top of page
Zoeken

De andere 3 Musketiers

Afgelopen zondag was ik in Minnertsga voor een super gave fotoshoot met drie honden: Nika, Bear en Lieschen. Alle drie zijn geadopteerd uit o.a. Spanje en Roemenië en dat kun je vooral bij Bear en Lieschen in hun oogjes wel een beetje zien. Nika was erg jong toen zij naar Nederland kwam en is een hele blije, vrije hond die ik al heel wat jaren ken. Bear en Lieschen kende ik nog niet en aan de eerste kennismaking kon ik merken dat ze beide onderzoekend maar ietwat voorzichtig waren in hun benadering richting mij. Logisch, ik ben tenslotte een volstrekt vreemde!


Nika (links) & Bear (rechts)


Om de fotoshoot rustig en ontspannen te beginnen heb ik eerst wat foto's gemaakt in de royale achtertuin van het baasje van Nika. Jutte, mijn eigen teckel, was ook mee en het was een dol groepje. Nika en Jutte renden wat achter elkaar aan (zij kennen elkaar ook al heel lang) en Bear en Lieschen waren vooral gefocust op hun bazinnetje, want zij was in de weer met koekjes en andere beloningen. Bear is inmiddels 10 jaar oud en een ontzettend lieve, blijmoedige, kalme vent. Hij ging braaf zitten en liggen wanneer dat van hem werd gevraagd en liet zich de beloning goed smaken. Lieschen was in opperste staat van paraatheid, want er was voedsel.Lieschen is ongeveer een jaar in Nederland en je kunt merken dat ze af en toe nog ietwat voorzichtig is. Heel erg logisch natuurlijk, want haar jeugd is heel anders verlopen dan die van bijvoorbeeld een hondje als Jutte. Ik geef haar dus groot gelijk om alles voorzichtig te benaderen en even de kat uit de boom te kijken. Zeker als iemand je in de gaten houdt met een soort grote zwarte toeter om haar nek (lees: een fotograaf met een zoomlens!).


Lieschen luisterde ondanks haar voorzichtigheid echt ontzettend goed en deed heel lief wat er van haar gevraagd werd. Ze was uitermate geconcentreerd en focuste zich non-stop op haar bazinnetje.Na een tijdje zijn we een stukje gaan lopen in de buurt en daar hadden we alle rust en ruimte om een mooi plekje op te zoeken met deze 3 Musketiers. Het was rond half 7 - 7 uur ongeveer en langzaam zag je het licht om ons heen mooier, zachter en warmer worden (het begin van het gouden uurtje).


v.l.n.r. Lieschen, Bear & Nika


Uiteindelijk vonden we een mooi bospaadje waar we alle ruimte hadden voor een paar dromerige foto's tussen de bomen en natuurlijk even een mooie actiefoto. Zowel Lieschen als Nika hadden er duidelijk veel plezier in. Oude Bear hebben we voor dit onderdeel van de fotoshoot lekker met rust gelaten, die vond dat hij intussen wel genoeg beweging had gehad.Uiteindelijk hebben we nog een geweldige duo-shoot kunnen doen met Bear & Nika. Lieschen luisterde ook ontzettend goed, maar zij was veel beweeglijker en kon zich niet rustig neer geven naast de twee zwarte beren.Heb jij meerdere honden thuis? Of heb je een familielid of goede vriend/vriendin met een hond en zijn jullie huisdieren dikke maatjes? Je kunt bij mij ook fotoshoots boeken voor meerdere honden. Ook in de huidige situatie is dit mogelijk en houd ik mij aan de regels en adviezen van het RIVM:


1. We zoeken een rustige plek uit, waar geen andere mensen en honden zijn.
2. We zijn met maximaal 3 personen (inclusief mijzelf dus) en dus maximaal met 3 honden.
3. We houden 1,5 meter afstand (of meer).
4. Wanneer je hond niet los kan, is dit geen probleem. Halsbanden en riemen kunnen natuurlijk achteraf heel mooi worden weggewerkt.
5. De fotoshoot kan ook in je eigen tuin als je dat liever hebt (mits daar genoeg ruimte voor is).


Zie je het toch nog niet zo zitten op dit moment en wil je wel graag een fotoshoot boeken in de toekomst alleen of samen met iemand anders? Ik heb ook prachtige tegoedbonnen. Zo kun je een fotoshoot cadeau doen aan je vriend, familielid of kennis voor bijvoorbeeld het eind van de zomer, het najaar of zelfs volgend jaar.


Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht via e-mail (info@pixiefoto.nl) of WhatsApp: 06 - 27 11 98 84.76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven