top of page
Zoeken

Martini Dogshow

Afgelopen zaterdag ben ik bij de Martini Dogshow in Groningen geweest. Deze hondenshow duurt 2 dagen van zaterdag 29 februari tot en met zondag 1 maart. Er komen mensen uit heel Europa op af met werkelijk alle soorten rashonden die je maar kunt bedenken. Ik zoek altijd de mooiste, opvallendste honden of situaties uit, want die zijn natuurlijk interessant om vast te leggen.


Hier werd ik meteen enthousiast van deze mooie wolf-achtige honden. Weet iemand wat het voor ras is? Malamute (die hebben toch wat meer haar?) Husky? Of is het een Tamaskan? Of toch een Saarlooswolfhond?


Ik maak graag even een rondje en dan vergeet ik natuurlijk vooral de Duitse Doggen niet. Verder loop ik gewoon rustig rond en observeer ik bijna alle honden door mijn telelens. Het licht is in zo'n hal natuurlijk bizar slecht en je kunt eventueel een externe flitser gebruiken, maar ik gebruik gewoon de 70-200 F/2.8 Nikkor. Het liefst gebruik ik geen flitser omdat sommige honden er erg van kunnen schrikken en ik vind het ook storend voor keurmeesters en deelnemers. Ik schroef de ISO gewoon flink op en ik probeer de sluitertijd zo veel mogelijk te rekken rond de 1/200s ongeveer.Tussendoor keer ik altijd weer gezellig terug bij de teckel-hoek. Die is elk jaar achterin, naast het eetcafé en daar kom je natuurlijk allemaal bekenden tegen. Voor mijn vaste vriendengroepje bij de ruwharige teckels blijf ik natuurlijk even hangen om ze aan te moedigen en op de foto te zetten tijdens het keuren. Voor hen maak ik ook vaak de standfoto's van hun honden en natuurlijk pup-foto's wanneer er een nestje is geboren.Zelf heb ik een paar keer mijn eigen honden geshowd, zowel op de Amsterdam Winner als de Martini Dogshow als een wat kleine clubmatch. Inmiddels zijn mijn teckels gepensioneerd en lopen ze geen shows meer, maar ik ga er altijd nog wel heel graag kijken.
Eind van dit jaar ga ik denk ik even naar de Winner, wie weet komt er voor die tijd nog een leuke hondenshow tussendoor waar ik foto's ga maken. Het is natuurlijk de plek bij uitstek om mensen warm te krijgen voor fotoshoots en om wat flyers uit te delen en fokkers aan te spreken. Ik ben niet zo'n held op dat gebied, maar leuk is het wel. Zo sprak ik een hele leuke dame bij de verkoopstand met speelgoed en hondenshampoo omdat zij zelf ook twee teckels heeft. Ze woont in Zoetermeer en laat ik nu net familie hebben in die hoek. Wie weet ga ik binnenkort een "mini honden fotoshoot" organiseren in Den Haag?!Wil je graag alle foto's zien die ik heb gemaakt tijdens de Martini Dogshow, check dan even deze link naar het fotoalbum op mijn Facebookpagina.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page