top of page
Zoeken

Kleine pups worden groot

Ruim vier weken geleden heb ik een newborn fotoshoot gedaan met pasgeboren pups bij Teckelkennel Ut it Doarp in Echtenerbrug. Het is natuurlijk extra leuk om ook de weken erna de pups te volgen en vast te leggen! We kunnen nou eenmaal niet wachten, de pups groeien namelijk gewoon door! Hoewel de fokker en ik anderhalve meter afstand tot elkaar houden tijdens het koffie drinken, hoef ik daar gelukkig met de pups geen rekening mee te houden.Het is natuurlijk altijd een genot om de pups zo gezond te zien opgroeien. Wanneer ze net geboren zijn (rond de 4-5 dagen oud) heb je nog geen echte interactie met de pups. De oogjes zitten nog dicht en het zijn eigenlijk soort kleine, harige molletjes. Vanaf anderhalf tot twee weken gaan hun oogjes open. Na een week of vier zijn het echt hondjes! De oortjes lijken eindelijk op echte teckeloortjes, ze kijken actief uit hun ogen, alles krijgt echt een beetje de vorm van een teckel. Niet alleen lopen ze al redelijk stevig (OK, ze struikelen nog wel een aantal keer over hun eigen pootjes) ook stoeien ze al wat met elkaar.Het mooiste is om ze even lekker hun gang te laten gaan, wat speelgoed rond te strooien en in een hoek te gaan zitten (of liggen) en ze in alle rust de tuin te laten ontdekken. Dan krijg je de mooiste, meest natuurlijke plaatjes, vind ik.Je ziet het, als je eenmaal op de grond ligt zijn er altijd een paar ondernemende pups die het veel leuker vinden om over je heen te klimmen, aan je jas te gaan knagen of in je haar te gaan hangen. Dat maakt voor mij zulke shoots extra leuk, want ik ben gewoon stapelgek op honden.Wil je graag op de hoogte blijven of meer informatie over puppyfoto's? Volg mij op facebook!


Alle pups van dit nest zijn reeds gereserveerd, maar mocht je graag zo'n prachtige pup willen uit een toekomstig nestje ruwharige teckeltjes? Check dan de website van Teckelkennel Ut it Doarp via www.teckelkennel.nl!


Ik heb zelf 2 prachtige teckels hier vandaan en ik ben elke dag blij dat ik hiervoor naar een fokker als Greetje Hoogeveen ben gegaan.452 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven