top of page
Zoeken

Doei 2020, hallo 2021

De afgelopen weken ben ik druk geweest met een aantal hele leuke projecten, met name voor mijn bedrijf Pixiemedia. We hebben gewerkt aan een aantal mooie concepten met bijpassende websites en hier kan ik heel veel van mijn creativiteit in kwijt. Het is dan ook heerlijk om tussendoor ook nog te werken als hondenfotograaf, waarna ik uren achter mijn beeldscherm kruip om te Photoshoppen.Foto's voor fokkers


Afgelopen weken was ik natuurlijk weer bij de oude vertrouwde teckelfokkers, voor het maken van standfoto's. Natuurlijk maken we dan van de gelegenheid goed gebruik om ook "gewone" foto's te maken van de betreffende teckels! Het was een perfecte dag met bewolking, dus zacht licht en natuurlijk een hoop prachtige herfstkleuren om ons heen. Hieronder een kleine sneak-peak van de foto's van Kuba (ruwhaarteckel, wildkleur) en Leen (ruwhaarteckel, black and tan) voor mijn vriendinnen uit Echtenerbrug.


Mijn vertrouwde klanten Leen & Kuba

De Mini Fotoshoot op locatie door heel Nederland


Na het plaatsen van teckelfoto's op verschillende facebookgroepen, gerelateerd aan teckels, kreeg ik heel veel leuke reacties. Ook kreeg ik de vraag tot waar ik op locatie kwam, toen bleek dat er een aantal teckel-liefhebbers zijn in Zuid-Nederland die graag een fotoshoot zouden willen met hun teckel! Na een korte brainstormsessie met een mede-teckelgek, kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk gewoon een Mini Fotoshoot moest gaan organiseren in de buurt van Eindhoven.


Roos & Poppy, twee van de drie prachtige langharen die ik heb ontmoet in Eindhoven

Samen met een andere teckelgek (ja, jij Manon!) uit Eindhoven hebben we een mooie locatie gevonden. Ondertussen had ik een oproep geplaatst in alle teckelgroepen op facebook en binnen een avond was de eerste Mini Fotoshoot in het zuiden van Nederland helemaal volgeboekt! De resultaten van de mini fotoshoot in Eindhoven komen binnenkort online, tot zover was dit een enorm succes dus. Inmiddels krijg ik meerdere aanvragen door het hele land, waaronder Lelystad, Amsterdam en Den Haag. Ik denk dus dat ik dit nog veel vaker ga organiseren in andere delen van Nederland.


Een paar resultaten van de mini fotoshoot bij Meeuwven, Eindhoven

Van stokoud tot piepjong!


Natuurlijk heb ik tussendoor nog heel veel leuke opdrachten hier in Friesland. Afgelopen tijd ben ik druk geweest met het vastleggen van een prachtig teckelduo in Bolsward, hebben we een fotoshoot verloot op de hondenschool Challenge4Dog en ben ik in Dalen geweest voor een fotoshoot met vier prachtige wolfhonden. Tot slot had ik afgelopen weekend een bijzonder mooi contrast, de eerste fotoshoot was met Hank, een hondje van 15 jaar oud en al behoorlijk grijs (met nog het gedrag van een jonge hond!) en de tweede fotoshoot was met de Duitse Dog Lola van 9 weken oud.


Mijn knappe nieuwe muze Lola, de Duitse Dog

De combinatie van fotoshoots voor particulieren en het fotograferen voor ondernemers en hondenfokkers is superleuk. Per situatie moet je kijken naar wat belangrijk is, wat is het doel van de foto, wat wil de eigenaar van de hond(en) in dit geval? Voor fokkers is het belangrijk dat de hond goed staat op standfoto's, en dat bij pasgeboren pups de knappe koppies er goed op staan.


Bij een fotoshoot met een baasje zijn of haar hond, is het belangrijk dat je voor je ziet dat de foto die jij nu maakt misschien wel op groot formaat in de woonkamer komt te hangen. Ik vind het super belangrijk dat de foto's rag scherp zijn op de ogen, dat de omgeving past bij het beeld wat je wilt maken en dat de hond er op staat in een houding die bij zijn of haar karakter past. Een oudere hond vind het misschien niet prettig om ergens op te staan, maar wil juist zitten of liggen. Sommige oudere honden hebben last van hun gewrichten en willen juist liever blijven staan en vooral niet zitten of liggen. Als je er gevoel voor hebt weet je ter plekke wat een hond wel of niet prettig vindt. Ik vind het dus voor een hondenfotograaf een enorme pre dat je echt van honden houdt, veel weet over hun gedrag en eigenschappen en dat je ze - ongeacht het ras - goed kunt lezen.


Lieve, stoere, oude Hank in het bos van Oenkerk

Hondenfotograaf in hart en nieren


Ik geniet van het samenzijn met elke honden, van kind af aan al ben ik dol op honden. Dit probeer ik zoveel mogelijk te gebruiken in mijn werk als hondenfotograaf. Constant kijk ik naar het gedrag, de lichaamstaal en het gevoel wat ik bij de hond(en) en zijn of haar baasje krijg. De fotoshoot moet leuk en prettig zijn, ontspannen, anders krijg je een hond nooit mooi op de foto wanneer je een elegant portret probeert te schieten. Wanneer je actiefoto's maakt is het belangrijk om te kijken naar een activiteit die bij de hond past. Sommige honden werken graag voor je en staan prachtig op een boomstam, doen een kunstje of kunnen ergens overheen springen. Andere honden rennen gewoon als wildebeesten enthousiast op je af en staan dus vanzelf op de foto zoals de zijn: vrolijk, lekker gek en actief.De kerstactie voor Huisdierenvoedselbank De Waadhoeke


Tot slot ben ik afgelopen weken bezig geweest met het verzamelen van goede spullen en donaties voor de Huisdieren Voedselbank en Dierenambulance de Waadhoeke. We hebben dankzij de fijne gulle donaties van verschillende mensen tientallen kilo's honden- en kattenvoer in kunnen kopen en voor de 41 huishoudens die gebruik maken van deze voedselbank persoonlijke kerstpakketten kunnen maken. Inmiddels is de eerste donatie van spullen en voer gedaan, en zijn de kerstpakketjes ook rond gebracht bij de mensen thuis. Zowel de stichting als de clienten van deze bijzondere, belangrijke voedselbank zijn erg dankbaar met dit gebaar. We hopen dat we voor deze mensen het kerstgevoel wat hebben kunnen aanwakkeren.Voor het nieuwe jaar wil ik graag mijn steentje bijdragen aan deze mooie stichting. Na een gesprek met de twee oprichters van de voedselbank heb ik besloten om een nieuwe website te doneren. Ik maak deze helemaal zelf en zal dus ook het beheer voor komende jaren op mij nemen. Een goede, duidelijke website zorgt voor een goede vindbaarheid, omdat het belangrijk is dat mensen die gebruik willen maken van de voedselbank ons kunnen vinden. Ook hopen we voor 2021 nieuwe donateurs aan te trekken die ons willen helpen om van de voedselbank een langdurig succes te kunnen maken.


Wil je op de hoogte blijven? Volg hen dan op social media en waar je een keer een euro kan missen, denk dan zeker aan deze belangrijke stichting dichtbij huis.


Volg Stichting dierenambulance en dierenvoedselbank de Waadhoeke op Instagram en Facebook.

Voor meer informatie kun je ook altijd contact met mij opnemen via info@pixiefoto.nl.


De voedselbank kan alle steun goed gebruiken! Er is nog voor ruim twee maanden voorraad voor alle 41 huishouden die aangesloten zijn bij deze bijzondere en belangrijke voedselbank. Heb je voer over? Stuur me dan een berichtje, dan kom ik het bij je ophalen. Wil je een donatie doen? Ga dan even naar onderstaande link: https://dierenambulancedewaadhoeke.nl/doneren/De plannen voor 2021


Naast het feit dat ik mij in wil gaan zetten voor deze stichting, zijn er natuurlijk ook allerlei andere ontwikkelingen gaande omtrent mijn bedrijf Pixiemedia & Pixie Photography. In 2021 ga ik nog verder uitbreiden met het maken van natuurfoto's. Het fotograferen van dieren is een enorme passie van mij en ik wil in het nieuwe jaar meer tijd vrij maken voor deze heerlijke hobby. Hoewel ik het voornamelijk voor mijn plezier doe, verkoop ik de afbeeldingen eventueel ook als prints. Zie je een foto in mijn portfolio of op facebook die je graag aan de muur zou willen hebben? Stuur een mail naar info@pixiefoto.nl. Je kunt bij mij op elk gewenst materiaal en op elke gewenste afmeting prints bestellen, bijvoorbeeld op Forex of Plexiglas.Ook zal ik met enige regelmaat Mini Fotoshoots organiseren op locatie door heel Nederland. Niet alleen is het veel duurzamer om als fotograaf naar één locatie te rijden waar ik meerdere honden op de foto kan zetten, ook scheelt het jouw enorm in je portemonnee. Ik kan hierdoor tot 50% korting geven op de normale prijs voor een fotoshoot van je hond. In het nieuwe jaar ga ik nog meer samenwerken met verschillende (h)ondernemers en zul je de komende tijd nog heel veel van mij horen en zien. Hou mijn website en ook social media in de gaten, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwtjes, leuke verloting acties en het reilen en zeilen van mijn werk als (honden)fotograaf.Jullie hadden het vast al een beetje in de gaten, maar dit is voor nu mijn laatste blog van 2020. Natuurlijk ben ik er in het nieuwe jaar weer met allerlei mooie projecten en foto's die ik heel graag met jullie wil delen! Ik hoop dat jullie allemaal (ondanks deze rare tijd met Covid-19) toch kunnen genieten en ook een beetje kunnen relaxen tijdens kerst en oud & nieuw. Ik hoop op een prachtige winter met koude dagen, mist, mooie luchten, vogels, herten, vossen, reeën en sneeuw!


Volg je mij al op Instagram & Facebook?

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page