© 2019 this website is developed by Pixiemedia - het is niet toegestaan afbeeldingen van deze website te kopieëren zonder toestemming van de fotograaf. 

het fotograferen van honden

Of je nou een jonge, energieke pup hebt die veel te snel opgroeit of een grijze, oude hond waar je een prachtige herinnering van wilt hebben voor later. Er is altijd een goede reden om foto's te maken van je trouwe hondenvriend. Pixie Photography heeft veel ervaring met pups en energieke jonge honden van alle leeftijden. Ook het vastleggen van oudere honden is ontzettend mooi werk en doe ik dan ook graag in alle rust op het tempo van de baas en de hond.

 

Het is mogelijk om foto's te laten maken van je hond, of van jou en je hond samen. Dat kan op elke denkbare locatie zijn zoals op het strand, in het bos of gewoon bij jouw thuis in de achtertuin. Wanneer je hond niet los van de riem kan, is dat geen enkel probleem. Uiteraard kan ik riemen en halsbanden desgewenst wegwerken. Jij krijgt prachtige, professionele foto's van je hond, digitaal aangeleverd op hoogwaardige kwaliteit. Ook kun je via mij foto's laten afdrukken op alle denkbare materialen en in allerlei afmetingen. 

Fotoshoot op locatie (60 min)
1 hond - 6 foto's
op hoogwaardige kwaliteit digitaal aangeleverd.

Reiskosten v.a. 20 km buiten Leeuwarden.  

small

€ 65

Fotoshoot op locatie (90 min)

1 hond - 10 foto's op hoogwaardige kwaliteit digitaal aangeleverd. 

Reiskosten v.a. 20 km buiten Leeuwarden.

medium

€ 85

Fotoshoot op locatie (120 min)

2 honden - 15 foto's op hoogwaardige kwaliteit digitaal aangeleverd. 

Reiskosten v.a. 20 km buiten Leeuwarden. 

large

€ 110

fotografie voor fokkers

Het is ook mogelijk om mij in te huren voor het maken van standfoto's, kopfoto's en pupfoto's. Op dit moment werk ik samen met meerdere fokkers van verschillende rassen in en om Friesland en ook ben ik met enige regelmaat op hondenshows te vinden. Pixie Photography heeft ontzettend veel ervaring met het vastleggen van pups in verschillende leeftijden. Het vastleggen van pasgeboren pups, oftewel newborn fotografie met pups, is een vak apart. Net als bij baby's is er ook voor pups een leeftijd waarop je het beste newborn fotoshoots kunt doen. Meestal zijn de pups de eerste 5 dagen nog heel rustig, traag in beweging, snel tevreden en hebben ze de oogjes nog helemaal dicht zitten. Dit is een prachtig moment om pups voor het eerst te fotograferen. 

Wanneer de oogjes open gaan, meestal in de tweede week na de geboorte, breekt er een nieuwe fase aan. In het begin zijn de ogen van de pups nog ietwat wazig en niet altijd mooi om vast te leggen. Rond de 3 a 4 weken zie je bij pups dat de ogen zich gaan ontwikkelen: je gaat steeds meer de uiteindelijke kleur van de ogen zien wanneer ze tussen de 4 en de 6 weken oud zijn. De pups worden in deze fase steeds zelfstandiger en kunnen bij een beetje mooi weer ook al naar buiten. De pups zijn dan erg actief en willen alles onderzoeken. Er zijn in deze fase 2 erg mooie momenten om de pups vast te leggen, namelijk rond de 3-4 weken en rond de 6-9 weken.

 

Hieronder een overzicht van fases waarin het zeer waardevol is om je pups te fotograferen, zowel voor de fokker als voor de toekomstig eigenaren. Aan de hand hiervan kun je met mij een fotografiepakket samenstellen, zodat je professionele foto's van je pups hebt op hoogwaardige kwaliteit. Niet alleen voor het gebruik op je eigen website en social media kanalen, maar ook om aan de toekomstige baasjes te geven als prachtige herinnering voor later. 

Newbornfotografie

De pups zijn tussen de 2 en de 6 dagen oud.

De eerste stapjes buiten de werpkist

De pups zijn rond de 3 à 4 weken oud.

Op ontdekkingstocht

De pups zijn tussen de 6 en 9 weken oud, de periode voordat ze het nest gaan verlaten. 

 

Natuurlijk hangt het moment om foto's te maken van pups ook af van het gedrag en de opgroeifase van het hondenras, de situatie waarin de pups opgroeien en de persoonlijke wensen van de fokker. Voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden neem gerust contact met mij op. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hondenfotografie van zowel opgroeiende als volwassen honden welke gemaakt zijn in opdracht van verschillende fokkers in Friesland. Inmiddels heb ik ervaring met veel verschillende rassen zoals Ruwharige Teckels, Kortharige Teckels, Duitse Doggen, Poedels en Old English Bulldogs. 

1 hond  |  6 foto's