top of page
Zoeken

Marcus en Foppe

Bijgewerkt op: 24 feb. 2020

Dit weekend viel ik echt even met mijn neus in de boter want ik had een prachtig duo voor mijn lens: trekpaard Marcus en zijn hondenmaatje Foppe. Een dikke pluim voor hun baasje Eva trouwens, die gewoon onverschrokken met mij door weer en wind op zoek ging naar het perfecte fotoplekje. Ze was zelf heel relaxed en liet zowel hond en paard (binnen grenzen van veiligheid natuurlijk) lekker hun gang gaan. Zo was de shoot voor mij ook heel prettig, zonder stress.


Zowel Marcus als Foppe waren super ontspannen en vonden al deze aandacht wel prima. Allereerst wil ik jullie even kennis laten maken met Marcus: een echt reusachtig paard van (naar schatting) 1000 kilo, met een hoofd zo groot als mijn hele torso. Hij zat heerlijk in zijn winterse vacht, waardoor hij er eigenlijk uitzag als een enorme knuffelbeer. Zijn hoeven waren bijna zo groot als voetballen en boven zijn ogen heeft hij een bijna menselijke wenkbrauw "rimpel" waardoor hij een super vriendelijk gezicht krijgt. Als je tegen hem praat trekt hij zijn rimpel even omhoog en is het net of hij je ook echt verstaat.We hebben Marcus eerst los laten lopen in de bak bij de boerderij waar hij staat en het was een waar genot om te kijken hoe hij met zijn enorme sloffen door het zand stoof. We hadden hier ietwat beperkt ruimte en alles was behoorlijk nat. Hij vond er op een gegevens moment ook niet zo heel veel meer aan, wat we konden begrijpen. We zijn een klein stukje gaan wandelen, waar we een mooie lange oprijlaan vonden bij een huis. Hier konden we zowel Marcus als Foppe een beetje de ruimte geven om ze (hopelijk) samen op de foto te krijgen. Natuurlijk hebben we ze eerst even hun gang laten gaan. Dat wil zeggen, Marcus ging rustig grazen en Foppe had wel zin in een zoekspelletje met koekjes. Tussendoor heeft Foppe nog een paar keer met mij en mijn lens geknuffeld (alles onder de modder, maar daar wen je heel snel aan als hondenfotograaf).Ik moet weer even hardop lachen als ik onderstaande foto terug kijk. Foppe rent hier als een soort kangaroo door het gras, recht op mij en de baas af. Zoals je ziet was Marcus allang uit beeld en keek die niet echt op of om, hij vond het allemaal allang best. Foppe was inmiddels zo vrolijk en enthousiast, hij bleef lekker rondspringen en rennen in de wind.Uiteindelijk hebben we zowel Marcus als Foppe op een hele prettige natuurlijk wijze op de foto gekregen. Zelf hou ik ervan als je een (huis)dier zo natuurlijk mogelijk op de foto krijgt. Een rustige hond in een ontspannen, zachte setting en juist een wat drukkere hond rennend door het gras bijvoorbeeld. Het moet spontaan zijn en niet te geposeerd. Ook Eva vond het fijn als alles zo natuurlijk mogelijk ging en dat snap ik heel goed: je wil graag terugkijken naar een foto en meteen jouw hond (en paard in dit geval) erin herkennen. Anders is het immers "gewoon" een foto van "een" dier.Marcus was een super lieve, ontspannen "knol" en Foppe een soort blije huppel die eromheen rende. Een prachtig duo en ik ben zo blij dat ik ze samen op de foto heb kunnen zetten voordat de buien flink losbarstten later die dag.


Ook heb ik nog even met Foppe apart een sessie gedaan. Ondertussen lieten we Marcus nog even lekker rond grazen en liet Foppe zien hoe gedisciplineerd hij kon zijn: zitten, liggen en wachten op zijn beloning als een waar fotomodel!Het was me een waar genoegen om jullie te ontmoeten en voor mijn lens te hebben deze ochtend. Tot gauw Eva, Marcus en Foppe! Dit gaan we in het voorjaar nog een keer overdoen.Wil je graag meer zien over mijn fotoshoots en af en toe leuke foto's van "achter de schermen" zoals tijdens deze fotoshoot met Marcus en Foppe? Volg mij dan op social media:


Facebook: www.facebook.com/pixieart

Instagram: www.instagram.com/pixiemedia


Als je ook graag je hond op de foto wilt laten zetten kun je mij het beste even mailen: info@pixiefoto.nl.

172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven