top of page
Zoeken

Een rondje Aquazoo


Het was weer tijd voor een rondje Aquazoo. We hebben inmiddels een jaarabonnement, zo kan ik wanneer ik wil erheen om even heerlijk foto's te maken. Gezien de huidige situatie moet je alleen even reserveren van te voren, maar dat is natuurlijk zo geregeld.Bij binnenkomst vielen we eigenlijk meteen met onze neus in de boter: de Afrikaanse pinguins werden net gevoerd. Terwijl de dierverzorger ons van alles vertelde over deze diersoort, hun gewoontes en de eend van verderop die aan het knokken was met de meeuwen, kon ik me even uitleven met mijn camera.Daarna zijn we even wezen kijken bij ijsbeer Felix, maar het begon best wel hard te regenen en door het glas heen kon ik niet hele mooie foto's van hem maken vandaag. Hij lag te slapen en had ook geen oog voor ons verder. Nou hadden we de vorige keer wel heel veel geluk, toen kregen we een soort privé presentatie van zijn verzorgster. We hebben hem maar met rust gelaten en zijn verder gelopen naar de altijd ietwat maffe emu's.


De verzorger van de pinguins vertelde dat ze in de rui waren: sommigen waren dus nog wat gelig en zagen er wat verfrommeld uit, anderen waren weer perfect zwart-wit met mooie gladde veren. Datzelfde gold voor de emu's volgens mij, want ze zagen eruit alsof ze gevochten hadden met... zichzelf.


De rode panda had net even iets gekregen, volgens mij was het een appel.

Een stukje verder stonden de flamingo's heel dichtbij. De route was een beetje aangepast, dus de vorige keer konden we niet zo heel dichtbij de flamingo's komen. De route die is vastgelegd is ongeveer 2 kilometer in totaal. Tussendoor heb je een sluiproute, als je dit te lang vindt, maar eigenlijk is dat heel zonde want dan mis je de helft van de dieren.En dit keer waren ook de roze pelikanen ontzettend dichtbij het bruggetje waar we overheen moesten lopen om de route te volgen. Ze waren zelf een beetje aan het vissen; onder het bruggetje zit gaas, dus de pelikanen kunnen zelf niet verder. Het leek alsof er wel af en toe vissen doorheen kwamen en ze waren duidelijk druk bezig om die eruit te pikken.Bij het laatste stuk, voordat je weer bij een ontzettend leuke, nieuwsgierige groep pinguins komt, zit een stuk met allerlei verschillende vogels die door elkaar heen in een verblijf zitten. Het begon weer even flink te regenen, en niet alle vogels waren hier heel blij mee zoals je aan hun gezicht wel kunt zien.Om dit verblijf heen zit een soort groot zwart net. Als je een beetje goed je best doet, zie je dat net dus niet op de foto's (zie hierboven). Ik heb de lens dus niet door het net gestoken (daarvoor zijn de gaten te klein) maar ik ben heel dicht op het net gaan staan, waardoor je het net dus volledig kwijt bent.


Wat een mooi effect gaf bij de volgende foto, is de regendruppels op de achtergrond, waar je weer iets kunt zien van het net als je heel goed kijkt.

De één na laatste beestjes waren de nieuwsgierige pinguins, waar dit keer ook een prachtige reiger tussen stond mee te vissen.Het weer werd inmiddels wat beter en de zon brak eindelijk door. Als klap op de vuurpijl werden we nog even verrast door een dikke, zonnende zeebeer!


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page