top of page
Zoeken

Het vervolg op de Newborn Puppy Fotoshoots

Vandaag was het tijd voor een nieuwe fotoshoot van de pups die ik ook heb gefotografeerd toen ze nog maar enkele dagen oud waren. Inmiddels is het eerste nestje al ruim 3,5 weken oud, het tweede nestje 4 weken. Het is altijd erg leuk om de pups na 3 weken weer terug te zien! Wanneer ze net geboren zijn, zijn het altijd net molletjes, vind ik. De oogjes zijn nog dicht, ze reageren enkel op aanrakingen en ze hebben eigenlijk nog niet echt een duidelijke "vorm".


Na ongeveer 10 dagen gaan de oogjes langzaam open en met een week of twee krijgen ze echt een beetje de vorm van een hondje. Nog leuker is de derde en vierde week, want dan worden het echte hondjes en gaan ze zelfs al een beetje lijken op teckels!


De pups van Bindi


De pups van Bindi zijn hier 3,5 weken oud

Je kunt zien dat ze nog behoorlijk onhandig zijn, want ze hebben nog niet zoveel spieren ontwikkeld. Ze zijn pas net begonnen met lopen, ze drinken ook nog bij de moeder. Ze zijn dus nog niet zo heel stoer en moeten nog een beetje wennen aan alles. Ze blijven het liefst ook nog dicht bij elkaar, want dat is lekker veilig.


Hieronder zie je de trotse moeder Bindi

Gelukkig was het lekker weer, veel zon met af en toe wat bewolking. Hoewel ik niet echt dol ben op zonlicht voor het maken van foto's, zeker als het gaat om pups. Je krijgt in direct zonlicht hard licht en harde schaduwen terwijl je graag een beetje zachte, lieve foto's wilt maken. Meestal red ik me daar ook wel weer mee en je hebt nou eenmaal niet alles in de hand.


Voor de pups is het fijn dat de zon schijnt, dan is het niet te koud voor ze terwijl we foto's maken in de tuin. Dit keer had Greetje - de fokker - ineens een heel goed idee toen ze me hoorde mopperen op het zonlicht. Ze greep de parasol en hield die boven de pups tijdens het maken van de foto's!


Greetje aan de wandel met de parasol, echt een wereldidee!

De pups van Winnie


Hierna was het tijd voor het tweede nestje pups: de pups van Winnie. Ze zijn inmiddels 4 weken oud en zijn dus vlak na het nestje van Bindi geboren. Dit was voor de fokker wel even druk en een beetje onhandig gepland, maar het heeft ook een leuk voordeel want de pups kunnen zo met elkaar spelen en ze groeien samen op. Het is ontzettend bijzonder om te zien dat ook de beide moeders elkaar graag mogen en door elkaar heen kunnen lopen terwijl de pups er ook bij zijn. Dit laat zien hoe zachtaardig, stabiel en lief de beide moeders van deze pups zijn. De kans is dus heel groot dat ook de pups ditzelfde mooie karakter hebben.Je ziet nauwelijks verschil tussen de twee nestjes pups, al kun je merken dat de pups van 4 weken oud net iets meer spieren hebben opgebouwd en iets stabieler rond stappen. Ze liggen ook wat minder op een kluitje bij elkaar maar gaan al wat meer individueel op ontdekkingstocht. Dat zal de komende dagen alleen maar meer worden!


Uiteraard houdt moeder Winnie haar kroost wel heel goed in de gaten

We hebben de twee meest fotogenieke pups er even uit gekozen voor nog een mooie individuele foto. Hier zit ook het teefje bij die de fokker zelf gaat houden dus dan is het extra leuk om hier een mooi portret van te maken. Zo heeft zij mooie herinneringen aan haar opgroeiende teckel.Puppy fotografie voor fokkers en particulieren


Ben of ken je iemand met een nestje puppy's die op zoek is naar een professionele fotograaf om ze mooi vast te leggen? Bijvoorbeeld wanneer ze net geboren zijn, of wanneer ze 4 weken oud zijn zoals bovenstaande pups? Neem dan gerust contact met mij op! Ik bied speciale pakketten aan voor fokkers en alles is mogelijk in overleg. Ik werk enkel met verantwoorde fokkers en dus niet met broodfokkers. Voor mij is een goede fokker iemand die met liefde en hart voor het ras de hondjes fokt en zelf socialiseert gedurende de eerste 8 - 9 weken van hun leven alvorens ze uitvliegen naar een zorgvuldig uitgekozen baasje.


Ook is het mogelijk om - wanneer je een puppy gaat aanschaffen als toekomstig hondenbaasje - een groeipakket bij mij te bestellen. Ik maak foto's van jouw puppy wanneer hij een week of 10-12 is en ik kom weer een keer terug wanneer hij of zij 6 maanden oud is. Uiteraard zijn andere leeftijden ook mogelijk in overleg. Zo heb je prachtige herinneringen van je opgroeiende viervoeter, want ze groeien veel te snel!


Neem gerust contact met mij op via onderstaande gegevens voor het plannen van een fotoshoot:


WhatsApp: 06 - 27 11 98 84

E-mail: info@pixiefoto.nl

Volg mij ook op Facebook & Instagram


Altijd leuk als iemand even wat "behind the scenes" beelden van je maakt.
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven