top of page
Zoeken

Creatief ondernemen

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021


Als ondernemer is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en verbeteren, zeker ook als fotograaf. In het afgelopen jaar heb ik mij daarom veel verdiept in Lightroom en Photoshop maar ook in het tekenprogramma ProCreate voor de iPad Pro! Omdat ik het leuk vind om workshops te geven maar dat op dit moment nog een beetje lastig is, probeer ik allerlei andere leuke nieuwe dingen te verzinnen die te maken hebben met fotografie, nabewerking en ontwerpen. Zo ben ik begonnen met mijn eigen YouTube kanaal en zal ik mij steeds verder gaan verdiepen in het delen van interessante content, tutorials en workshops.


Tamaskan puppy met baas


De Tamaskan pups op de foto


Ongeveer twee weken terug heb ik wederom de Tamaskan pups van Mystic White Tamaska uit Almere op de foto mogen zetten. Het was ontzettend leuk om te doen, want de pups waren alweer behoorlijk gegroeid en dus best wel veranderd! Stuk voor stuk zijn ze knap, lief, sociaal en echt ontzettend mooi. Wie weet komen ze over een tijdje weer voorbij als puber of als volwassen hond. Ook heb ik de komende tijd weer een aantal hele gave fotoshoots op de planning met onder andere twee franse Bulldogs en een hele bijzondere Tamaskan pup uit Frankrijk. Ik verklap nog niks, jullie zien de foto's vanzelf voorbij komen...Mijn eigen YouTube kanaal


Op mijn YouTube kanaal vind je bijvoorbeeld "behind the scenes" en "before & after videos" waarin ik laat zien wat ik doe en hoe ik mijn foto's bewerk. Denk dus zeker aan voor-en-na foto's, dus vers uit de camera en het resultaat na bewerking, maar ook een kijkje achter de schermen tijdens fotoshoots. Natuurlijk hou ik jullie hiervan allemaal op de hoogte en met trots kan ik dan ook melden dat de eerste twee "before & after" videos online staan op mijn YouTube kanaal!


Zie hier een simpele "before & after" hoe ik een foto helemaal perfectioneer in zowel Lightroom als Photoshop.


Hier voeg ik twee bestaande foto's samen tot één familieportret in Photoshop.Paarden en andere dieren fotograferen


Eigenlijk vind ik het leuk om alle dieren te fotograferen. Dus ook dieren in dierentuinen, in het buitenland, in het bos of op de boerderij. Nu kreeg ik het verzoek om foto's te maken van een paard. Hoewel ik geen paardenfotograaf ben - want dat is echt weer een expertise op zich - kan ik natuurlijk best een paard op de foto zetten. Dat heb ik dus gedaan en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over het eindresultaat. Gelukkig is de klant dat ook! Hoewel ik niet van plan was om mij echt te ontwikkelen als paardenfotograaf, begint het soms toch wel te kriebelen. Stof om over na te denken dus!


Paardenfotografie, een vak apart!Andere ondernemers helpen om te groeien


Zoals jullie weten ben ik per 1 februari fulltime ondernemer geworden. In het verleden heb ik met veel plezier een aantal keren vastgoed op de foto gezet en het begon weer een beetje te kriebelen. Nadat ik een aanvraag kreeg van een verhuurmakelaar om foto's te maken van mooie hotspots in onze hoofdstad Leeuwarden - voor hun nieuwe website - hebben we ook gepraat over het fotograferen van woningen voor de verhuur. Aangezien ik enige ervaring heb en de juiste apparatuur hiervoor bezit, kan ik deze vorm van fotografie ook verzorgen voor makelaars. In het nieuwe jaar zullen er dan ook een paar mooie samenwerkingen tot stand komen tussen mij en verschillende ondernemers waarbij ik ondersteuning bied op het gebied van social media, communicatie, fotografie en marketing.


Mocht je iemand kennen die op zoek is naar woningfotografie, productfotografie of sfeerfotografie? Of is er even nood aan de man en zoek je een tijdelijke invaller die jou last minute uit de brand kan helpen? Bekijk gerust mijn portfolio op mijn website onder het kopje "vastgoed" en "product". Mocht je hier vragen over hebben dan kun je altijd een e-mail sturen naar info@pixiefoto.nl.


In de tussentijd heb ik ook voor een aantal andere ondernemers een hoop mogen doen, zoals content creëeren, producten fotograferen en teksten schrijven. Ik heb intussen een geheel nieuwe website mogen lanceren voor ABC Klus uit Leeuwarden en de non-profit organisatie Dierenvoedselbank De Waadhoeke


Bekijk de website op www.abcklus.nl


Bekijk de website op www.dierenvoedselbankdewaadhoeke.nlDe winnaar van de actie op Facebook


Zoals de meesten van jullie weten, was er een hele mooie win-actie via Facebook waar je aan mee kon doen. De prijs was een volledig verzorgde fotoshoot van je hond t.w.v. €160. De winnaar is op 1 februari bekend gemaakt en we gaan de fotoshoot op korte termijn plannen! Binnenkort komt er ook een hele leuke actie via de nieuwsbrief, dus iedereen zonder Facebook kan dan ook meedoen. Ik maak het binnenkort bekend via mijn website, social media en de nieuwsbrief. Heb je je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kun je hier alsnog doen.


Advertentie fotoshoot met je hond

Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je 5% korting op je eerstvolgende fotoshoot. Breng je een nieuwe klant aan bij Pixie Photography of Pixiemedia? Dan krijg je nog een keer 5% korting en loopt je korting op tot 10% in totaal.Stand- en kopfoto's voor fokkers


Voor een aantal teckelfokkers was het weer tijd voor een aantal nieuwe stand- en kopfoto's. Het was een donkere, regenachtige dag en normaliter heeft dit niet onze voorkeur. Toch hebben we er het beste van gemaakt en gelukkig vonden de honden het niet zo heel erg om even stil te staan tussen de regenbuien door. We hebben natuurlijk ontzettend gelachen, want vooral de jonge honden moeten nog erg wennen aan het maken van standfoto's. Ik lig op de grond, de fokker houdt zijn of haar hond vast aan een showlijn en zet de hond vervolgens in stand. Soms heb je alle tijd, soms heb je echt maar een seconde om de foto te maken. Om de aandacht van de - meestal nog jonge - honden te trekken gooien we met spullen of maken we hele rare geluiden. Het is meestal geen gezicht, maar ach, we hebben wel wat over voor mooie foto's!


Ruwharige teckel puppy staat in stand

Weer een heerlijke serie van een groepje eigenzinnige teckels! Zoals je kunt zien zijn alle showlijnen achteraf weggewerkt, waardoor het net lijkt alsof de hond "los" staat.


Ben of ken je een fokker die op zoek is naar professionele standfoto's? Zeker nu de hondenshows niet doorgaan en je je hond dus niet kunt tonen op dit soort evenementen is het belangrijk om goede foto's te hebben van jouw dekreu of teef. Denk aan de aankondiging op facebook of je website, of bijvoorbeeld een online keuring wat tegenwoordig ook een optie is om toch je hond te showen aan andere fokkers.


Mocht je hier vragen over hebben, stuur me dan gerust een mailtje: info@pixiefoto.nl, dan gaan we samen kijken wat jij nodig hebt.


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page