top of page
Zoeken

Midweek Terschelling


Afgelopen week zijn we met de hele familie een midweek naar Terschelling gegaan. We verbleven in twee super schattige, comfortabele huisjes op het Haantjes vakantiepark (Formerum, vlakbij Midsland). We hadden een mooi tuintje bij het huisje, ernaast ligt een prachtig bos en ook het strand was op fietsafstand. Bij het vakantiepark kun je meteen ook fietsen huren, zodat je eigenlijk op eigen houtje het hele eiland over kunt gaan.Deze week kon ik natuurlijk mijn hart ophalen met fotograferen. In de tuin stond een vlinderboom, waar de hele dag door vlinders in en uit vlogen. Zelf ben ik meestal niet zo'n "macro-fotograaf" maar een keer een poging wagen kan geen kwaad natuurlijk.Achter het vakantiepark kon je de duinen in fietsen en tevens lag hier een mooie natuurcamping. Hier liep over een heel stuk een groep geiten. Het maakt mij niet zoveel uit welk dier ik voor mijn lens heb... als het maar een dier is! Natuur en dieren: ik vind het altijd een uitdaging om het zo mooi mogelijk vast te leggen in de sfeer die bij mijn eigen fotografie-stijl past.Naast de geiten waren er ook zeker herten in het bos, maar helaas heb ik die niet gezien deze week. Ik had natuurlijk wat extra moeite kunnen doen, door 's ochtends in alle vroegte een uur onder een struik te gaan liggen, maar daar had ik dit keer niet zo'n zin in omdat het vooral 's ochtends ook vaak zachtjes regende. Uiteraard had ik wel mijn eigen model Pixie mee, die heb ik dan ook even "snel" op de heide op de foto gezet.We zijn er meerdere keren op uit geweest met de fiets. Nou weet iedereen die mij kent, dat ik echt een vreselijke hekel aan fietsen heb... maar voor deze trip maakte ik een uitzondering.


We zijn de tweede dag richting Oosterend gefietst (niet helemaal, want daar beginnen de beschermde gebieden die in dit seizoen niet helemaal toegankelijk zijn), met onderweg prachtige duinen, heide en bomen. Op het strand aangekomen begon het enorm hard te regenen, we waren binnen no time helemaal doorweekt. Gelukkig konden we even schuilen en wat eten bij Heartbreak Hotel.Op de derde dag zijn we met zijn allen even naar Midsland gefietst, daar was markt op straat en konden we heerlijk op het terras zitten om (wederom) te schuilen voor de regen. Het regende eigenlijk elke dag wel, maar er was ook steeds weer zon tussendoor en de temperatuur was zeer aangenaam rond de 20 graden. Het was dus prima te doen tussen de buitjes door.We konden dankzij het hondenmandje op de fiets onze teckel Pixie overal mee naartoe nemen! Dat was dus echt fantastisch, want zo had Pixie dus ook een echte vakantie!


Op de laatste dag zijn we nog even naar strandbar Zandzeebar gegaan en hebben we heerlijk over het strand gewandeld en gevliegerd. Terschelling is een echte aanrader voor een heerlijke (mid)week of zelfs een weekend erop uit! De overtocht is wat langer dan ik gewend ben zoals richting Ameland, want richting Terschelling doe je er een kleine 2 uur over. Ook moet je, zeker wanneer je de auto mee wil nemen, op tijd reserveren want het eiland is behoorlijk populair. Desondanks kun je dit niet heel erg merken op het eiland zelf, het is niet heel druk of ondergelopen door toeristen, enkel in de stadjes/dorpjes merk je wel wat drukte hier en daar. Er zijn veel jongeren op het eiland in de zomer, maar daar heb je als "gewone" toerist eigenlijk geen last van, ervan uit gaande dat je niet op de jongerencamping gaat staan met je tentje natuurlijk.52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page