top of page
Zoeken

Een weekend vol hondenfoto's

Bijgewerkt op: 4 mei 2020

Het officiële weekend is al voorbij, maar ik heb heerlijk 5 dagen weekend deze week. Voor mij zijn er dus nog 3 heerlijke "vrije" dagen over, voor zover je dat echt vrij kunt noemen. Ik ben lekker bezig met het bewerken van foto's, zodat ik een aantal opdrachten een beetje op tijd kan afleveren.


Zaterdag was een mooie dag voor standfoto's. Dit keer heb ik een paar extra foto's gemaakt: zoals altijd maak ik ook wat foto's van de voorkant, zodat je de kop van de hond mooi kunt zien. Ik hou altijd erg van zulke foto's, zeker bij jonge honden die nog in de groei zijn! Ze staan dan al zo stoer, maar stiekem zijn het gewoon nog echt puppy's.


Iza van 5 maanden / Teckelkennel Boefjes aan Zee
Guusje 3 maanden / Teckelkennel Shortfeets

Om standfoto's te maken is het handig om je hond al heel vroeg hieraan te laten wennen. In sommige gevallen laat de fokker de pups er al een beetje mee kennismaken als ze een paar weken oud zijn. Niet alleen is het geschikt voor hondenshows en standfoto's, ook is het heel erg handig bij bijvoorbeeld de dierenarts.


Sommige honden staan het mooist als je een stukje loopt en dan stil gaat staan. Andere honden staan het mooist als je ze zelf even rustig "neerzet", zoals je hieronder kunt zien.


Zoals je hier kunt zien is kleine, stoere Iza er al helemaal aan gewend om in stand te staan.

Iza
Hazel
Athene

Het was weer een genot om bezig te zijn met zulke mooie, lieve teckels. Ik probeer altijd samen met de fokker een ontspannen sfeer te creëren, zonder stress, zonder haast, we nemen gewoon even alle tijd voor de hond. Sommige honden vinden het spannend, want je staat buiten en er zijn allerlei vreemde geuren om je heen. Ook ligt er iemand op de grond naar je te kijken met een enorme zwarte koker voor haar gezicht (ik dus).


Een paar dagen hiervoor was het wat regenachtig, en dan is het niet echt geschikt om op de grond te gaan liggen om vervolgens foto's te maken van volledig verregende honden natuurlijk. Ik heb toen thuis even een soort van mini studio in elkaar geflanst en ben daar lekker met mijn eigen model Zeth aan de slag gegaan. Het was die dag ineens wat kouder dan we tot nu toe gewend zijn, dus ik vond het wel leuk om een beetje te experimenteren met lappen en dekens. Zoals je kunt zien is Zeth heel erg geschikt voor dit soort "spellen" en ik kan dan ook heerlijk oefenen met hem.Vandaag (zondag) had ik nog een hele mooie fotoshoot op de planning met stoere Willem! Een zwarte labrador met Berner Sennen bloed! Dat kun je wel een beetje zien, want dit is echt een flinke jongen. We zijn naar het hondenstrand bij de Groene Ster geweest, daar staat alles mooi in bloei. Alles is groen en overal staan hoge bossen fluitenkruid, wat ik zelf erg mooi vind als achtergrond. Willem luisterde ontzettend goed en het was wederom een plezier om hem op de foto te zetten. Wat heb ik toch een heerlijk beroep!Wil jij ook een gave fotoshoots met je hond? Stuur me gerust een berichtje. Ik houd mij hierbij uiteraard aan de regels en adviezen van het RIVM.


Contact:

info@pixiefoto.nl

06 - 27 11 98 84


Je kunt mij altijd even bellen of WhatsAppen.

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page