fotograferen kun je leren

Of je nou zestien of zestig jaar bent, de droom hebt om beroepsfotograaf te worden of gewoon leuke foto's in je eigen omgeving wilt maken: Toon Fotografie en Pixie Photography helpen je verder. Het enige wat je nodig hebt, is een spiegelreflex- of systeemcamera en een dagje tijd.

 

Zowel voor beginnende als voor gevorderde

hobby-fotografen bieden wij interessante,

praktijkgerichte fotodagen aan. Ook is het mogelijk om simpele, korte workshops te volgen voor het leren bewerken in Lightroom & Photoshop. 

De fotodag is zeker niet alleen bedoeld voor hobby-fotografen, maar ook zeer geschikt wanneer je graag gewoon betere foto's wilt maken op reis, op vakantie, tijdens het jaarlijkse bezoek aan de dierentuin, voor je onderneming of bijvoorbeeld van je eigen huisdieren, vrienden en familie. 

beginners

We verwachten in de herfst van 2019 weer een Fotografiedag te organiseren voor beginnende fotografen. Wil je graag meer weten over je camera? Of ben je nieuwsgierig naar de beginselen van het handmatig instellen van je camera? Dan is deze Fotografiedag speciaal geschikt voor jou!  

 

Datum en info volgt z.s.m.

Heb je interesse? Meld je vrijblijvend aan, dan houden we je op de hoogte!

gevorderden

Ben je al een tijdje bezig met fotograferen maar wil je graag een stap verder komen? Heb je duidelijke vragen over specifieke onderwerpen? Deze dag is speciaal voor de al wat gevorderde hobby fotograaf. Je kunt aan onze allround fotograaf met meer dan 15 jaar ervaring alle vragen stellen die maar in je op komen. 

Datum en info volgt z.s.m.

Heb je interesse? Meld je vrijblijvend aan, dan houden we je op de hoogte!

 • Onze fotografiedagen

  Ben je op zoek naar een laagdrempelige, kleinschalige cursusdag fotografie? Dan ben je bij Fotografiedag By Toon aan het juiste adres. Onze passie is fotografie en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens de fotografiedag word je begeleid door een allround beroepsfotograaf met meer dan 15 jaar ervaring.

   

  Wij zorgen voor een fantastische dag waarin je aan de slag gaat met fotograferen samen met een klein groepje fotografen van hetzelfde niveau. Zo kun je met elkaar in gesprek gaan, dingen van elkaar leren en vooral optimaal genieten van het in de praktijk brengen van de theorie die we je vooraf duidelijk uitleggen met goede voorbeelden. 

 • waarom voor ons kiezen?

  Naast goede, duidelijke theorie richten we ons voornamelijk op de praktijk. We gaan daadwerkelijk naar buiten om aan de slag te gaan met alle punten die besproken zijn. Uiteraard zorgen wij voor een interessante, toepasselijke locatie om te fotograferen.

   

  Doordat wij werken met slechts een kleine groep deelnemers is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het fotograferen. Ook zorgen we dat er voldoende ruimte en tijd is om alle vragen te beantwoorden van de deelnemers.

   

  Zo gaan alle deelnemers opgeladen en vol nieuwe inspiratie weer naar huis.

   

 • Kleinschalig & praktijkgericht

  We focussen ons vooral op de praktijk. Je kunt nog zoveel boeken, tijdschriften of blogs lezen, uiteindelijk gaat het erom dat je het zelf probeert en ervaart. Zo ontwikkel je je steeds verder als fotograaf.

   

  We willen jou enthousiast maken en je verleiden om de mogelijkheden van je camera optimaal te benutten.

   

  Wanneer je aan de slag gaat, zul je meteen zien dat dingen makkelijker worden. Je wordt vertrouwd met verschillende termen en technieken en je zult vooral zien dat het je weer nieuwe energie gaat geven om na deze dag zelf lekker op pad te gaan met je camera. 

 • Maatwerk en prive workshops

  Naast de vooraf ingeplande fotodagen  bieden wij ook de mogelijkheid om met  minimaal 2 personen in je omgeving een privé fotodag te organiseren. 

   

  Hebben jullie allemaal ongeveer hetzelfde niveau, dezelfde vragen en komen jullie er met elkaar niet uit?

   

  Wij kunnen een aangepaste fotodag aanbieden voor een selecte groep, bijvoorbeeld voor een groep vrienden, familieleden of buren.

   

  Wij bieden een aangepast pakket aan met een aangepaste prijs voor een gehele dag of een dagdeel. Denk bijvoorbeeld aan een personeelsuitje, of wanneer je een bijzondere reis gaat maken en zeker wil weten dat je alle functies op je camera voldoende beheerst. 

 • beginnende fotograaf

  Heb je een spiegelreflex- of systeemcamera, maar fotografeer je eigenlijk altijd in de automatische stand? Weet je niet zo goed waar alle knoppen voor zijn en merk je dat je nog te weinig invloed kunt uitoefenen op de foto's die er uiteindelijk ontstaan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

   

  Wij bieden een laagdrempelige, praktijkgerichte beginnerscursus van één dag aan voor mensen met een spiegelreflex- of systeemcamera van alle soorten en merken.

   

  We nemen je mee in de wereld van de fotografie door het duidelijk en simpel uitleggen van een aantal basistermen die je moet kennen en begrijpen. We laten zien waar alle instellingen voor bedoeld zijn en helpen je bij het begrijpen van de camera. 

 • gevorderde fotograaf

  Ben je al een tijdje bezig met fotograferen, heb je de basisprincipes van het fotograferen al lang onder de knie maar wil je je verdiepen in een bepaald onderwerp? Ook dan bieden wij een op maat  gemaakte fotodag aan speciaal voor de gevorderde hobbyfotograaf.

  We werken met een duidelijk thema en zorgen dat er aan de hand van de input van alle deelnemers ter plekke nog bepaalde stof kan worden toegevoegd. Ook hier is de groep wederom klein, waardoor er voor iedere deelnemer individueel aandacht is. De focus ligt hier vooral op een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan landschap-, portret- of studiofotografie. Per keer is er een duidelijk onderwerp die we ruim van te voren op de agenda zullen zetten.

de fotografen achter de fotografiedagen

 • Jolien Berntsen

  "Mijn naam is Jolien, ik woon in Goutum en ik fotografeer inmiddels ruim 6 jaar, waarvan 2 jaar "serieus". Omdat ik vanuit mijn achtergrond actief ben als conceptontwikkelaar en marketeer zit het in mijn aard om dingen uit te denken en te organiseren. De combinatie van onze kennis, ervaring en talenten maakt de Fotografiedag tot een waar succes."

  Bekijk het portfolio van Jolien hier

 • toon de vos

  "Mijn naam is Toon en ik ben lang geleden begonnen als hobbyfotograaf. Inmiddels ben ik ruim 10 jaar actief als allround beroepsfotograaf. Momenteel geef ik ook advies en workshops aan zowel beginnende als gevorderde fotografen. 

  Ik woon en werk in Nijmegen en heb lange tijd in Friesland gewoond."

  Bekijk het portfolio van Toon hier

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram

Jolien Berntsen

06 27 11 98 84

info@pixiefoto.nl

www.pixiefoto.nl

PIXIE PHOTOGRAPHY

 

winnaar Keunstkrite fotowedstrijd 2020 categorie dieren - professional

© 2020 Deze website is ontworpen door Pixiemedia. Het is niet toegestaan afbeeldingen van deze website te kopiëren zonder toestemming van de fotograaf. 

Lees hier de algemene voorwaarden van Pixie Photography.