top of page
Zoeken

De Pups van ruwhaar teckel Nala

Afgelopen zondag was het weer tijd voor een hele fijne Newborn Fotoshoot. Het is elke keer een leuke uitdaging om na te denken over de setting, oftewel het decor van de foto's. Allereerst moet het bij mijn eigen fotografie-stijl passen. Ik hou niet van verzadigde, harde kleuren maar van pasteltinten. Vooral felgeel en felgroen zijn mijn vijand en ik heb graag een warm tintje in de foto's. Zeker voor pups wil je graag dat de foto's warmte, veiligheid en rust uitstraalt als je er naar kijkt.


De pups zijn hier net 5 dagen oud.

Ik heb een heel arsenaal aan spullen voor deze fotoshoots zoals schapenvachten, beige en witte kleden en nog wat toevoegingen met zachte kleuren roze en blauw. Ook heb ik kleine led-lampjes, zodat je van die mooie bokeh lichtbollen krijgt op de achtergrond. Deze gebruik ik niet altijd, maar vaak geeft het een mooi effect. Vervolgens ga ik even door het huis en vind ik meestal nog wat aanvullende attributen, zoals in dit geval kunstplanten. We hebben de tafel zo neergezet dat het licht mooi van alle kanten door de ramen naar binnen valt, daar moet je ook altijd even naar kijken.Soms gebruik ik een externe flitsset met een - super handige! - MagMod kit. Zo kun je je flitslicht mooi dimmen en krijg je zo min mogelijk schittering op de neusjes, bij de oogjes en op de vacht. Dit keer heb ik mijn flitsset niet gebruikt, omdat er veel natuurlijk licht in de woonkamer te vinden was. Ik heb de ISO wat omhoog geschroefd en dat was voldoende.We hebben dit keer ook wat nieuws geprobeerd, namelijk het vasthouden van de pups. Moeder Nala werd een beetje zenuwachtig wanneer we haar pup even weghaalde, want ze wilde graag meedoen maar ook haar andere pups eigenlijk niet alleen laten. Dat vonden we te onrustig voor haar en de pups. We wilden de pups dus niet met twee of drie tegelijk meenemen voor de fotoshoot maar hebben het heel beheerst één voor één gedaan.Nala is een geweldige, sociale en zachtaardige moeder en ik ben dol op haar. Ze heeft prachtige lichtbruine ogen en haar hele houding is geweldig. Ze is lief, grappig, aanhankelijk maar ook heel stoer. Het was heel bijzonder om te zien hoe blij ze was om mij te zien. Ze wilde eindeloos met me knuffelen en ze glom gewoon van trots! Het leek wel alsof ze een paar keer wilde zeggen: "kijk nou! Kijk dan wat ik heb gemaakt!" Wat een heerlijk hondje en wat zijn haar pasgeboren pups mooi en gezond.Zoals je ook op de foto's kunt zien, zijn het wederom lekkere stevige "molletjes". Ze klinken tevreden - je hoort ze nauwelijks - en we hebben ze weer mooi op de foto kunnen zetten. We wilden het een beetje vlot doen omdat we Nala niet zenuwachtig wilde maken. Ik had de setting uitvoerige getest van te voren dus ik zat er helemaal klaar voor. De fokker leidde Nala rustig een beetje af, pakte een pupje, ik klikte een paar keer en hup de pup ging weer terug naar Nala. Op deze manier vond ze het prima en waren we redelijk snel klaar.Het is heel belangrijk om goed te kijken naar je moederhond. Hoe reageert ze op het oppakken van een pups? Vindt ze het allemaal wel best of wordt ze er zenuwachtig van? Ik vind het heel belangrijk om hier respectvol mee om te gaan. Goeie foto's hebben is leuk, maar nooit noodzakelijk natuurlijk! In veel gevallen is het vooral belangrijk om goed voorbereid te zijn zodat je een beetje vlot de foto's kunt maken. Zeker bij moederhonden die het niet zo prettig vinden dat je een pup even meeneemt.


We wilden iets nieuws proberen en hebben, ook omdat we een beetje vlot de foto's wilden maken, gekozen om de pups dus vast te houden. Normaal leggen we 2 of 3 pups bij elkaar, want dat is voor de pups zelf ook erg vertrouwd. In dit geval vonden we het beter om steeds één pup tegelijk op de foto te zetten en hem of haar in de hand te houden voor de foto is dan voor de pups fijn. Je handen zijn warm en als het goed is zijn de pups al een beetje gewend aan een jouw mensenhand. Achteraf vinden we dit beide een super goed idee, want het geeft een mooi effect en straalt een gevoel van veiligheid uit. We gaan dit dus zeker vaker doen!Zo moet als fotograaf altijd leuke nieuwe dingen blijven verzinnen maar vooral ook vasthouden aan de gewoontes die tot goede resultaten leiden. Denk aan een goede voorbereiding en passend, mooi licht. Of dat nu natuurlijk licht is afkomstig van een groot raam of het gebruik van externe flitsers of daglicht-lampen.


Nu we onze "home studio" toch hadden staan met lappen, dekens en decoratie, mochten de oudere dames ook even op tafel voor een foto. Toevallig had Nelleke mijn eigen Jutte net prachtig bijgewerkt. Wil je ook je teckel laten trimmen door een goede trimster in Friesland? Kijk dan even op haar website www.teckeltrimsalon.nl!


Mijn eigen ruwhaar teckeltje Jutte - 10 jaar

Daarna was het de beurt aan Guusje, de korthaar teckel die inmiddels enorm gegroeid is sinds de laatste fotosessie!


Mijn muze Guusje - 6 maanden

En tot slot de stokoude oma Kamille.


Kamille de oma - 14 jaar

Wil jij ook graag zulke portretten van je honden? Of heb je pasgeboren pups en wil je graag een fotoshoot plannen? Neem dan gerust contact met mij op.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven