de kennel of de stamboom-namen van de pups erbij zetten, dit is extra leuk voor de nieuwe baasjes die al een pup gereserveerd hebben.


Voor een fokker komt het in stand zetten van een pup of jonge hond heel nauw: de hond is nog jong en je wil het de pup gelijk zo goed mogelijk aanleren. Daar neemt men vaak de tijd voor en met veel geduld kun je dat de pup vrij gemakkelijk aanleren, juist als hij nog erg jong is. Door het vaak te herhalen hebben ze het meestal erg snel door. Niet alleen is dit belangrijk voor het showen van een rashond, ook bij de dierenarts of tijdens een poetsbeurt heeft het voordelen.


Omdat ik zelf veel ervaring heb met ruwharige teckels, ken ik de basis van het in stand fotograferen natuurlijk. Voor fokkers is het prettig dat ik tijdens het maken van de standfoto vlot kan aangeven of de hond correct staat of niet. Uiteraard weet de fokker dat zelf het allerbeste voor een specifiek ras, maar het is handig als de fotograaf er ook wat kaas van heeft gegeten en hierin kan sturen. De fokker staat immers heel dicht op de hond en kan het totaalplaatje op dat moment zelf niet zien. Voor een fokker is het dus prettig dat ik een beetje weet waar we het over hebben en daarom vind ik het leuk en zinvol om puppypakketten aan te bieden: spontane foto's van alle pups in hun eigen veilige omgeving en daarnaast een goede stand- en kopfoto van elke pup individueel.Wil je hier graag meer over weten? Stuur gerust een e-mail naar info@pixiefoto.nl

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page