top of page
Zoeken

Newborn fotoshoot

Afgelopen woensdag had ik weer een heerlijke Newborn Fotoshoot. Uiteraard niet met baby's (al heb ik dat dit jaar ook al een keer gedaan, was super, maar heel anders!) maar met pasgeboren teckeltjes. De pups hebben de oogjes nog dicht en zijn hier ongeveer 5 dagen oud.Het is natuurlijk hartstikke leuk om zulke lieve, kleine "molletjes" op de foto te zetten. Soms heb je geluk, dan zijn ze lekker slaperig en kun je ze eigenlijk neerleggen zoals je wilt en soms zijn ze wat drukker. Dat ligt heel erg aan het moment waarop je ze komt fotograferen: hebben ze al lekker gegeten? Dan zijn ze heerlijk slaperig. Als ze zo klein zijn fotografeer ik ze het liefst per twee of drie. Ze zijn nog niet zo lang op deze wereld, ze hebben hun oogjes nog niet open en ze zijn nog niets gewend natuurlijk.


We zorgen dan dat de ruimte waar we foto's maken lekker warm is, dat het er rustig is en dat de pups fijn tegen elkaar aan kunnen liggen. Dat kan prima per duo, maar ook allemaal tegelijk lekker bij elkaar. Dit zorgt voor hartstikke mooie foto's. Zorg dat je set up helemaal klaar staat; dus de spullen op hun plek en de instellingen van je camera al helemaal klaar. Ik maak altijd eerst een paar testfoto's met een voorwerp of knuffeltje. Als we beginnen met de fotoshoot kan de fokker gelijk de pups even inspecteren en wegen bijvoorbeeld. Daarna leg je ze neer in je "mini studio", je maakt je foto's en hup ze kunnen weer lekker bij moeders in de werpkist.Een Newborn fotosessie met pups lijkt best wel veel op een Newborn fotosessie met een baby, vind ik. Je wilt dat de foto's een warme, zachte uitstraling krijgen. Niet alleen inhoudelijk (zachte, warme kleedjes in mooie kleuren) maar ook qua belichting. Zelf gebruik ik mijn 70-200 mm f/2.8 lens (dan heb je wel wat ruimte nodig), de 50 mm f/1.8 en tussendoor ook mijn externe flitser afhankelijk van de ruimte waar ik fotografeer. Ik heb een paar mooie dekens, lappen en andere spullen zoals een (nep)bontkleedje in een zachte, neutrale kleur bijvoorbeeld.


Het kan ook heel mooi zijn om te werken met huis-tuin-en-keuken spullen zoals planten op de achtergrond of lichtjes. Vooral met lichtjes kun je een mooie "lens flare" creëeren bijvoorbeeld.Zelf doe ik van te voren altijd wat inspiratie op bij andere hondenfotografen om zo iets nieuws te bedenken. Een mooie combinatie van goed afkijken en je eigen creativiteit op de vrije loop laten dus! Gelukkig is de eigenaar van deze pups zelf ook behoorlijk creatief en altijd geduldig genoeg om weer even iets nieuws te proberen. Hieronder hebben we de rustigste pups uitgekozen en in een soort inhammetje gelegd. Als ik bezig ben met het fotograferen kan ik de pups en de rest van de omgeving niet altijd even goed in de gaten houden. Zorg altijd dat je veilig te werk gaat, dus minimaal met zijn tweeën en zorg voor een rustige, warme omgeving. Zorg ervoor dat de pups niet kunnen vallen of omrollen, pas heel erg op met tocht (deuren en ramen dicht!) en hou er rekening mee dat je kalm en geduldig te werk gaat.Tussendoor is er natuurlijk ook ruimte voor wat foto's van een al iets grotere "pup". Het is altijd leuk om een volwassen hond te fotograferen in de Newborn set up! Uiteindelijk hebben we ook nog een poging gedaan om het hele clubje bij elkaar op de foto te zetten en zowaar... na heel wat geduld is dat gelukt! Het zestal met elkaar op 1 foto!Ben of ken jij een fokker of baasje die graag foto's van zijn of haar pup(s) wil? Stuur mij gerust een berichtje. Ik maak stand-foto's en pup-foto's in verschillende fases, van Newborn totdat ze hun vleugels uitslaan. Bekijk gerust mijn portfolio voor al mijn werk met pups, opgroeiende honden en volwassen honden.Wil je altijd up to date blijven en graag meer foto's zien? Volg mij op Facebook en Instagram.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven