Foto collectief wa[+]d


Voor ons fotocollectief stellen we graag onze fotografen even voor. Vandaag is het aan de beurt van Maurice om zich even voor te stellen als fotograaf van ons collectief.


Naam: Maurice

Leeftijd: 50

Woonplaats: Wierum


Op welke leeftijd ben je voor het eerst in aanraking gekomen met fotografie? En kun je wat vertellen over de aanleiding?

Mijn eerste bewuste aanraking met fotografie was op mijn 5de. Mijn vader was geïnteresseerd in fotografie en bouwde een doka op zolder. Ik mocht hem helpen met afdrukken en ontwikkelen. Voor kerst en voor schoolkampen kreeg ik vanaf mijn 6de een plastic cameraatje met een flitsblokje erop die je rond kon draaien en maakte ik foto’s van de kerstboom, familie bij de kerstboom en vriendjes op schoolkamp. Op mijn 12de mocht ik mijn vaders spiegelreflex met 300 mm telelens gebruiken om in Wales Sheepdog wedstrijden vast te leggen en heb ik sindsdien veel van mijn omgeving vastgelegd.


Wat vind je op dit moment het allerleukst om te doen qua fotografie en waarom?

Ik hou van vormen en structuren. Daarnaast houd ik van landschappen en leegte, soberheid het gebrek aan het uitbundigheid.


Wat is je ultieme fotografie wens voor de toekomst?

Op dit moment ben ik erg geïnteresseerd in portretfotografie en wil een keer met een model de studio in, maar omdat ik nog geen fotografiestudio heb, is dat nog wel een uitdaging. En ik heb nog geen model.Waarom heb je voor deze foto gekozen en waarom is deze foto zo bijzonder voor jou?

Deze foto is gemaakt net na de ramp met de containers van de MSC Zoe.

De eerste dag was iedereen heel actief met de rommel opruimen, de dagen erna was er niemand meer op de kust van Wierum aan het helpen. Yvonne heeft met een borstel geprobeerd alle kleine piepschuimdeeltje tussen de basaltblokken uit te halen. Het was erg koud en guur en regende af en toe. Met handschoenen aan werken lukte niet dus heeft ze alles met blote handen gedaan. Deze foto geeft de kou en guurheid goed weer en de onverschrokkenheid om het kwetsbare gebied te helpen en dieren niet de dupe te laten zijn van onze rotzooi.


Wil je graag meer zien van Maurice zijn werk? Volg hem dan vooral op Instagram:

https://www.instagram.com/toorice/

17 keer bekeken

© 2020 Deze website is ontworpen door Pixiemedia. Het is niet toegestaan afbeeldingen van deze website te kopiëren zonder toestemming van de fotograaf.