top of page
Zoeken

Het decor van een Newborn Fotoshoot

Pasgeboren korthaar dwergteckels


Jullie zien hier voornamelijk de ruwharige teckels voorbij komen. Mede omdat ik huisfotograaf van een paar teckelfokkers ben, weten de baasjes van deze teckels mij ook weer beter te vinden. Nu was er even iets "nieuws", namelijk pasgeboren kortharige dwergteckeltjes! Eén van de fokkers heeft een ontzettend mooi, lief kortharige dwergteckeltje en die kreeg pups. Omdat ik zelf dol ben op de Newborn Fotoshoots met pasgeboren molletjes ben ik direct gaan nadenken over een nieuwe decor voor deze bijzondere fotoshoot.Prullaria inkopen voor de fotoshoots


Allereerst ben ik door de action gevlogen, gevolgd door een bezoek aan de Casa, Kwantum, Leenbakker en Big Bazaar. Van vachtjes - fakefur uiteraard - tot mandjes en tafelkleden, ik zie overal mogelijkheden. Ik wilde heel graag iets doen met de hippe kleuren grijs-groen en okergeel. Daarnaast wilde ik graag riet en hout gebruiken. Daarbij leek het contrast tussen harde materialen (hout) tegenover zachte stoffen (vacht) mij ook erg mooi en wilde ik iets doen met een mooie rieten mandje.De juiste ver- en belichting

Naast het decor en de hele setting, denk ik altijd goed na over het licht. Soms gebruik ik bijvoorbeeld led-verlichting in de vorm van ouderwetse kerst-lampjes. Bij de action vond ik allerlei soorten nieuwe led-lampjes met kleuren of verwerkt in een stuk touw. Bij Casa vond ik hele fijne lichtbolletjes in groen en zilver, dus ook dat ging natuurlijk direct in mijn winkelmandje. Deze fotoshoot gaf me de gelegenheid om een groot deel van de nieuwe spullen te testen.


Het transport


Nu was er nog een klein probleem, hoe neem ik al deze spullen zo handig mogelijk mee, naast mijn tas met camera, lenzen en flitsapparatuur? Ik weet dat je bij de gemiddelde camerawinkel mooie rolkoffertjes kunt kopen voor ongeveer €200 tot €300. Daar is niets mis mee, fotografie apparatuur is nou eenmaal ontzettend duur. Echter, voor de newborn spulletjes is een dure koffer helemaal niet nodig, Bazaar had hele nette, harde Princess reiskoffers op wieltjes. Een ware uitkomst! Voor nog geen €30 was ik dus klaar. Totale investering rond de €80, inclusief alle Newborn Prullaria, om het maar even een oneerbiedige naam te geven.
Thema's


Ik had flink ingeslagen, zodat ik even een behoorlijke tijd vooruit kan voor meerdere fotoshoots. Voor de shoot met de kortharige dwergjes heb ik twee thema's uitgeprobeerd: Thema Groen en Thema Geel, laten we het zo voor het gemak maar even noemen.


Hieronder een greep uit het thema Groen:

En hierbij een greep uit het thema Geel:


Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat jullie er van vinden! Persoonlijk is het riet met het geel echt mijn favoriet geworden, omdat ik die combi zo warm, lief en stoer tegelijk vind! Deze zal ik zeker vaker gebruiken. Komende maanden ga ik nog veel meer leuke producten uitproberen tijden de Newborn Puppy Fotoshoots. Houd mijn facebook-pagina en website dus zeker in de gaten.


Wil jij ook zo'n Newborn Fotoshoot boeken?


Heb jij een nestje puppy's in de planning? Wat is er nou leuker dan deze bijzondere momenten vast te leggen op beeld, niet alleen voor jezelf om te gebruiken op je social media of je website, maar ook om bijvoorbeeld af te laten drukken en mee te geven in de puppy-pakketten voor de nieuwe eigenaren van de hondjes.


Heb je zelf een opgroeiende pup in huis? Stuur me gerust een berichtje om te kijken naar de mogelijkheden binnen bijvoorbeeld het puppy groeipakket. Ik zet graag jouw jonge hond mooi op de foto op locatie, dus bij jou in de buurt. Dat kan in je eigen tuin, het plaatselijke parkje, op het strand of in het bos.


Mail of bel mij gerust voor meer informatie:

info@pixiefoto.nl

06 27 11 98 8450 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven