top of page
Zoeken

De laatste restjes winterkleuren

We zijn inmiddels onderweg naar een nieuwe, frisse lente en dat is natuurlijk prachtig. Langzaam neem ik afscheid van de mooie herfst- en winterkleuren. Nou hebben wij hier helaas vrijwel geen sneeuw tijdens onze winters in Nederland en dat mis ik als winter-kind toch wel heel erg. Qua licht en de kleuren in de natuur geniet ik het meest van de herfst en het voorjaar in ons landje.We zijn even heerlijk naar het strand geweest, mijn zus en ik en haar korthaar pup. Het was er gelukkig uitgestorven, dus we hadden alle ruimte om wat mooie foto's te maken van Guusje. Heel zelfverzekerd staat ze hier op het schelpenpad met prachtig tegenlicht.


Qua fotografie vind ik de herfst- en winterkleuren en het licht gewoon heel erg mooi. Ik kijk ook weer enorm uit naar de lente omdat de bladeren aan de bomen dan weer prachtig in bloei staan en ook daar kun je weer enorm je voordeel mee doen bij het maken van foto's. Hieronder nog even een paar heerlijke winter kleuren verwerkt in een paar foto's!


Met teckelreu Leen van net 9 maanden oud, gewoon op de lokale parkeerplaats bij de bosjes. Je moet het even zien, maar zo kun je prachtige kleuren vangen in je foto binnen een vrij simpele omgeving direct naast je voordeur. Als je maar goed kijkt.


Vanwege de situatie met Corona zijn een aantal hele gave motorevenementen afgelast zoals het WK IJsspeedway racing in Heerenveen en de Motorelfstedentocht. Ook Animal Event bijvoorbeeld is inmiddels verplaatst naar oktober. Er zijn natuurlijk ergere dingen op het moment, maar jammer is het wel. We missen allemaal onze sociale bijeenkomsten, markten, festivals enzovoorts. Voor mij als fotograaf ligt momenteel alles stil. Dan nog mag ik niet klagen, want ik heb zelf 3 honden en ook in mijn directe familie en vriendenkring ontbreekt het gelukkig niet aan honden.


Een korte fotosessie met June (boven) en Chello (beneden) gewoon voor de deur bij mijn zus in het dorp. Zo zie je maar, je kunt je nog helemaal uitleven in je eigen, directe omgeving. In dit geval lag ik een eindje verderop met mijn 200 mm zoomlens.


Komende weken zie ik kleine Guus opgroeien en hoop ik haar mooi vast te kunnen leggen in dit hele proces. Zo krijg je een mooie reeks foto's van haar als klein pupje tot volgroeide hond!


Heb jij op dit moment een opgroeiende pup en baal je dat je nu geen fotoshoot kunt doen vanwege de huidige situatie? Wellicht kunnen we een manier verzinnen om op een veilige, verantwoorde manier (buiten op locatie) toch jouw hond te fotograferen conform de regels van het RIVM.


Neem voor overleg gerust contact met mij op.


Whatsapp: 06 27 11 98 84

E-mail: info@pixiefoto.nl
Maken deze plaatjes je blij? Volg mij dan vooral op facebook en instagram. Hoewel het werk dan wel stil ligt als fotograaf, ik heb nog een enorme database aan foto's en blijf heerlijk fotograferen buiten in de natuur en in onze eigen achtertuin. Ik hoop iedereen daarmee een beetje op te kunnen vrolijken de komende tijd!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven