top of page
Zoeken

(Bijna) Fulltime Hondenfotograaf


Bijna fulltime fotograaf!

De afgelopen tijd heb ik het erg druk gehad en daardoor weinig tijd gehad om te gaan bloggen. Zoals ik op facebook al heb aangegeven, heb ik besloten om per 1 juli nog meer te gaan werken als fotograaf. Ik werk nu nog twee dagen voor een "baas" en de overige dagen besteed ik aan mijn werkzaamheden als Freelance Marketeer - www.pixiemedia.nl - en als fotograaf! Hoewel ik het een spannende beslissing vond, had ik er natuurlijk ook heel veel zin in. Inmiddels kan ik wel zeggen dat het een hele goede beslissing is geweest. Het is heerlijk om nog meer tijd te hebben voor mijn fotografie.Nieuwe concepten en samenwerkingen


De afgelopen tijd ben ik achter de schermen veel bezig geweest met het uitwerken van een paar hele mooie ideeën en ben ik benaderd voor een paar prachtige samenwerkingen met andere ondernemers! Denk dus aan productfoto's en sfeerfoto's bijvoorbeeld. Hierover later meer, en ja het heeft natuurlijk allemaal te maken met ... honden!De Mini Fotoshoot op locatie


Inmiddels heb ik tweemaal de Mini Fotoshoot georganiseerd, wat een waar succes was. De eerste shoot vond plaats in een bos in Zuidwolde, waar ik op een avond 7 honden heb gefotografeerd. Het grote voordeel van het organiseren van zo'n Mini Fotoshoot is dat het voor jou als deelnemer zeer betaalbaar wordt, want je deelt de kosten om mij in te huren door het aantal personen die mee willen doen. Je hebt dus voor heel weinig geld een aantal professionele foto's van jouw hond en het is nog gezellig ook met een groepje vrienden, vriendinnen, collega's of kennissen.


Natuurlijk is het ook mogelijk om iedereen in te delen in een tijdsschema, wanneer je elkaar als deelnemers niet zo goed kent of wellicht een oude, of juist heel jonge, drukke of ietwat eenkennige hond hebt. We kunnen dit zo invullen als de deelnemers zelf willen. Uiteraard hoeft je hond niet los te kunnen en werk ik desgewenst riemen en halsbanden weg.


Professionele foto's voor een zachte prijs en het is nog gezellig ook!

Nog een groot voordeel is dat ik op locatie kan komen voor de fotoshoot, zonder dat je vast zit aan extra reiskosten. Je deelt gewoon alle kosten met elkaar en je hoeft dus zelf nauwelijks of niet ver te reizen. De eerste fotoshoot was in Zuidwolde, voor een groep dames uit deze woonplaats. De tweede shoot was hier bij mij in Goutum, voor baasjes uit de omgeving Leeuwarden. Iedereen is erg blij met de foto's en ik ben bijna klaar, wat betekent dat bij iedereen zijn of haar foto's uiterlijk dit weekend ontvangt.


Heb je interesse in een Mini Fotoshoot op locatie? De eerstvolgende sessie is gepland in de omgeving Oenkerk. Stuur mij gerust een mailtje om je alvast vrijblijvend op te geven, de datum wordt z.s.m. bekend gemaakt via facebook en op mijn website. Uiteraard kun je ook zelf bij jou in de buurt een Mini Fotoshoot organiseren, dit werkt als volgt:

  • Zorg voor minimaal 6 deelnemers

  • In Friesland zijn de kosten €25 per hond per deelnemer, je krijgt 2 foto's digitaal op hoogwaardige kwaliteit

  • Buiten Friesland zijn de kosten €30-35 per persoon ongeveer, ivm extra reiskosten.

  • Het maximaal aantal deelnemers is 10 personen, afhankelijk van de situatie.

  • Je kan zelf aangeven of je met een tijdschema wilt werken of gewoon gezellig allemaal tegelijk op locatie wilt afspreken.

  • Iedereen mag zijn/haar foto's zelf uitzoeken uit een online gallerij, hier kun je desgewenst ook extra foto's bestellen natuurlijk.


Dik, dun, klein, groot, piepjong of stokoud, ik krijg elke hond mooi op de foto.

Zo heb je voor een zachte prijs een leuke, ontspannen avond en een paar prachtige foto's van je hond. us organiseer die Mini Fotoshoot bij jou in de buurt met vrienden, familie of de hondenschool waar je elke week komt met je hond! Ik kom heel graag langs om al jullie prachtige honden, jong, oud, klein, groot, lief, wild of een beetje maf, vast te leggen. Uiteraard hoeft je hond niet los te kunnen, de halsband en riem wordt door mij vakkundig weggewerkt in Photoshop. Ik hou er ook rekening mee wanneer een hond stokoud is, of nog piepjong. Ik krijg elke hond mooi op de foto, dat beloof ik je.


Zie hieronder de Oud-Duitse Herder pup Kayra van 10 weken oud.Privé Workshop hondenfotografie


Naast het organiseren van de mini fotoshoots, werd ik gevraagd of ik een privé workshop wilde geven aan een hondenfokker. Ze fotografeert af en toe zelf haar pups en hoewel ik haar vaste huisfotograaf ben, kan ze mij natuurlijk niet alle dagen - gedurende 9 weken dat de pups opgroeien - inhuren. Ze wil soms zelf ook even leuke foto's maken of iets plaatsen op facebook, daarnaast vind ze het zelf erg leuk haar honden zelf te fotograferen, en dat is het natuurlijk ook! Vervolgens bleken er nog 2 fokkers te zijn die graag meer wilde leren over hondenfotografie, dus heb ik een privé workshop opgezet voor deze drie dames.Het was een hele leuke, ontspannen middag waarbij ik veel heb kunnen vertellen en heb kunnen laten zien over hondenfotografie, met name gericht op de fotografie hondenfokkers. Er is dus ook hier van alles mogelijk, niet alleen voor fokkers maar ook voor allerlei andere (honden)fotografie-liefhebbers.


Onderschat het gebruik van goede foto's niet. Iedere toekomstige hondeneigenaar vindt het leuk als zijn of haar opgroeiende pup wordt vastgelegd bij de fokker thuis.

We begonnen met een heel makkelijk voorwerp, namelijk Henkie. Hij beweegt niet maar heeft wel al een beetje de vorm van, in dit geval, een teckel. Hiermee kan ik in alle rust een paar belangrijke technische aspecten uitleggen en voorbeelden laten zien. Zelf vind ik dat je het meeste leert door het gewoon te doen. Beelden zijn vaak sterker dan woorden, als je het mij vraagt. Daarna hebben we nog even geoefend op Greet haar kennel-hulp Jasmijn en daarna werd het tijd voor een rennende pup natuurlijk.Wil jij ook een privé workshop boeken? Stuur me gerust een bericht. De workshops zijn mogelijk vanaf 1 persoon tot maximaal 4 deelnemers, zodat het persoonlijk blijft en ik voor iedereen voldoende aandacht heb. Je hoeft geen enkele voorkennis van fotografie te hebben, maar je moet wel in het bezit zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera. Mocht je hier vragen over hebben, stel ze gerust.


Over de dijk voor een foto


Soms komen mensen van ver voor het maken van foto's. In dit geval kwam Baruch helemaal vanuit Zaandam naar het Leeuwarder Bos voor een leuke fotoshoot, wat standfoto's en kopfoto's. Baruch is een zeer knappe vent en zijn baasjes willen hem eventueel gebruiken voor de fok. Dan is een goede stand- en kopfoto wel heel belangrijk. Natuurlijk hebben we ook een "fun" fotoshoot gedaan en zoals je op de foto kunt zien is Baruch een ontzettend fotogenieke teckel. Dat maakte het voor mij als fotograaf natuurlijk extra leuk, want dan kun je de plaatjes die je in je hoofd hebt ook daadwerkelijk schieten!Uiteraard kun je mij inhuren voor een fotoshoot met of van je hond door heel Nederland! Je kunt richting Friesland komen maar ik kom ook bij jou op locatie. Ik heb heel veel ervaring met allerlei soorten honden, verschillende rassen en verschillende leeftijden, van piepjong tot stokoud. Niet alleen kan ik goed overweg met elke soort hond, ook weet ik ze op een prettige manier te fotograferen zodat het zowel voor hond als baas een leuke, prettige fotoshoot wordt.


Na al deze mooie dagen, kwam ik opeens een super strakke deal tegen en heb ik een nieuwe camera aangeschaft. Dit is de Nikon D750, een full-frame camera. Deze moest natuurlijk even getest worden en ik wilde dan ook direct naar Aquazoo rennen. Helaas was het hier helemaal vol, maar was er bij Orchideeënhoeve in Luttelgeest nog wat ruimte. Ik ben hier nog nooit geweest, dus heb ik mijn vriend zover gekregen om hier met mij naartoe te gaan. Bloemen en vlinders, dat trok hem totaal niet. Maar toen ik riep dat er ook maki's en flamingo's rondlopen, zat hij vrij vlot in de auto. Hier heb ik mijn nieuwe camera heerlijk kunnen testen en ik kan niet anders zeggen dan dat dit een hele mooi aankoop is geweest!Komend weekend wordt het bloedheet, dus mijn camera gaat even de kast in. Pas goed op jullie viervoeters en zorg voor een lekkere koele ruimte, voldoende water - om te drinken maar ook zeker om lekker te zwemmen of pootje te baden - en blijf vooral kalm. Ook deze warme dagen gaan weer voorbij. Ik kijk stiekem al uit naar de herfst en de winter... ik durf dit bijna niet hardop te zeggen, want de mensen in mijn omgeving verklaren mij compleet voor gek. Hoewel ik dol ben op zon, zee en strand in bijvoorbeeld de Caribbean, ben ik eigenlijk gewoon diep in mijn hart voor 90% een echt winter-kind.


Fijn weekend allemaal!

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven